hai assalammualaikum

Gaya Simple Shawl Di Hari Raya - Orang perempuan ni, shawl dah banyak, semestinya nak cantik di Hari Raya. Selalu shawl asyik buat gaya sama je ka, sesekali nak buat gaya shawl lain tak salah pun kan. Banyak tutorial shawl yang nad tengok dekat youtube, media sosial. Tapi nad berkenan cara pemakaian yang mudah dan simple. Lepas tu tak amik masa banyak. Lagi-lagi sekarang, gaya yang loose shawl tu. Tengok cantik je orang pakai..Yang penting pemakaian masih menutup aurat.

Kebanyakan wanita berhijab sekarang suka mengikuti trend semasa lebih-lebih lagi tentang fesyen muslimah. Tapi jangan terlebih overdose sangat berfesyen sampai orang pandang pun macam ntah apa-apa ntah..hahaa..Nad memilih simple dan nampak cantik di Hari Raya. Jadi nad pilih gaya shawl yang mudah penggayaaannya, walaupun pakai shawl yang paling mudah ialah lilit satu atau pakai sarung je, tapi saja la nak tukar sikit kan. Meh nad tunjukkan beberapa gaya yang menjadi trend sekarang.


Inilah dia loose shawl yang orang selalu buat sekarang. Tengok cantik je orang buat kan. Nad tengah cuba nak pakai. Tapi fail nak pin belakang..hehee..haritu nampak tutorial, pin biasa dekat depan pun boleh buat macam ni..

Gaya ni nad penah buat. Tapi kena pandai pin bahagian atas dan betulkan . Kalau tak nanti dia tak kan beralun bahaian yang berjuntai tu..


Ni pun nad pernah cuba. Senang je kan. Pin bahagian pendek ke bahu. Bahagian panjang bawak ke kepala..

Ni orang panggil gaya elfira loy.dok pusing sekali je. Ni nak cuba buat..hehehe...

Ni pun ok..cantik-cantik..



Hah ni cara yang nad teringin buat..hahaa..Tapi tengokla Hari Raya nanti. Yang penting shawl mestilah panjang dan menutup aurat. ok..bye..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Belum potong lagi empat helai kain untuk buat shawl... tunggu cuti ni baru nak buat..

    ReplyDelete
  2. Ena pun rancang nak buat gaya macam ni nanti.. Hehehe kemas

    ReplyDelete
  3. memang cantik memang kemas tengok diaorang buat, tapi kalau akak sendiri buat ... habis punha jadinya! So, akak lilit biasa je shawl ni ... lilit basic kemudian pin. Haaaaa kan sonang! haha :D

    ReplyDelete
  4. tak penah jd lilit shawl cmtu..dok try belit2 tp x jd2 jugak..last2 belit biasa jugak..hahaha

    ReplyDelete
  5. hahahha lama pulak lepak blog nad ni...dok tgk tutorial haishhh pipi besaq mcm kak julia ni susah nau nak buat hehehehe...tu yg buat biasa2 je

    ReplyDelete
  6. selamat pagi..jalan2 sini ambil mood raya.. ^_^

    ReplyDelete
  7. Cantik .. tpi masih fill dgn tutorial ni ..tgk diorang pkai cntik je .

    ReplyDelete
  8. Baju raya pon tk beli lagi..shawl apa lagi..hahaha tapii belit2 yg first tu sllu tk jadiii

    ReplyDelete
  9. Allah..shawl still tak lepas lagiii..huarghh..

    ReplyDelete
  10. macam-macam gaya tapi shawl by jajakalam juga pilihan i

    ReplyDelete
  11. Rajin x rajin je kan hahha... cntik2 semua~

    Jemput singgah blog ;) selamat menyambut ramadhan nad!!

    ReplyDelete
  12. cantik2. tp raya kali ni bli instant je. aduh x lrt lilit. nak save lah link ni. sbb shawl pn pkai jgk

    ReplyDelete
  13. Nampak senang...sendiri buat mmg terkial2

    ReplyDelete
  14. Assalamalekum. nama saya Profesor Hendi Didi dari Bukittinggi, kota pedalaman kecil yang menawan yang terletak di Sumatera Barat. semua harap berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini di situs ini, dan jangan tanggapi iklan pinjaman yang dikirim ke alamat email pribadi Anda, mereka adalah pinjaman palsu dari Singapura. Saya kehilangan banyak uang untuk para pemberi pinjaman Singapore palsu sehingga banyak pemberi pinjaman pinjaman di sini semuanya scammers dan mereka hanya di sini untuk menipu Anda keluar dari uang Anda, saya mengajukan pinjaman sekitar Rp. 600 juta dan saya diminta untuk membayar sejumlah biaya pendaftaran dan biaya transfer dan saya membayar, mereka bertanya lagi dan lagi dan lagi, saya membayar Rp 89 juta masih saya tidak mendapatkan pinjaman, happend kepada saya sekitar 7 kali dari berbagai perusahaan pinjaman singapore. saya akan memenuhi satu benar tetapi saya tidak. Saya membaca di koran tentang orang-orang yang mendapat pinjaman tanpa stres, dari seorang ibu muslim yang jujur AASIMAHA ADILA LOAN FIRM Saya mengajukan permohonan untuk Rp 853 juta, saya pikir itu adalah lelucon dan penipuan, tetapi saya memiliki pinjaman saya dalam waktu kurang dari 2 tahun. jam hanya dalam 1% tanpa jaminan. saya sangat senang karena saya menabung dari kemiskinan. jadi saya menyarankan semua orang di sini membutuhkan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM dan saya meyakinkan Anda bahwa Anda akan mendapatkan pinjaman Anda 100% pasti dan cepat. Saya memiliki daftar 15 orang yang mendapatkan pinjaman dari perusahaan muslim dari indonesia dan malaysis
    (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
    Anda masih dapat menghubungi saya jika Anda memerlukan info lebih lanjut dan bantuan di (hendidi01@gmail.com)

    juga bisa menghubungi mereka
    WhatsApp # :::::::::::::::::::::::::::::: (+44)746405237
    Ikuti kami di halaman instagram ::::::::::Aasimahaadilaahmed.loanfirm
    Twitter ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: aasimahaadila loanfirm Saya doakan semoga Anda beruntung, saya berjanji untuk bersaksi setelah saya mendapatkan pinjaman, ini adalah kesaksian saya.

    Website:https://www.aasimahaadilaahmed.loanfirm.site/

    ReplyDelete