Watermark, WATERMARK SIMPLE , CANTIK DAN NAMPAK PRO, WATERMARK SIMPLE

hai assalammualaikum

Watermark Simple - Teringin sangat nak ada watermark sendiri yang ada nama nad dan link blog nad. Selalu tengok orang punya, lawa betul, siap ada corak, bagai bentuk dan tulisan yang lawa. Selalunya untuk gambar, nad buat watermark dengan tulis link je guna picsart. Memang tak lawa, tapi nak buat macam mana, nak bagitau untuk gambar kita, kena bubuh juga. Nak tempah, duit banyak guna untuk lain yang lebih penting. Jadi pendamkan jela..huhu..

Dan semalam, nampak kawan blogger post gambar, siap ade watermark. Lepas tu dengan tak malunya nad komen, " buatkan watermark "..hahaa..Tiba-tiba kawan blogger kita tu massage onbox kita dekat facebook..dia cakap " Salam puan yg rock lagi bergaya , nk watermark ke , boleh je kalau nk..sbb tadi komen nk watermark ".. hahaha..terus suka..yeahhhhh...Terus cakap nak yang macam mana??..terus nad tunjuk contoh..

Lepas tu dia buat..Mula-mula dia buat tak cantik..hahaa..Nad pun cakapla macam mana nad suka, Tulisan apa nak guna, siap tunjuk lagi. Dia pulak tak tau tu tulisan apa, tanya blogger lain tulisan nad nak tu apa, blogger pun tak berapa pasti, dia suruh cek dekat satu tempat ni. Tiba-tiba kawan yang nak bagi watermark tu dah jumpa tulisan yang nad nak..ehhee. Macam tu sekali..Orang dah nak bagi, kita banyak songeh pulak..hahahhaa. Nasib nad ni jenis mintak simple je..hehee..Dia pun baik hati layan kecerewetan nad ni..






Mula-mula ingat guna nama Nadia johari dan link blog sahaja iaitu www.miszrockers.blogspot.com. Tapi bila guna tulisan tu huruf tak berbentuk lengkuk-lengku macam yang dikehendaki. Jadinya sebab terfikir untuk letak Miszrockers..yeahh akhirnya jadi juga tulisan lengkuk-lengkuk tu..suka sangatt..Simple, cantik dan nampak pro gitu kauu..hehe.

Bukan satu dia bagi, tapi dua..Satu warna hitam satu warna kelabu. Jadi sesuai untuk letak gamabr dekat mana-mana. Terima kasih awak..Memang memenuhi kriteria yang nad nak… kalau letak kat tengah-tengah gambar sekalipun watermark tu tak mencacatkan gambar atau mengganggu gambar…Ada watermark ni senang dah, tinggal masukkan je dekat gamabr yang kita nak guna watermark tu guna PICSART. Mudah je..nanti nad bagitau caranya.

Kawan nad ni tak suka dibagitau siapakah dia..ahhaa..sebab dia blogger low profile..gitu kau.hahaa..korang boleh pergi tengok blog dia ye..http://infosemasa.com/
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. dah ada watermark xboleh dah orang nak curi gambar

    ReplyDelete
  2. Nak watermark? Ececehh. Mana tau rezeki

    ReplyDelete
  3. rekemen la kat blogger tu.. kata pakciklee nak jugak watermark :)

    ReplyDelete
  4. Smart! Suka watermark cenggini.. kemas...

    ReplyDelete
  5. cantik le nad watermark gini..saya pun suka simple2 cenggini..berapa dia caj, nad?nak tempah gak klu dia amik tempahan...

    ReplyDelete
  6. dulu rajin la gak jaga watermark ni, sekarang kalau buat pun kecik je. lagi orang tak nampak lagi bagus hehe

    ReplyDelete
  7. Simple je nice dlu de gak watermark tp mls nak edit haha

    ReplyDelete
  8. Memohon Pinjaman segera dan Gadai janji, telah anda pernah ditolak terus-menerus oleh bank-bank dan institusi kewangan lain, Kami di Tawaran COVENTRYLETON PINJAMAN SYARIKAT pinjaman daripada 1,000 hingga 100,000.000.000 anda perlu 18years dan ke atas untuk memohon, membalas kini melalui e-mel coventryletonloancoperation@gmail.com untuk maklumat lanjut.

