Articles by "Advertorial"
Showing posts with label Advertorial. Show all posts
hai assalammualaikum


Dashing Deo + Perfume Body Spray - Hari Bapa haritu, tak sambut pun, tapi nad bagi hadiah dekat suami. Sebenarnya tak tau nak bagi, tengok perfume dia macam dah nak habis, masa tu pulak rezeki dapat perfume sekali dengan deodorant, 2 in 1 dari Dashing..wahh..memang rezeki sangat, terus bagi dekat suami. Suka mr mafia dapat hadiah deodorant + perfume Dashing ni. Selamat Hari Bapa Mr Mafia, terima kasih menjadi ayah kepada dua orang anak perempuan, bertukus lumus mencari rezeki..

Esoknya nad terbau wangi sangat, sedap bau dia, terus nad cakap dekat dia " bau apa wangi sangat ni ".Bau dia sampai ke bawah rumah..Mr Mafia cakap, " bau apa? abang pakai Dashing yang sayang bagi tu jela"..tu dia..bau Dashing deodorant dan perfume tu..perghh..wangi, sedap bau dia..Laki kita ni sejenis hisap rokok, jadi kenala pakai minyak wangi. Bau rokok takda, bertukar ke bau wangi yang sedap..

Bukan orang perempuan je kena wangi, orang laki pun kena wangi, sentiasa segar, dan perlu nampak hebat untuk memulakan aktiviti harian dengan penuh yakin. Oleh itu, menggunakan minyak wangi badan supaya berbau harum dan deodoran agar kekal segar dan menghindar bau badan sudah menjadi satu kemestian buat si jejaka. Selalaunya, nak cari dua benda, deodorant dan pewangi ni memang susah, kalau beli lain-lian, bila ada Dashing Deo + Perfume ni, senang dah, takyah pening. Jimat pulak dekat situ. satu botol boleh guna untuk seluruh badan.

Minyak wangi sememangnya lebih mahal, sebab itu sesetengah lelaki hanya menggunakan satu produk sahaja iaitu semburan deodoran untuk mencegah bau badan. Mereka tidak menggunakan minyak wangi untuk haruman hebat sebab kos minyak wangi yang lebih tinggi.Pastinya lebih bagus kalau mempunyai semuanya dalam satu! Ringkas, mudah, dan cepat, itulah mantra seorang lelaki.


Produk DASHING DEO + PERFUME BODY SPRAY yang baru dilancarkan ini menggabungkan kedua-dua manfaat deodoran dan minyak wangi dalam SATU botol! Dirumus dengan wangian DASHING Eau De Toilette, ia memberikan haruman maskulin tahan lama untuk memastikan si lelaki berbau hebat sepanjang hari. Dengan agen anti-bau dan anti-bakteria, DEO + PERFUME baharu ini berkesan memberikan perlindungan 24 jam terhadap bau badan.

Semburan deodoran biasa hanya boleh bertahan dalam 2 ke 3 minggu, manakala DASHING DEO + PERFUME baharu ini berada dalam liga tersendiri. Formulanya adalah 100% deodoran. Ia amat menjimatkan dan dapat bertahan lama kerana satu botol boleh meyembur sehingga 880 semburan, oleh itu tahan sehingga 146 hari! Ini bermakna satu botol mampu bertahan sehingga 5 BULAN!
Kaum lelaki kini boleh menikmati semua manfaat DASHING DEO +PERFUME BODY SPRAY yang datang dalam pek bersaiz 120ml. Dengan reka bentuk ringkas dan menawan, pastinya mudah untuk di bawa kemana sahaja anda pergi


Empat Jenis Variasi DASHING DEO + PERFUME BODY SRAY


HATTRICK
- Jaringan kemenangan lelaki DASHING. Wangian Hattrick sememangnya memberikan semangat untuk terus mara ke jaringan gol. Hattrick terhasil dari percikan gabungan haruman unik epal dan kesegaran sitrus, bersulamkan nota bunga dan calitan amber.

