hai assalammualaikum

SPRAY 8 MILK DIAPER SOOTHING CREAM
Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream

Krim Spray 8 Pelbagai Fungsi Untuk Kanak-kanak
- Haritu Fariza main dekat luar. Tiba-tiba dia menangis dan cakap " adoii..adoii"..budak dah pandai cakap..hehhee. Kita pun cepat-cepat berlari, tengok, kenapa dengan dia. Sekali ada semut gigit kaki dia. Bukan satu tapi beberapa ekor jugakla. Cepat-cepat angkat dia, buang semut tu, lepas tu basuh kaki dia. Memang bengkak la kaki dia sikit. Terus nad ambil krim Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream ni, terus sapukan. Terus Fariza diam. Lega hilang gatal kot. Dalam dua hari bengkak dengan merah hilang.

SPRAY 8 MILK DIAPER SOOTHING CREAM
Spray 8  pelbagai fungsi khas untuk kanak-kanak


Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream Sesuai untuk Semua

Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream ni memang sesuai untuk mereka yang dah ada anak. Sebab spray ni pelbagai fungsi, bukan sahaja untuk gatal,malah untuk korang mak-mak tu yang ada anak masalah ruam, ekzema, boleh guna Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream ni. Untuk gatal-gatal macam penyakit kaki dan tangan atau kena gigit nyamuk ke apa ke..eh semuala, boleh guna ni.

Sebenarnya, spray 8 ni pun sesuai untuk orang dewasa. Hah!!,bagus kan. Satu botol boleh buat macam-macam.

Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream ni sesuai untuk semua jenis kulit. Bahan-bahan yang digunakan ialah bahan semulajadi yang mengandungi aqua, campuran minyak elaeis guineesis dan minyak kernal elaeis guineesis, Dermaxan ( ekstrak kulit manggis - Garcinia mangostana), ekstrak buah Quercus acustissima, caprylyl glycol dan alkohol phenethyl, tocopherol, gam xantham dan minyak pati. Bebas alkohol dan bebas paraben. Mempunyai KKM yang selamat digunakan.

SPRAY 8 MILK DIAPER SOOTHING CREAM
Sedikit Spray 8 dan sapu di bahgian luka

SPRAY 8 MILK DIAPER SOOTHING CREAM
Fariza gatal kena gigit semut. Bubuh Spray 8

Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream Jenis Krim dan Sapuan

Walaupun nama dia spray, tapi ia bukan jenis semburan. Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream ni jenis sapuan dengan hanya picit dan berbentuk krim. Teksturnya pekat, picit sedikit sahaja, biarkan krim meresap ke kulit anak. Ia menjadikan kulit anak kita lembut dan licin.

Bila ada anak ni, semua nak dijaga. Yela, kanak-kanak ni kulitnya sensitif dan mudah dijangkiti. Kalau boleh penyakit tu dihalang, ditepis macam tu je, jangan hinggap dekat badan anak kita yang gebu gebas tu, kan bagus. Tapi realitinya, tak dapat nak halang.

Kita sebagai mak-mak ni, memang peka dengan segalanya kan. Lagi-lagi bab ubat-ubatan. Kalau boleh dekat rumah, cukup segala ubat-ubatan khas untuk anak ni. Dari dia baby sampaila ke besar. Penuhla bekas dengan segala ubatan. Lama-lama terbiar bila tak digunakan. Kan bagus ada satu ubat yang boleh digunakan untuk semua khas untuk kanak-kanak. Korang dapatkan la Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream ni cepat-cepat ye.

Mudah nak pergi mana-mana lepas ni, bila ada Spray 8 Milk Diaper Soothing Cream. Bawak krim spray 8 ni, masuk dalam beg siap-siap. Anak happy ibu pun senang.

SPRAY 8 MILK DIAPER SOOTHING CREAM
Yeah, penyelamat saya

Harga sebotol RM50 untuk 100ml. Korang nak beli Spray 8 Milk Diaper Soothing
Cream ni boleh usha
Website : https://store.furleybio.com
Facebook : https://www.facebook.com/furleybio/ 
Instagram : @furleybio 

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. comelnya botol dia.. memang kena ada 1 la untuk 1 keluarga. At least, jd apa-apa nanti takdelah kelam kabut mencari kan.. sekurang-kurangnya ini pelbagai guna

    ReplyDelete
  2. macam best plak krim ni, elok untuk gatal...Qa'id pun kulit dia alergik kalau kena gigit. hari tu kena gigit dengan apa ntah, susah nak hilang dan baik kesan gigitnya

    ReplyDelete
  3. Bagus ada krim camni untuk anak² sebab kulit mereka kan sensitif.

