hai assalammualaikum

Selamat Hari Lahir Nadia Johari - Seminggu lebih bearay sakan ni ha..sekarang baru sempat update..hahaa..Takpe,lepas update ni, akan ada update lain, lain dan lain...hehehe..Tarikh 18 Julai, mesti ditunggu-tunggu olehku..hahaha..semestinya tarikh hari lahir nad la. Harini 18 Julia 2016, genap usia 28 tahun. Macam tak percaya je oiii..lagi 2 series nak 30 tahun..fuh..tapi taknak mengaku tua la..biar usia je tua jangan muka kita tua..hahahhaa..yola..tengok umur kau 80 nanti..tuo ke idok..Banyak dah pengalaman hidup yang nad lalui..18 Julai lahir, sekarang berat bawah 40 tinggi 153..hahaa..dari sekolah menengah sampai sekarang macam ni jela. Tak membesar, tak meninggi..hahahaa..takpe bersyukur dengan apa Allah bagi.


Usia 1bulan sehingga 5 tahun..tak ingat apa yang nad buat..hahahaa..jadi nak cerita pun tak tau..masa tu tau susu, main jela kan. Yela kecik lagi, masa tu tak ingat apa kedegilan dan kebaikan nad buat..hahaa..takda gambar untuk dijadikan kenangan..mintak mak cerita pun, konfirm tak ingat jugak..hahaa..Masuk 6 tahun,masa tu dah masuk sekolah tadika. Ingat sikit-sikit apa yang berlaku. Datang sekolah, cikgu marah , ada event sekolah..Masuk baju tercantik dekat sekolah..hahaa..Masa usia 6 tahun sehingga 12 tahun, hidup best giler. Pergi sekolah, balik sekolah, makan mak dah sediakan, takda masalah pun. Masa tu tak fikir pun bab cintan cintun ni. Fikir belajar, main, belajar main..gituu..heaven giler kehidupan waktu tu.

Masuk alam remaja, usia 17 tahun baru belajar bercinta..hahaha..tapi cinta ku yang ntah apa-apa ntah. Ingatkan manis je, sweet je, tapi lain jadinya..haishh usah dikenang la..padam dah memory tu..hapus segalanya..hahaha..waktu tu dah dapat dah pengalaman yang tragis.ayoyo..Makin lama makin matang. Masuk usia 20 an, bolehla berfikir dengan betul. Belajar untuk berjaya. Pada masa sama memilih pasangan hidup yang sesuai..Tapi waktu ni dasyat..biasalah remaja kan..hahaha..tak tau nak cakap la..tapi takdelah jahat sangat..sikit je..nakal je..hhahaaa..

Habis belajar, bekerja walaupun tak lama. Ada jugakla pengalaman kan. Bila dah sampai seru, usia 26 tahun kawin. Masukla alam menjadi isteri ni. Memang lain..fuh..Lepastu Allah bagi kami rezeki, bagi nad pengalaman menjadi ibu usia 27 tahun..Allahuakbar..terima kasih..Dapatla rasa macam mana mak nad dulu lahirkan nad..Tapi nad lahir dekat rumah..Takda doktor, mesti rasa lain..lagi sakit kot..Terima kasih mak lahirkan nad.. T_T..nad berusaha nak bahagiakan mak dan ayah. Macam-macam dah lalui sepanajng umur 28 tahun ni..

Terima kasih dekat kawan-kawan yang wish dekat whatsup, facebook dan instagram. Terima kasih doakan nad selalu. Terima kasih sebab masih menyanyi diri ini. Nad doakan korang kawan-kawan nad semoga sihat selalu, panjang usiadna dimurahkan rezeki yang melimpah ruah. Aminn..Sama-sama kita ye..Maafkan segala salah silap nad ye..Banyak dah kisah suka duka dalam diri tapi kita jadikan sebagai penguat untuk kita terus hidup..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Happy birthdayyyyyyyyyyyy..smg diberkatiNYA selalu..amin !

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir semoga selalu sehat dan ceria sepanjang masa, dan kelak jadi anak yang solehah....aaamiiiin

    ReplyDelete
  3. selamat hari jadi Nad..semoga kekal muda sentiasa..:)

    ReplyDelete
  4. Happy birthday Nad... semoga sentiasa sihat dan ceria sekeluarga... aamiin... :)

    ReplyDelete