Watermark, WATERMARK SIMPLE , CANTIK DAN NAMPAK PRO, WATERMARK SIMPLE

hai assalammualaikum

Watermark Simple - Teringin sangat nak ada watermark sendiri yang ada nama nad dan link blog nad. Selalu tengok orang punya, lawa betul, siap ada corak, bagai bentuk dan tulisan yang lawa. Selalunya untuk gambar, nad buat watermark dengan tulis link je guna picsart. Memang tak lawa, tapi nak buat macam mana, nak bagitau untuk gambar kita, kena bubuh juga. Nak tempah, duit banyak guna untuk lain yang lebih penting. Jadi pendamkan jela..huhu..

Dan semalam, nampak kawan blogger post gambar, siap ade watermark. Lepas tu dengan tak malunya nad komen, " buatkan watermark "..hahaa..Tiba-tiba kawan blogger kita tu massage onbox kita dekat facebook..dia cakap " Salam puan yg rock lagi bergaya , nk watermark ke , boleh je kalau nk..sbb tadi komen nk watermark ".. hahaha..terus suka..yeahhhhh...Terus cakap nak yang macam mana??..terus nad tunjuk contoh..

Lepas tu dia buat..Mula-mula dia buat tak cantik..hahaa..Nad pun cakapla macam mana nad suka, Tulisan apa nak guna, siap tunjuk lagi. Dia pulak tak tau tu tulisan apa, tanya blogger lain tulisan nad nak tu apa, blogger pun tak berapa pasti, dia suruh cek dekat satu tempat ni. Tiba-tiba kawan yang nak bagi watermark tu dah jumpa tulisan yang nad nak..ehhee. Macam tu sekali..Orang dah nak bagi, kita banyak songeh pulak..hahahhaa. Nasib nad ni jenis mintak simple je..hehee..Dia pun baik hati layan kecerewetan nad ni..






Mula-mula ingat guna nama Nadia johari dan link blog sahaja iaitu www.miszrockers.blogspot.com. Tapi bila guna tulisan tu huruf tak berbentuk lengkuk-lengku macam yang dikehendaki. Jadinya sebab terfikir untuk letak Miszrockers..yeahh akhirnya jadi juga tulisan lengkuk-lengkuk tu..suka sangatt..Simple, cantik dan nampak pro gitu kauu..hehe.

Bukan satu dia bagi, tapi dua..Satu warna hitam satu warna kelabu. Jadi sesuai untuk letak gamabr dekat mana-mana. Terima kasih awak..Memang memenuhi kriteria yang nad nak… kalau letak kat tengah-tengah gambar sekalipun watermark tu tak mencacatkan gambar atau mengganggu gambar…Ada watermark ni senang dah, tinggal masukkan je dekat gamabr yang kita nak guna watermark tu guna PICSART. Mudah je..nanti nad bagitau caranya.

Kawan nad ni tak suka dibagitau siapakah dia..ahhaa..sebab dia blogger low profile..gitu kau.hahaa..korang boleh pergi tengok blog dia ye..http://infosemasa.com/
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. dah ada watermark xboleh dah orang nak curi gambar

    ReplyDelete
  2. Nak watermark? Ececehh. Mana tau rezeki

    ReplyDelete
  3. rekemen la kat blogger tu.. kata pakciklee nak jugak watermark :)

    ReplyDelete
  4. Smart! Suka watermark cenggini.. kemas...

    ReplyDelete
  5. cantik le nad watermark gini..saya pun suka simple2 cenggini..berapa dia caj, nad?nak tempah gak klu dia amik tempahan...

    ReplyDelete
  6. dulu rajin la gak jaga watermark ni, sekarang kalau buat pun kecik je. lagi orang tak nampak lagi bagus hehe

    ReplyDelete
  7. Simple je nice dlu de gak watermark tp mls nak edit haha

    ReplyDelete
  8. Memohon Pinjaman segera dan Gadai janji, telah anda pernah ditolak terus-menerus oleh bank-bank dan institusi kewangan lain, Kami di Tawaran COVENTRYLETON PINJAMAN SYARIKAT pinjaman daripada 1,000 hingga 100,000.000.000 anda perlu 18years dan ke atas untuk memohon, membalas kini melalui e-mel coventryletonloancoperation@gmail.com untuk maklumat lanjut.

    KAMI MENAWARKAN jenis-jenis JUMLAH PINJAMAN:
    * Pinjaman Penyatuan Hutang
    * Pinjaman Perniagaan
    *Pinjaman peribadi
    * Pinjaman Perumahan
    * Kewangan Kereta
    * Pinjaman Commercial
    * Pinjaman Pelaburan
    NOTA: Kami memberikan anda pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 3% dan pinjaman jangka masa 1 hingga 25 tahun untuk membayar balik pinjaman. kenalan e-mel:
    coventryletonloancoperation@gmail.com Jika anda mempunyai mana-mana masalah di atas, hubungi kami sekarang untuk mendapatkan bantuan

    ReplyDelete
  9. Adakah anda memerlukan pinjaman? Kami sah dan memberi jaminan pemberi pinjaman. Kami adalah sebuah syarikat dengan sokongan kewangan. Kami memberi pinjaman kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami menyediakan bantuan benefisiari yang boleh dipercayai seperti Kami ingin menawarkan anda pinjaman anda Hubungi kami melalui E-mel: margaretpedroloancompany@gmail.com

    Perkhidmatan yang diberikan termasuk

    * Penyatuan Hutang
    * Pinjaman Perniagaan
    * Pinjaman peribadi.
    * Pinjaman Kereta
    * Sewa dan Pinjaman Rumah

    Tulis kembali jika berminat, kadar faedah tahunan kami sebanyak 2%. Hubungi kami melalui E-mel: margaretpedroloancompany@gmail.com

    Sila ambil perhatian: Semua individu yang berminat mesti menghantar mesej ke e-mel kami untuk maklum balas dan butiran segera untuk mendapatkan Pinjaman.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.

    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+2%

    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    PRICE = 32%+2%
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
    renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

    Contact: Name: WARREN GARY

    Email: inquiry.barkerfinancial@gmail.com

    ReplyDelete