hai assalammualaikum

Buy One Free One - Semalam, nad dengan Fariza ikut mr mafia pergi kerja dekat Plaza Sentral. Sementara mr mafia pergi buat kerja, taknak bagib Fariza ganggu kerja daddy dia, mr mafia suruh nad jalan-jalan dekat shoping mall. Jadi ku turutkan sahaja,, pergila ke shoping mall Nu Sentral. Lagipun nad jarang pergi sana.

Biasalah, dalam shoping mall, masuk ke tempat yang comel-comel dulu,, tak pun makeup..hahaha. Ada masuk kedai Smiggle nama dia, comel-comel barang dia untum anak-anak. Sampai mak pun terbekanan. Tapi harganya boleh tahan. Tengok je. Lagipun dalam niat nak cuci mata je. Nak jalan-jalan. Taknak beli apa.

Dari tongkat G, naik tingkat C, ke tingkat 1 sampaila tingkat 4. Gigih jalan dengan membuyut bawak anak, jalan berdua je dengan Fariza. Fariza yang pau kita nak mainan. Kita belikan jela. Sebab mainan tu murah. Lepas tu dia lapar, nak air. Tempat makanan pulak tingkat 4. Pergila cari Mcdonalds..nak makan lain daddynya takde. Jadi makan french fries jela.

Lepak lama sikit dekat Mcdonalds tu. Rasanya dari pukul 2 petang sampaila pukul 4 petang tu dekat shoping mall. Punya lama tak sedar, sebab tau mr mafia ambil gambar memang lama. Jadinya dari pukul 3.30 petang sampai 4.15 petang dekat Mcdonals. Lepak jela dengan anak. Anak makan kentang goreng sampai dua bungkus. Tak cukup tu nak pergi mintak orang lain punya pulak..eheh..Nad tengok dekat luar dah nakd gelap. Alamak nak, hujan. 4.30 petang siap makan, ajak Fariza pergi tempat daddy dia balik.


Bila nak keluar, hujan lebat dah. Aduhh!!!..Terpaksa masuk balik. Budak ni dah buat perangai sebab dah penat dan ngantuk. Tapi ajak juga masuk Parkson. Tengok punya tengok nampak kawasan beg, ada buy one free one. Terdetik, nak tengok-tengok je. Dalam hati, alamak buy one free one, rugi ni tak beli. Beg pun biasa jejolly, takde la beg mahal. Beg murag je. Nampak beg silang, macam best pakai. Ambil, cuba pakai, ok cun..haaha. Dalam hati, nak ke tak. Pilih punya pilih, akhirnya ambil juga..hahahaha.Perempuan memang pantang buy one free one. Beli beg tu, dapat free satu lagi untuk harga yang sama. Sekali terkeluar juga duit ni. Masuk shoping mallmall kalau tak membelipregnant tak sah. Susah kalau ada sale ni.

Jadi,kalau rasa nak cuci mata, sila bawak, duit cukup-cukup je. Takyah bawak banyak-banyak..hahaha. Gatal sangat tangan nI.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Buy 1 Free 1 mmg kena shopping laaa .. hahaha

    ReplyDelete
  2. Memang terpaku kalau nampak word buy 1 free 1 kan orang pompuan ni..hehe

    ReplyDelete
  3. hahahahaha~ kalau ade BUY 1 FREE, tapi tak beli memang rasa berdosa wakkkkk.. nak tak nak kena beli jugak.. baru hilang rasa serba salah tu..

    ReplyDelete
  4. Hahaaha tergoda jugak akhirnya ye kak

    ReplyDelete
  5. Kadang kadang keinginan sukar dikawal

    ReplyDelete