MACAM MACAM ADA DI MAHA 2016

in , , by Nadia Johari, 15:06:00
hai assalammualaikum

Pelbagai Aktiviti Menarik Di Maha 2016 Maeps Serdang



Hah!! dulu sebelum ada anak nad pernah pergi MAHA ni..memang pusing habis waktu tu sebab belum ada anak..hahaha. Dan hari Khamis lepas, nad pergi lagi ke MAHA 2016 untuk kali kedua. Kali ni bawak Fariza Nafisah ni. Sambil nad kena buat kerja. MAHA ni Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia atau lebih dikenali sebagai MAHA 2016 kini kembali bersempena tepat pada cuti sekolah tahun ini. Pameran MAHA 2016 akan diadakan di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, Selangor mulai dari 1 Disember sehingga 11 Disember 2016.

Datang sini ade je parking, tapi kena sabar la..Kalau nak bayar, parking dekat dalam RM5. Ala RM5 je pun untuk seharian korang nak jalan dekat MAHA maeps serdang tu. Dari pagi sampai ke malam.

Tempat dia besar. Nad pun tak habis pusing. Banyak tempat nad tak dapat singgah. Macam Kampung Durian Runtuh upin Ipin, tak dapat tengok lembu sado, tak dapat tengok flora, taman-taman tu. Pastu nampak kawan post ada rumah dari cube..haish macam-macam la..terkilan tak dapat tengok kawasan perikanan dan laman nenas kawan nad punya..sedihhh..rasa nak repeat balik, tapi apakan daya, suami cepat penat..hahaha..

Apa yang menarik di MAHA 2016, MAEPS Serdang ini? Baik korang pergi, tak kisahlah panas ke, ape ke, melecet ke..ahaha..yang penting enjoy..banyak aktiviti menarik yang korang boleh nampak dekat sana. Macam orang cakap bawak naak susah semua tu, tapi nad aklau nak datang memang bagi Fariza enjoy, anak enjoy mak bapak pun enjoy..


Tips penting!!
Kalau pergi MAHA ni, baik pergi kawasan luar dulu. Tinjau kawasan luar, jangan terus masuk dewan. Nanti korang tak dapat tengok benda menarik sebab duk lama dalam dewan yang beraircond tu. Macam nad la, nad masuk dewan terus sebab ada kerja, sampai tak sempat tengok akwasan luar. Padahal banyak lagi yang menarik..

Pakai baju biarla bersesuaian. Pakai kasut atau sandal..pakai booth , tumit tinggi memang tak sesuai. lagi senang pakai selipar je..hahaa. Pakai tshirt je, takyah over sangat..hahaa..Bawak payung kalau nak. Macam nad tak bawak, malas sebab banyak barang nak kena bawak.

Kalau nak membeli, kena bawak troli. Sebab sampai sana, banyak betul barang tester, bila dah test sedap, lepas tu nak membeli..ahaha. Tak pun nak beli pokok ke. Kang nak bawak ke hulur ke hilir dengan tangan kann...naya oii..Jadinya bawak troli pergi pasar tu.

Video penuh Suasana MAHA 2016 Maeps Serdang


Ni yang nad sempat ambil gambar kawasan MAHA2016. Tak semua tempat...kat video atas ni ada macam-macm..boleh tengok..Gambar cantik dekat kamera mr mafia..nak tunggu dia memnag lambatla..jadi upload apa yang amik dekat telefon je..hehee






Video Fariza joget dekat Kampung Mok Cun





Esok last oii..pe terjah MAHA..
SHARE 6 comments

Add your comment

  1. tak mampu nak pergi sebab jauh, mampu tgk je dan baca kat blog je..huhu

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat pi, tak dan nak pi hari tu

    ReplyDelete
  3. tak dapat nak pegi cuci mata, kekangan masa keje incik bos a.k.a suami.. ;-)

    ReplyDelete
  4. tak pernah jejak ke MAHA sebab malas nak bersesak..best memang best tapi tu lah ramai orang sangat.

    ReplyDelete
  5. WE OFFER LOAN FINANCIAL ASSISTANCE FOR EVERYONE APPLY NOW
    Do you need a Loan?
    Are you looking for Finance?
    Are you looking for a Loan to enlarge your business?
    I think you have come to the right place.
    We offer Loans at low interest rate.
    Interested people should please contact us on
    For immediate response to your application, Kindly
    reply to this emails below only.
    Whats app +918256953815
    firstfinance000@gmail.com
    Please, do provide us with the Following information if interested.

    1) Full Name:………
    2) Gender:………
    3) Loan Amount Needed:………
    4) Loan Duration:………
    5) Country:………
    6) Home Address:………
    7) Mobile Number:………
    8)Monthly Income:…………………
    9)Occupation:………………………
    )Which site did you here about us…………………

    Thanks and Best Regards.
    firstfinance000@gmail.com
    +918256953815

    ReplyDelete
  6. WE OFFER LOAN FINANCIAL ASSISTANCE FOR EVERYONE APPLY NOW
    Do you need a Loan?
    Are you looking for Finance?
    Are you looking for a Loan to enlarge your business?
    I think you have come to the right place.
    We offer Loans at low interest rate.
    Interested people should please contact us on
    For immediate response to your application, Kindly
    reply to this emails below only.
    Whats app +918256953815
    firstfinance000@gmail.com
    Please, do provide us with the Following information if interested.

    1) Full Name:………
    2) Gender:………
    3) Loan Amount Needed:………
    4) Loan Duration:………
    5) Country:………
    6) Home Address:………
    7) Mobile Number:………
    8)Monthly Income:…………………
    9)Occupation:………………………
    )Which site did you here about us…………………

    Thanks and Best Regards.
    firstfinance000@gmail.com
    +918256953815

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS