hai assalammualaikum

Mother And Baby Expo Di PWTC - Selalu orang cakap beli baju baju sikit-sikit dulu,takdela terasa kuar duit banyak. Tapi aku, ntahla, bukan tak excited nak beli, cuma tunggu expo sebab barang mestila lagi murah kan. Lagipun beli barang baby newborn ni tak perlu banyak-banyak..sebab baby cepat membesar. Lagipun ade jugak baju baby pemberian akak-akak nad yang boleh dipakai lagi..hehhe..





Masa tu nad nampak banner mother and baby expo dekat pwtc, pe lagi cakap dengan mr mafia dan set time. Sebelum shoping tu, ade pulak orang jual aiskrim kelapa dekat dalam expo tu..pergh sedap kau..harga pun boleh tahan RM10 kau satu aiskrim..fuh..takpela..nasib sedap..


Selesai makan, apa lagi shopingla. Betul la orang cakap,kalau dah nampak barang baby, memang takleh berenti nak beli..hahaha..sebab semua comel, cantik sangat. Rambang mata bila tengok. Dah beli.itu,nak beli ini pulak. Sudahla masa tu tak tulis, apa yang patut beli..hahaha..main redah je..

Nasib baik tak membazir sangat. Bila apa yang perlu je..tapi kalau bab pakaian memang menguji betul..hahahhaa..macam-macam ada..murah pun murah..dapatla 8 helai gitu..


Dah habis beli, ni la hasil tangkapan mommy nad. Dah kalau mommy nad beli, memang warna biru la yang banyak..hahaha..daddy tak kisah pun..



Ni la antara barang baby yang dapat..
- baju dalam 8 helai..termasuk baju jalan sikit
- stokin baby ( tangan dan kaki)
- barut baby
- pampers
- topi baby
- tilam
- tisu basah
- keperluan barang mandi baby sekali losyen
- tuala



Yang ni hadiah daripada klinik kerajaan..pampers dengan barang mandi baby..hahha..dapat free..dengan botol susu daripada sedara belah mr mafia..alhamdulillah..kimat takyah beli susu.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. kalau baju tidur malam tu pakai je yang baby akak2 punya..baju jalan,baju pakai siang tu memang kena beli jugak..bila nak bersalin nya??

    ReplyDelete
  2. pampers tu takyah beli byk2 lg mula2 sbb kdg2 kulit baby kite sensitif dgn jenis pampers tertentu... pernah jadi dah dulu...

    ReplyDelete
  3. makin comel kak nad time preggy.. hehe
    semoga dipermudahkan semuanya, kak.. :)

    p/s: gambar aiskrim tu ... kenapa sedap sangat T_T

    ReplyDelete
  4. Comel bju yg mcm suit tu...da lme nk cri...huhu..

    Pmpers ikt suka nk bli yg mne. Yg pntig, prmulaan ni bby kerap berak. So...kne prepare byk pampers.

    ReplyDelete
  5. Hari tu expo baby dekat shah alam convention center.. boleh tahan murah2 habis borong sakan huhuhuu..

    ReplyDelete
  6. mmg byk sungguh tu tapi expo bkn selalu dpt jumpa kan ...

    ReplyDelete
  7. sarat2 pun gagah bawak barang tu..:)

    ReplyDelete
  8. sakan shopping ye kak. hehe. kalau kite pergi, benda paling suke tengok baju baby. comel comel. gerammm je. hehe

    ReplyDelete