hai assalammualaikum

Berlaku Keajaiban Selepas Minum Ephyra -
" Mak, fariza dah taknak minum susu tepung. Tapi dia ok, tak meragam, berak pun ok, kadang-kadang sendawa".. kata-kata nad dekat mak di dalam telefon. 
Mak pun jawab " ko minum ephyra lagi ke".
 Nad: " ahak"..


Itulah yang terjadi dekat nad selepas minum ephyra. Ya, nad amalkan minum ephyra sebelum mengandung dan semasa mengandung bila usia kandungan 5 bulan ke atas. Ada nad buat entry dekat SINI. Klik la baca. Selepas fariza lahir, nad stop dulu minum ephyra, sebab kita tak tau kesannya kepada anak kita walaupun nad tau pelakon memey mengamalkan ephyra sejak dia berpantang lagi. Lain orang, lain bodynya, mungkin ada yang boleh terima dan takda apa-apa kesan dekat baby, mungkin ada yang tak. Untuk keselamatan, nad berhenti dulu minum.

Ya, masa berpantang sampai usia baby fariza 2 bulan, dia terpaksa minum susu formula sebab susu badan nad tak banyak. Walaupun orang cakap susu ibu ni pasti ada, tapi takkan nak biarkan anak merengek je kelaparan. Kalau susu banyak mesti baby kenyang, mesti baby senyap tidur lena, ni tidak..sendawa takda, asal baring je merengek tak sudah. Jadi terpaksa bagi campuran susu formula.


Sebagai ibu, siapa taknak bagi full breastfeed. Mesti nak kan, sebab susu ibu susu terbaik. Selepas baby fariza dah masuk 3 bulan, badan pun dah kuat sikit, nad start balik minum ephyra. Baru minum satu sachet, baby fariza minum susu badan dengan kenyang. Tiba-tiba, susu badan nad jadi banyak, sampai kadang terpancut susu tu. Allahuakbar...macam tak sangka kau...nad surirumah, jadi nad tak pam pun susu. Nad bagi direct dekat baby fariza. Baby fariza pulak, kalau sedut, sedut sampai kempis..Tapi kempis-kempis pun kalau dia sedut lagi, air susu tetap mengalir. Siapa jadi ibu, taula macam mana susu mengalir tu. Alhamdulillah..nad dapat bagi susu badan dekat baby fariza.

Memang tau ephyra ni boleh tambahkan susu, tapi kadang-kadang produk yang dikatakan milkbooster boleh jadi killerbooster, tapi alhamdulillah, ephyra serasi dengan nad dan banyakkan susu badan nad.


Sekarang nad masih minum ephyra. Alhamdulillah takda apa-apa kesan dekat fariza, elok je. Lepas minum ephyra, baby fariza dah taknak susu formula atau hisap botol. Mula-mula risau gak, tapi tengok dia ok je, berak pun ok. Jimatla sikit sebab dah tak perlu beli susu tepung. Sekarang pilih baju, kene baju yang nursing friendly, senang nak nyusukan baby fariza.


Alhamdulillah, dengan susu badan ni, fariza membesar dengan sihatnya. Tengok aje pipi dia, tu simpan susu la kot..hehhe..terima kasih ephyra. Korang nak dapat ephyra boleh whatsup no 0176127097 ok..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. epyhra memang produk terbaik

    ReplyDelete
  2. teman suka ephyra punya collagen

    ReplyDelete
  3. mmg tgoda sgt dgn ephyra ni..

    ReplyDelete
  4. Halo,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Henrietta Fernando, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan kepada sesiapa yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% untuk individu, syarikat dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini melalui e-mel untuk memohon dan mendapatkan pinjaman segera: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete
  5. Baguslah minuman ni beri kesan yang baik.

    ReplyDelete