ULTIMATE KICK
- Inilah wangian sebenar sang juara. Ultimate Kick menyerlahkan personaliti sofistikated dari dalam diri dan kehidupan seorang lelaki moden. Wangian Ultimate Kick menampilkan haruman musim panas dengan gabungan lemon, diperhebat dengan kesegaran buah pelaga dan diadun dengan nota asas dari vanilla dan musky.

SPEED
- Buat lelaki yang sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran dengan bauan segar dan bersemangat. Aroma klasik fougere dengan wangian kontemporari nota buah-buahan dan diperhebat dengan lapisan nota musky.

HITMAN
- Hitman direka khusus buat lelaki aktif dan sporty yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikan wangian daya tarikan yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.


DASHING DEO + BODY SPRAY hadir dalam botol semburan pam bersaiz 120ml dengan harga RMM12.20. Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama, pasaraya hyper serta platform belian atas talian. Untuk maklumat lanjut berkenaan DASHING sila layari laman Facebook DASHING di, https://www.facebook.com/Dashing.MY/ dan Instagram di https://www.instagram.com/dashing_my/.

hai assalammualaikum

Tips Untuk Merawat Kulit Berjerawat Dan Berminyak - Setiap orang berbeza masalah kulit dia, ada yang jenis normal, ada yang berminyak dan berkombinasi. Macam nad, jenis kulit yang berminyak.  Kalau bangun tidur je, memang rasa berminyak dan melekit dekat bahagian muka terutama hidung ni. Kalau waktu siang, memang akan lebih berminyak bila sampai waktu petang. Nak bermakeup pun kadang takut ye sebab nanti boleh nampak muka kita macam glowing tapi sebenarnya berminyak. Kulit berminyak kalau tak dikawal boleh menyebabkan timbulnya jerawat. Setiap hari kulit kita terdedah kepada kotoran, kotoran tu melekat dan menyumbat kulit kita. Memang stress tau..Lagi cuaca dekat Malaysia ni tak menentu.


Tips Untuk Merawat Kulit Berjerawat Dan Berminyak

Ada banyak sebab terjadinya kulit berminyak, dari segi pemakaian makeup, pemakanan dan kebanyakannya kerana kulit tidak cukup air. Sebenarnya kulit muka menghasilkan minyak semula jadi untuk melindungi kulit daripada terlalu kering. Namun jika berlebihan minyak ia akan buat liang pori kita membesar dan berminyak sehingga munculnya jerawat yang dapat merosakkan penampilan wajah. Sebab tu nad cepat-cepat kawal muka berminyak ni sebab takut muka akan naik jerawat. Jadi, ni nad nak kongsi tips untuk merawat kulit berminyak dan berjerawat.

Apa yang nad selalu buat, pertama mestilah bersihkan muka dengan pembersih muka yang bersesuaian dengan masalah kulit. Kalau sebelum tu pakai makeup atau basic skincare sahaja, nad akan bersihkan dulu denagn makeup remover kemudian baru cuci muka denagn pembersih muka. Pastikan pembersih muka tu mencuci dan membersihkan kulit kita secara mendalam, dan menanggalkan segala kekotoran yang hinggap dekat muka ni. Nad akan pastikan kulit muka nad memang bersih-sebersihnya. Bila muka kita bersih, kulit pun sihat dan tak ada masalah seperti pori tersumbat, kulit berminyak dan tidak menghalang liang pori dari tersumbat.


