hai assalammualaikum


Nama baby Dah Ade Belum??? - Bila mr mafia tanya" sayang, dah dapat nama baby belum??".. dan nad pun cakap, " belum lagi"..
" haish sayang ni, kalau takde nama, kang abang bubuh nama apa-apa kang, tak suka pulak"
Nad pun jawab " ye bang..sabor ye.. nanti sayang cari dekat internet"
Dan mr mafia pesan " hah bagi nama tu mesti huruf dari FA.. lagi bagus kalau dapat FAI..dan lagi bagus kalau belakang tu mama kedua huruf H"..
Nad: "Amboii semua nak huruf nama dia..takde..nama kedua tu huruf N ok"...

Gitula mr mafia pesan bila nak bagi nama anak..huh..dia pulak lebih-lebih. Sebenarnya nama dia bermula F dan nama kedua huruf H..kalau boleh die nak kekalkan nama dia ke generasi dia seterusnya..memang takla kan..mestila nad nak ada huruf nad jugak...lagi pun nad tau, die mesti takkan cari nama anak tu..sebab die sibuk mengedit gambar..dan die lebih suka google pasal gambar..cuma pesanan dia, nama kene bermula huruf sama dengan dia..

Taknak kecewakan dia, kita pun berusahala cari nama bermula huruf F dan nama kedua bermula huruf N..kihkihkih..semalam baru cari nama anak..hahahha..nama takdelah pelik sangat, yang penting maksud dia tu mestilah elok kan..

Nak tau nama apa, biarlah nanti tunggu daftar nama. Mr mafia pun tak tau..hahahha..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. hoi lambatnya pilih nama... aku esok nak mengandung, mlm ni dah pilih nama... hahaha

    ReplyDelete
  2. baby zmn skrg byk nama glamor. hee

    ReplyDelete
  3. baru tertanya-tanya mana lah adik kakak yang sorang ni menghilang...dah bersalin ker apa ker... ehemmm... F? he he he.... geng dengan aunty fawwa dan abang ash lah ni...

    ReplyDelete
  4. listkan nama.. sebab bila nak p daftar nanti confirm kompius nak pilih nama apa..hehehee

    ReplyDelete
  5. dulu time zafirah lps bersalin pun xpilih² nama lagi...ahaha genap hari ke 7 dia lahir br dpt nama..ank no 2 ni awal² dh cari nama..dr dlm prot dah panggil nama...kemain kan...haha all the best nad! :)

    ReplyDelete
  6. hehehe mesti pening kan mau pilih nama.. banyak nama-nama yang cantik. kena pilih ikut maksud dengan hati-hati.. Ustazah Lissa kata, nama pun mempengaruhi personaliti kita :D

    ReplyDelete
  7. nebes plak nk tau jantina ni

    ReplyDelete
  8. Samalah macam suami kita.. awal2 lagi dah pilih nama anak.. macam dia lak yang mengandung.. huhu..

    ReplyDelete
  9. kira nak buat kejutan la ni ye??heheh...

    ReplyDelete
  10. husband sy pun suruh ikut pangkal nama dia AZ..sy follow je..hehe..dah setahun lebih dah Adam Zahin saya.. :)

    ReplyDelete
  11. ishh tak sabar nk tahu nama anak akak. hehe

    ReplyDelete
  12. Hihi....kami dah ada nama...senang kami nak panggil....tapi kalau keluar lain jantinanya...redha je la..hahahaha

    ReplyDelete
  13. Moga diberi nama yang indah penuh bermakna...

    ReplyDelete
  14. Moga diberi nama yang indah penuh bermakna...

    ReplyDelete
  15. Moga diberi nama yang indah penuh bermakna...

    ReplyDelete