    KAMI MENAWARKAN jenis-jenis JUMLAH PINJAMAN:
    * Pinjaman Penyatuan Hutang
    * Pinjaman Perniagaan
    *Pinjaman peribadi
    * Pinjaman Perumahan
    * Kewangan Kereta
    * Pinjaman Commercial
    * Pinjaman Pelaburan
    NOTA: Kami memberikan anda pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 3% dan pinjaman jangka masa 1 hingga 25 tahun untuk membayar balik pinjaman. kenalan e-mel:
    coventryletonloancoperation@gmail.com Jika anda mempunyai mana-mana masalah di atas, hubungi kami sekarang untuk mendapatkan bantuan

    ReplyDelete
  9. Adakah anda memerlukan pinjaman? Kami sah dan memberi jaminan pemberi pinjaman. Kami adalah sebuah syarikat dengan sokongan kewangan. Kami memberi pinjaman kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami menyediakan bantuan benefisiari yang boleh dipercayai seperti Kami ingin menawarkan anda pinjaman anda Hubungi kami melalui E-mel: margaretpedroloancompany@gmail.com

    Perkhidmatan yang diberikan termasuk

    * Penyatuan Hutang
    * Pinjaman Perniagaan
    * Pinjaman peribadi.
    * Pinjaman Kereta
    * Sewa dan Pinjaman Rumah

    Tulis kembali jika berminat, kadar faedah tahunan kami sebanyak 2%. Hubungi kami melalui E-mel: margaretpedroloancompany@gmail.com

    Sila ambil perhatian: Semua individu yang berminat mesti menghantar mesej ke e-mel kami untuk maklum balas dan butiran segera untuk mendapatkan Pinjaman.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.

    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+2%

    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    PRICE = 32%+2%
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
    renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

    Contact: Name: WARREN GARY

    Email: inquiry.barkerfinancial@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Halo semuanya, Nama saya Siska wibowo saya tinggal di Surabaya di Indonesia, saya seorang mahasiswa, saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman untuk sangat berhati-hati karena ada banyak perusahaan pinjaman penipuan dan kejahatan di sini di internet , Sampai saya melihat posting Bapak Suryanto tentang Nyonya Esther Patrick dan saya menghubunginya melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

    Beberapa bulan yang lalu, saya putus asa untuk membantu biaya sekolah dan proyek saya tetapi tidak ada yang membantu dan ayah saya hanya dapat memperbaiki beberapa hal yang bahkan tidak cukup, jadi saya mencari pinjaman online tetapi scammed.

    Saya hampir tidak menyerah sampai saya mencari saran dari teman saya Pak Suryanto memanggil saya pemberi pinjaman yang sangat andal yang meminjamkan dengan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp200.000.000 dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dengan tingkat bunga rendah 2 %. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa nomor saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, segera saya menghubungi ibu melalui (estherpatrick83@gmail.com)

    Dan juga saya diberi pilihan apakah saya ingin cek kertas dikirim kepada saya melalui jasa kurir, tetapi saya mengatakan kepada mereka untuk mentransfer uang ke rekening bank saya, karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres atau penundaan.

    Yakin dan yakin bahwa ini asli karena saya memiliki semua bukti pemrosesan pinjaman ini termasuk kartu ID, dokumen perjanjian pinjaman, dan semua dokumen. Saya sangat mempercayai Madam ESTHER PATRICK dengan penghargaan dan kepercayaan perusahaan yang sepenuh hati karena dia benar-benar telah membantu hidup saya membayar proyek saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman, silakan hubungi Madam melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

    Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (siskawibowo71@gmail.com) jika Anda merasa kesulitan atau menginginkan prosedur untuk mendapatkan pinjaman

    Sekarang, yang saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran pinjaman bulanan yang saya kirim langsung ke rekening bulanan Nyonya seperti yang diarahkan. Tuhan akan memberkati Nyonya ESTHER PATRICK untuk Segalanya. Saya bersyukur

    ReplyDelete
  12. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

    Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

    Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

    Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
    Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

    ReplyDelete
  13. SIGNET UK FINANCE PLC is a British based financial consulting company with years of experience in the international and local finance market. Be it lease bank guarantee, Stand by letter of credit or any type of refinancing, talk to our team at SIGNET UK FINANCE PLC and certainly we will set your business on the right path with our sound and quality financial advice and services. Our bank instrument can be help you fund you projects in Trading, funding project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects.Having years of professional, invaluable experience in the banking and finance industry, and having access to dozens of different prominent trusted and reliable providers, our Financial Services consultants will crawl through hundreds of products to find one that perfectly matches your needs.

    Purchase Instrument of BG/SBLC : 38%+2% Min Face Value cut =5M- 10B EUR/USD
    Lease Instrument of BG/SBLC    : 6%+2% Min Face Value cut = 5M- 10B EUR/USD

    Contact Name: Alex James
    Email:signetukfinanceplc@gmail.com
    SKYPE:signetukfinanceplc@hotmail.com

    ReplyDelete