Cara terbaik untuk redakan sikit kulit muka yang tengah meragam/irritate dan banyak active acne ialah dengan pastikan cleanser yang kita guna tu sangat lembut dan tak kasar. Cuci muka pun tak boleh kerap sangat sebab nanti akan tarik natural oil pada kulit, nanti kulit kering pulak. Lagi satu pastikan pembersih muka yang kita guna tu dapat melembapkan muka kita. Mesti tertanya-tanya, ada ke produk pembersih muka yang membantu melembapkan kulit ni? Yes, ada ya kawan-kawan. Nad pakai Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature. Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni efektif untuk membersihkan pori secara mendalam sambil exfoliate sel kulit mati dan ia dapat melembapkan kulit.

Nad suka sangat dengan Aloe AC Bubble Cleanser ni sebab ia di perbuat dari Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil di mana kita tau daun lidah buaya dan tea tree leaf oil sangat bagus untuk kulit dan membantu dalam memelihara kulit wajah. Aloe Vera bahan yang baik untuk memberi kelembapan pada kulit, dapat membantu mengatasi masalah jerawat dan sebagai anti-radang pada kulit.



Aloe AC Clean Bubble Cleanser sangat lembut dan tekstur berair. Tengokla, sabun berbentuk foam..memang seronok je bila dapat bersihkan muka. Gelembung lembut ini dapat membersihkan liang-liang kulit secara mendalam dan dalam masa yang sama memberi kelembapan pada kulit dan tidak mengeringkan kulit. Bila nad pakai, memang macam muka di belai lembut je..hehee..takda kasar tau..




Kalau sebelum ni, nad cuci muka, muka akan jadi tegang, lepas tu muka lebih kepada kering. Jadi, pencuci tu memang tak sesuai nad pakai sebab ia menarik kelembapan kulit kita dan menjadi kering. Tapi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, nad pakai, muka nad tak tegang, lembut je, malah melembapkan kulit muka. Bau dia pun sangat sedap..hehee. Sekarang bila bangun, takda dah muka berminyak dan melekit, malah lembut dan dan sihat je..jerawat pun malu nak singgah je..hehee..


Kalau muka korang jenis kering, berminyak, sensitif dan ada acne, sel kulit mati dan ada blackhead dan whitehead memang,nad sarankan guna pencuci muka ni.


Langkah kedua, selepas pakai pencuci muka Aloe Ac Clean Bubble Cleanser, untuk kekalkan kelembapan kulit nad akan pakai pelembap. Biasanya orang tidak tahu bagaimana untuk memilih pelembap, kebanyakan pelembap dalam pasaran adalah tekstur berminyak dan berkrim yang sebenarnya ia untuk memberi kelembapan pada kulit tapi sebenarnya tidak sesuai untuk jenis kulit berminyak dan berjerawat, kerana ia akan menjadikan kulit ini lebih berminyak dan tidak selesa.
Sebelum-sebelum ni, memang nad pakai terjah je pelembap yang ada dekat pasaran. Dah semuanya tulis moisturizer, jadi kita pun main ambil jela. Tapi, bila pakai, jadi teruk , lagi berminyak muka. Sejak tu takut nak guna pelembap. Skip terus..

Tapi sebenarnya, kita wajib pakai pelembap. Takut jadi macam sebelum, nad cuba pakai pelembap jenis "waterdrop". Rasa gembira bila nad dapat jumpa pelembap yang sesuai dengan kulit muka nad. Pelembap ni nad dah pakai beberapa bulan dan nak masuk botol kedua. Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature, nampak je macam krim tapi sebenarnya ia jenis waterbase.




Bila pakai tu, sapu dekat muka, akan mucul air..Tu adalah waterdrop, yang akan memberi kelembapan dekat muka. Bila muncul waterdrop tu, hanya dap-dap sahaja. Lagipun ia cepat meresap ke dalam kulit. Air tu la dapat melembapkan kulit dan tidak buat kulit melekit. Pakaila dari siang sampai ke petang, memang muka rasa segar dan lembap sahaja.