    ReplyDelete
  4. Elok la krim ni untuk anak2 kita kan?. Packaging pun sangat la comel. Anak2 ni kadang2 kena gigit nyamuk kekadang merengek sebab gatal2 kan...

    ReplyDelete
  5. kalau kulit kering elok sangat ni, untuk anak-anak memang sesuailah. kak lily tengok teskturnya mudah meresap terus ke dalam kulit ek

    ReplyDelete
  6. Wah menarik juga produk ini. Mana tidaknya kalauada anak kecil tu main sapu je. Setiap keluar patut ada 1 produk ni dirumah

    ReplyDelete
  7. waa comelnya packaging product nii, hehe mmg sesuai sgt dgn focusnya as product baby yea..bagusla bila dia multipurpose jugak kan.. 😊

    ReplyDelete
  8. such a nice soothing cream... great one... good for babies skin.. easy to use as just spray spray only.. good one..

    ReplyDelete
  9. Corak kotak dan pada botol tu menarik perhatian kanak- kanak so diorang mesti suka nak guna kan..sesetengah budak kecik x suka kalau nampak ubat. Akak pernah guna satu untuk anak buah akak..memang bagus product ni...boleh repeat lagi

    ReplyDelete
  10. comel packaging prduk ni. Krim ni sesuai dgn kanak2 dan senang nak bawa ke mana-mana kan.

    ReplyDelete
  11. Bagus manfaat dia untuk budak2 , ingatkan kena spray sbb nama spray hihihi not bad

    ReplyDelete
  12. Menarik ni. Izzat ada ekzema. Now ada guna 1 lotion. So far so good. Yg ni pun menarik perhatian aida, Nad.
    Tq for sharing & suggesting. Sgt hargai...

    ReplyDelete
  13. comel la botol dia....tengok pada cara penggunaan dia sangat mudah..ni kalua untuk anak2 yg ada masalah kulit mmg sesuai sgt

    ReplyDelete
  14. Owhhh ingat spray tadi..kisahnya lotion, nasib baik baca abis..hehehe. Nanti bolehlah sis war2kan pasal produk ni kat kengkawan yang ada anak2 kecik

    ReplyDelete
  15. Bagus la dia buat bentuk spray camni instead of krim..bukan apa,lagi senang sembur2 je kan..baby pun tak ada la rasa melekit

    ReplyDelete
  16. Cantik packagingnya. Comel. Senang nak bawa pergi mana mana. Spray je kan. Tak risau leaking dah

    ReplyDelete
  17. Baguslah produk ni, sesuai sangat untuk kegunaan anak-anak dari usia baby sampailah besar.Mama kalau gatal-gatal kulit pun boleh guna. Bagus ni! nak belilah satu

    ReplyDelete
  18. Wajib ada utk setiap ibu bapa ada anak kecil ni kan..serius kena cari satu ni..takdela diorg kena tahan gatal akibat gigitan tu kan

    ReplyDelete
  19. bagus la ada cream macam ni dalam rumah. anak2 ni mudah terdedah kepada kotoran lepas tu cepat gatal dan merah merah..

    ReplyDelete
  20. this is good! i can buy this for my little cousins now! previously we are searching for it! thanks for the sharing

    ReplyDelete
  21. Banyak rupanya fungsi Spray 8 nie kan. Boleh la nak rekomen kat my sisters untuk anak-anak mereka sebab depa selalu bawa anak-anak pergi kebun.

    ReplyDelete
  22. Bagus rupanya fungsi Spray 8 ni untuk kanak-kanak. Bukan kanak-kanak ja. Dewasa pun boleh guna kalau pergi hiking ke . Kena apply sebelum kena gigit serangga. Nanti gatal satu badan. Kulit sensitive sikit.

    ReplyDelete