PROGRAM CUTI SEKOLAH, PROGRAM CUTI SEKOLAH SMART SOLAT LIL CAMP 2016, SMART SOLAT LIL CAMP 2016, CUTI SEKOLAH

hai assalammualaikum

Program Cuti Sekolah Lil Camp 2016 - Hah cuti sekolah dah nak dekat, selain pergi bercuti, mak bapa bolehlah hantar anak-anak ke satu program yang bermanfaat untuk anak mereka. Daripada anak membuang masa, baik hantar untuk mempelajari agama. Pelajari agama dengan cara yang menyeronokkan. Budak-budak kansuka benda yang menyeronokkan kan. Takda la diaorang cepat bosan. Pada masa yang sama, diaorang dapat ilmu dan belajar.


Ni ada satu program iaitu Smart Solat Lil Camp 2016. Sebenarnya, nad dapat tau dari flyers yang ada dekat peti surat rumah nad. Tengok macam bagus je, sebab program ni mengajar anak membaca al-quran, solat, wudhu dan macam-macam lagi. Sebelum nad tulis dekat blog ni, nad cek dulu dekat internet, betul ke ada program ni. Yup, betul ada, korang boleh tengok dekat facebook diaorang AT Tarbiyah Islamic Kindergarten .Program ni khas untuk anak-anak usia 5-12 tahun.

Objektig program ni ialah:
- Melahirkan generasi soleh dan solehah
- semangat solat berjemaah dikalangan generasi muda
- Kepentingan ibadah solat kepada generasi muda
- Lahirkan generasi muda yang fahami Al-quran.




Di AT-Tarbiyyah Islamic Kindergarten memperkenalkan program pengisian cuti sekolah yang menawarkan modul :-
- Mendidik anak-anak cara menunaikan SOLAT dan membaca AL-QURAN.
- Mengajar anak-anak cara BERADAB dan BERAKHLAK MULIA.
- Mendidik anak-anak menjadi RAJIN dan BERTANGGUNGJAWAB.
- Memupuk anak-anak yang MENGUTAMAKAN dan MENGHORMATI ibu bapa.

SMART SOLAT LIL CAMP( ROAD TO JANNAH) 2016 KEMBALI LAGI 

- PROGRAM yang telah BERJAYA dianjurkan selama 4 tahun berturut-turut bertujuan untuk mengisi masa cuti anak-anak dengan modul pengisian yang HEBAT!

- FOKUS & MATLAMAT PROGRAM SMART SOLAT 2016:

❤SMART SOLAT
- solat di awal waktu dgn sempurna serta khusyuk serta tambahan solat sunat dhuha dan tahajud

❤SMART ZIKR & ASMA UL HUSNA
- Amalan zikir harian dan pelajar boleh hafaz asma ul husna

❤SMART HAFAZAN
- Menghafaz juz amma dan kisah serta maksud di sebalik surah

❤SMART STORIES OF QURAN
- Menjadi pengajaran dan teladan disebalik kisah dan cerita dalam al quran. KISAH QARUN. FIRAUN

❤SMART RESPECT PARENTS
 - Membentuk ADAB dan AKHLAK dalam mengenal pengorbanan ibu bapa.

❤SMART JAWI & ARAB
- Pengisian bagi anak2 yg masih lemah dalam bacaan dan penulisan jawi & arab




Ada aktiviti kumpulan dan riadah. Jadi anak-anak takdelah bosan, lagisuka sebab ramai kawan.


Untuk keterangan lanjut boleh pergi ke Facebook AT Tarbiyah Islamic Kindergarten

INFO PROGRAM:
Program khas untuk Anak usia 5-12 tahun
Alamat: AMPANG( AT TARBIYAH ISLAMIC PRE SCHOOL)
Tarikh: 5-23 DECEMBER 2016
Hari: ISNIN - JUMAAT( 3 WEEKS PROGRAMME)
Waktu :8.30AM- 12.30PM( FREE BREAKFAST & CERTIFICATE)

Contact: 019-3019180/0192967681

TEMPAT TERHAD. JOM SERTAI KAMI SEBELUM TARIKH TUTUP 5/12/2016.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Bagus program macam ni. Nak belajar solat pun seronok 😃
    .
    Solat nilah yang pelihara kita dari maksiat

    ReplyDelete
  2. Menarik, bestnya ada program macam ini. Takdelah buat benda tak berfaedah ;)

    ReplyDelete