hai assalammualaikum

SweetRoyale Stevia Sweetener Pharmaniaga - Sekarang tengah mengandung ni, memang kena kurangkan benda-benda manis, takut dapat penyakit diabetes atau penyakit lain. Nad tau ramai suka ambil makanan dan minuman manis, kalau tak manis rasa tak sedap kan, sama macam nad, tapi nad kalau boleh nak pemanis yang semulajadi dan sihat. Bila nad baca google, ramai pakai stevia. Stevia dijadikan pemanis kepada makanan dan minuman sebagai pengganti gula. Pelbagai jenis stevia ada di pasaran yang kita boleh nampak. Korang kena hati-hati memilih stevia ni, takut ada yang tiruan. Tengah mencari tu, kawan sarankan amik SweetRoyale Stevia Sweetener Pharmaniaga ni. Harga pun murah. Apa lagi nad pun cubalah.

Sweetroyale Stevia Pharmaniaga

SweetRoyale Stevia Sweetener Pemanis Semulajadi

Kalau sebelum ni, nad selalu nampak yang jenis botol dan cecair. Kalau nak guna, titis beberapa titik sahaja. Tapi SweetRoyale Stevia ni, ia berbentuk sachet. Dalam sekotak ada 40 sachet. Bukan jenis cecair, tapi dalam bentuk serbuk. Satu sachet dah  mencukupi untuk memaniskan minuman seperti gula tau. Korang tak perlu risau, sebab SweetRoyale Stevia ni diperbuat daripada daun Stevia Rebaudiana yang original. Stevia mengandungi kalori yang rendah, jadi takde masalah dah kalau nak ambil makanan dan minuman manis-manis ni. Korang mesti guna SweetRoyale Stevia keluaran Pharmaniaga ni.

Satu sachet untuk satu cawan

SweetRoyale Stevia ni adalah pemanis stevia yang telah diadun rapi, menggabungkan bahan-bahan terpilih seperti Eryhritol, Xylitol, Stevia, Agen Anti Pergerakan sebagai kondisioner makanan yang dibenarkan dan Oligofruktosa  untuk memberikan anda rasa yang manis seperti gula tetapi rendah kalori. Memang unik rasanya, sesuai dengan slogan yang digunakan " Rasa Manis Unik Sejati ".

Ramai yang suka minum minuman manis, tak kurang juga makanan manis. Nad pun suka, tapi nad guna pemanis semulajadi iaitu SweetRoyale Stevia Sweetener ni. No gula putih dah. Nak sihat, taknak kena penyakit, kena ambik benda semulajadi. Satu sachet sama dengan 2 sudu teh gula. Produk ni disahkan halal. Kalau korang nak boleh dapatkan di cawangan @royalepharma berdekatan atau online di Lazada, 11street dan Shopee. Review nad http://miszrockers.blogspot.my/2017/11/sweetroyale-stevia-sweetener-pemanis.html?m=1 #SweetRoyaleStevia #SweetRoyale #RoyalePharma #Stevia #SteviaSweetener #SteviaBiarBetul #SteviaHalal #ProdukMuslim #Pharmaniaga #lifestyleblogger #ceriterasigadisbiru #miszrockersblogspot #nadreview #kbba9 #bloggermalaysia #blogger #vsco #vscomalaysia #media #mediainfluencer #beautyblogger #fashionblogger #igerskolumpo #igersmalaysia #quotes
A post shared by Nadia Johari (@nadiasamjohari) on


Jangan risau tentang SweetRoyale ni, sebab ia telah diformulasikan oleh pakar-pakar yang diiktiraf serta ujian makmal dengan penuh terpeinci. Formula yang diperbaharui menggunakan gred Stevia yang lebih tinggi bagi rasa yang unik dan kurang pahit. Setiap 2 gram SweetRoyale menawarkan rasa manis sejajar dengan 2 sudu teh gula. Bagusnya, Sweetroyale ni boleh digunakan untuk makanan dan minuman. Minuman pulak bukan untuk yang panas sahaja, malah untuk minuman sejuk pun boleh sebab ia mudah larut dalam air.

Amaran ** Penggunaan berlebihan boleh menyebabkan kesan laksatif

Oleh itu saranan penggunakan hanya perlu gunakan satu sachet pemanis SweetRoyal ke dalam setiap cawan minuman anda.

