hai assalammualaikum

Siapa layan drama TV3 pukul 10 malam Andainya Takdir, kita gen..hehe. Walaupun jalan ceritanya agak menggeramkan dan menyampah, tapi tetap nak layan, sebab nak tau apa kesudahan cerita ni. Perasan tak, heroin dalam cerita ni, Fatihah, watak kejap lembut, kejap geram. Bila tengok, memang kita geram kan, yela dah tau kena pukul, lagi nak balik rumah, boleh je mintak cerai kan. Tapi disebabkan laki dia kadang-kadang lembut, tu susah sikit, atau mungkin disebabkan anak. Dah namanya cerita kan, kena tanya pengarah la kalau nak ubah cerita tu..haaha.















Sebenarnya nad macam pernah tengok Fatihah ni berlakon sebelum ni, tapi mungkin tak perasan atau muka lain, atau bukan jadi heroin, jadi jarang tengok dia berlakon. Nama panggilan Fatihah ialah Nina Iskandar. Dia ada nama betul lagi..Bila tengok lakonan dia, memang menjadi, dia menjiwai watak. Perwatakan yang lemah lembut, raut wajah yang ayu, sesuai la berlakon dengan watak yang ayu dan sopan. Cantik je muka dia kan..















Baru tau Nina Iskandar ni asalnya dari Brunei. Patutla lawa. Nama sebenar dia Nur Akmalina Iskandar. Lahir 4 Ogos 1991. Umur sekarang 26 tahun..muda lagi weii..nad pun 29 tahun..hehee.

Pernah berlakon beberapa drama dan Filem antaranya:
Filem: Perempuan Muka Surat Tujuh, Sniper dan Lu, Gua Bro, Cari, Muka Surat Cinta, Pengantin Malam, Ada Apa Dengan Rina

Drama: Balkish, Rintihanku, Jika Itu Takdirku, Raya Ni Mesti Kahwin, Dendam Semalam, Terlarang Sudah Rinduku (2016), Andainya Takdir (2017)















Banyak rupanya, mungkin bila makeup lain, jadi lain, tu yang tak perasan tu. Bila dia berganding dengan Syukri Yahaya memang menjadi. Bagus betul.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. dari brunei?? wahhh, tapi IQ tak layan la drama ni. huhu...

    IQ tahu cerita ni dari satu group whatsapp je....hehe

    ReplyDelete
  2. penah gak beberapa kali jumpa time pratonton http://sinarcintaku.blogspot.my/search?q=nina+iskandar&submit=search

    ReplyDelete
  3. hbat jugak pelakon wanita nie

    ReplyDelete
  4. Hiihi..kita ari tu pun dok google sape pelakon cerita andainya takdir ni. Tak sabar lah nak tunggu last episode. Asyik kena tumbuk, cekik lepas tuh baik balik. Penat lah yang tengok ni. tapi tetap tuh nak tengok. HAHA!

    ReplyDelete