hai assalammualaikum

Spicy Chicken Mcdeluxe - Haritu lepas temankan mr mafia main futsal, balik tu memang lapar la. Jadinya kita pergi makan dekat Mcdonalds je. Malas nak makan nasi. Masa order nampak Spicy Chicken Mcdeluxe. Kalau sebelum ni memang biasa makan spicy chicken ni, tapi katanya, yang baru ni lagi pedas..huhuhu..Nak rasala tahap kepedasan dia macam mana kan..pedas sangat yang digemburkan seperti dalam iklan ke..huhu..

SPICY CHICKEN MCDELUXE MCDONALDS
SPICY CHICKEN MCDELUXE MCDONALDS 

Seperti dalam iklan cakap " lagi pedas yang puas" . Pedas-pedas ni memang sedap, lagi-lagi mr mafia suka makanan pedas. Nad pun suka juga. Jadinya apa kata cuba Spicy Chicken Mcdeluxe ni ye. Tengok packaging, wah!!, menarik..nampak baru..nampak macam memang pedasssssssssssss...kihkihkih. Spicy Chicken Mcdeluxe disertakan dengan air dan kentang goreng. Harga dia lupa pulak..hahaa.

Bau sedap. Daging pun sedap. Bagi nad, Spicy Chicken Mcdeluxe ni pedas, tapi takdela pedas sangat-sangat. Pedas biasa je. Tak meleleh hingus pun..kihkih. Lagi mrmafia, dia siap bubuh sos dengan lada hitam, nak bagi pedas..hahaha. Dia kata baisa je, tak pedas pun. Orang kuat makan pedas memnag akan cakap macam tu..hahaa. Tapi yang ni nad beli yang satu daging, bukan double punya. Nak kena belikan dia double Spicy Chicken Mcdeluxe pulak la lepas ni. Nak challenge dengan dia tanpa minum air..hahaa. #Nodrinkchallenge..Chalenge sampai 22 Nov ni..boleh cuba. Dulu pernah masuk contest ayam pedas Mcdonalds. Nak cuba burger pulak.

Makan ni pun ikut tekak masing-masing la kan. Ada yang tak tahan makan pedas, jadi bila dia makan Spicy Chicken Mcdeluxe ni mungkin pedas giler bagi dia. Tapi bagi nad, biasa je..hehee.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. kena try juga ni nak tahu tahap kepedasannya hehe

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  2. Blum sempat rasa lg...slalu gk order yg dlu tp xtau la yg bru ni

    ReplyDelete
  3. xberani nk try sbb saye xsuke pedas..
    aritu try ayam goreng je.. tu pon dh rase pedas sgt2.. haha

    ReplyDelete
  4. teringin nak try. Tapi jenis tak tahan pedas. Mc deluxe biasa tu pun dah meleleh air mata. hehheehhe. selalu makan mc chicken ye . hehehe

    ReplyDelete
  5. mana pedas ngan beger hitam tu? yang beger korea ke apa entah viral tempoh hari kat mcd.

    ReplyDelete
  6. Ada tgk rmi juga yg try.. Kita xtahan pedas so xde la rs nk cuba hehe

    ReplyDelete
  7. macam suami ina cakap, nak tau sedap atau tidak..kena hingus meleleh dulu.Ni nad ada tak meleleh air hidung?? ehehehehe

    ReplyDelete