Rasa Manis Unik Sejati

Dalam banyak-banyak stevia yang nad nampak, SweetRoyale la stevia yang paling murah dan mampu milik. Lagipun dengan saiz sachet macam ni, ia boleh di bawa ke mana sahaja. Tak kisahla pergi berkelah ke, travel ke, hiking ke, pergi kedai makanan bawa stevia ni pun boleh..hehee. Yela orang kedai kan selalu buat minuman manis giler, lagi-lagi kedai mamak kau..hah!!, order dekat kedai tu minuman tanpa gula, dah sampai, korang bubuhla stevia ni. SweetRoyale telah disahkan halal oleh JAKIM, nombor HALAL: MS1500:2009, 1071-02/2017

Harga sekotak SweetRoyale Stevia Sweetener :
RM17.00 - di outlet ( harga bergantung pada promosi atau event )
RM15.90 pembelian online ( tak termasuk kos penghantaran )



Artis-artis Malaysia juga turut  memilih SweetRoyale Stevia sebagai pemanis yang sihat untuk minuman mereka. Antaranya adalah Syarifah Sakinah dan Scha Al-Yahya. Mereka pun nak jaga kesihatan, jadi mereka pilih SweetRoyale.

Pilihla SweetRoyale sebagai pemanis semulajadi

Cawangan Farmasi RoyalePharma

Kalau korang nak, korang boleh pergi ke cawangan Royale Pharma yang berdekatan ye. Ni antara cawangan RoyalePharma:
RoyalePharma : https://goo.gl/Z6qvUb
- Farmasi RoyalePharma Seksyen 7, Shah Alam
- Farmasi RoyalePharma Quill City Mall
- Farmasi RoyalePharma My Town
- Farmasi RoyalePharma Vista Alam
- Farmasi RoyalePharma Laguna Merbok
- Farmasi RoyalePharma Bangi

Ada juga dijual secara online di Lazada, 11street dan Shopee:
Lazada : https://goo.gl/8LgaVv
11street : https://goo.gl/wwNrac
Shopee : https://goo.gl/n9edGM

Nak tau lebih lanjut boleh layari
WEBSITE:: http://www.royalepharma.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/royalepharma
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/royalepharma





Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Ehh murah sgt dah ni..blh belikan utk mak k.sal..

    ReplyDelete
  2. Alamak.. Baru tau ada yg tiruan. Thanks entri yang informatif kak nad.

    ReplyDelete
  3. Laaa...ada yang tiruan ke..baru akak tau..so sebarang urusan belian kena la melalui online website diorang kan

    ReplyDelete
  4. wah..bestnya pemanis pengganti gula..

    ReplyDelete
  5. Stevia mmg bagus sebagai pengganti gula. Cuma kena hati2 jgn sampai terbeli yg tiruan dah lah ye

    ReplyDelete
  6. Stevia ni bagus sebagai pengganti gula. Cuma kena hati2 supaya tak terbeli yg tiruan kan.

    ReplyDelete
  7. Dah lama jadi pengguna stevia tapi selalu guna yg cair je.. Menarik jugak yg serbuk ni kan.. senang bwk ke mana2..

    ReplyDelete
  8. Nampak gaya nya kena amalkan juga ni , sebab laki suka sangat minum manis huhu

    ReplyDelete
  9. Tak pernah cuba SweetRoyale ni, pernah cuba yang Stevia titis tu tapi tak suka. Hehe

    ReplyDelete
  10. baru tau rupanya gula ni pun ada jugak tiruan. mesti yg tiruan tu sangat bahaya kan.

    ReplyDelete
  11. Bagus stevia ni. Leh ganti gula

    ReplyDelete
  12. Kita memang tak minum manis tapi tak pernahlah guna stevia ni ganti gula. Nanti nak cubalah.

    ReplyDelete
  13. Nak cuba gak la nnti..akak mmg tgh cuba kurangkan penggunaan gula dalam minuman atau makanan..nk beli stevia tapi tengok harga, boleh tahan..sweetroyale ni nampak harga dia macam berpatutan sangat...

    ReplyDelete
  14. Macam sedap je stevia ni, manis dia sama dengan gula tapi tak bahaya seperti gula, percayalah

    ReplyDelete
  15. Tak pernah cuba lagi stevia ni..

    ReplyDelete
  16. Macam pernah minum je minuman dengan gula stevia ni. Kat rumah guna gula biasa ajer....

    ReplyDelete
  17. Stevia ni walaupun manisnya mcam gula , tapi tetap ada kebaikkan untuk kesihatan . CCL pernah try setitis stevia ni , mak oiii memang manis ..

    ReplyDelete
  18. Teringin betul nak cuba produk sweet royal stevia ni. Banyak feedback positif. Dah kena jaga kesihatan skrg ni.

    ReplyDelete
  19. Pemanis yang terbaik ni..umur makin meningkat. Kesihatan wajib jaga dah ni

    ReplyDelete
  20. stevia ni mmg bagus kan. selalunya stevia mahal. tp yg ni affordable sgt

    ReplyDelete
  21. Good info.. kena bijak membeli. Zaman skrg bukan gula je.. susu pon tiruan.. kena peka.

    ReplyDelete
  22. sedap ke ? I selalunya guna gula merah masuk dalam masakan, kalau minum i guna madu baru kaw kaw, macam menarik pula stevia ni I rasa macam nak cuba pula hehe

    ReplyDelete