Selain itu, kandungan Krim Aqua Whitening ini Camellia Japonica Seed Oil di mana ia membantu melembapkan kulit, tidak menyekat liang kulit dan menghalang daripada jerawat. Ia juga dapat mencerah, dan merawat kulit daripada kering dan sunburn. Pelembap ni sangat ringan dan cepat menyerap ek dalam kulit. Bila pakai ada rasa sejuk je.

Lagi nad suka sebab ia contains "Niacinamide" yang mempunyai fungsi untuk mengawal minyak, sehingga dapat mengurangi minyak berlebih dari kulit. Sangat recommend untuk korang yang ada masalah kulit berminyak dan berjerawat. Malah boleh redakan kemerahan dan sunburn.


Dua cara ni nad buat setiap hari untuk merawat kulit berminyak dan berjerawat yang nad alami. Dua produk ni sahaja dapat membersihkan kulit, melembapkan kulit, tidak menghalang liang pori, mengawal minyak dan mengurangakn jerawat di muka. Nad happy dengan kulit muka nad sekarang. Walaupun bila datang period, jerawat takda muncul banyak macam sebelum ni. Muka nad pun dah tak kusam, takde lagi berminyak yang melampau malah makin nampak sihat dan segar je. Nak keluar panas pun tak kisah sebab dah ada produk yang melindungi kulit nad..hehee..

Sekarang ni memnag banyak skincare yang ada. Dari local brand sampai ke western, Japan ,Korean.. masing masing semua ada kelebihan masing masing. Kita sebagai pengguna, kita kena tau dan faham kondisi kulit kita, jenis kulit apa, masalah yang dihadapi, kemudian baru dapat buat pilihan skincare yang mana.

Untuk nad, memang nad akan terus pakai dua produk Hansaegee Nature ni..Sebab ia sesuai untuk semua jenis kulit. Jadi tak perlu pening dah..ehhee..Nad dah beberapa kali review produk ni, korang boleh baca di
- Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit
- Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya
- Tips Rutin Penjagaan Kulit Harian Dengan Pelembap Muka Dan CC Cream
- Kulit Sihat Dan Bermaya, Rutin Makeup Harian Menjadi Mudah Dengan Produk Hansaegee Nature


Kalau korang nak pakai juga, boleh dapatkan barang Hansaegee Nature ni di
Company name: Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
Instagram: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
Facebook: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube : https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia
Twitter : https://twitter.com/hansaegee

hai assalammualaikum

Lelaki Pun Kena Jaga Kulit Juga dengan Magic Jelly Men - Siapa kata lelaki tak perlu jaga kulit muka, lelaki pun kena jaga kulit muka. Takkan nak biar muka menggerutu je kan. Kebanyakan lelaki yang nad tengok, muka diaorang akan naik jerawat bila meningkat remaja. Lagi satu, kebanyakan lelaki ni jenis yang cuci muka sahaja, tapi tak pakai toner atau serum. Mungkin diaorang malas nak pakai banyak benda, yela nama pun lelaki kan..hehee..lainla lelaki yang memang jaga penampilan mereka. Ada satu produk ni, yang dapat buatkan lelaki di luar sana, rajin untuk menjaga kulit mereka. Produk dari Lovera. Produk khas untuk lelaki.


Magic Jelly Men Dari Lovera

Jangan tak tau pulak, Lovera ni bukan keluarkan untuk orang perempuan je, untuk lelaki pun ada juga. Nad suruh mr mafia pakai Magic Jelly Men Dari Lovera ni selepas cuci muka. Tapi sebenarnya Magic Jelly Men ni pelbagai fungsi, bukan untuk muka sahaja dan amat sesuai untuk orang lelaki. Yela, lelaki mana rajin pakai banyak benda, nah, satu botol tapi fungsinya banyak.

Multipurpose Skincare Magic Jelly untuk kaum Lelaki dapat:
1. Merawat jerawat
2. Memudarkan parut jerawat
3. Melembabkan kulit kering
4. Merawat sunburn
5. Sebelum mencukur
6. Selepas mencukur
7. Mempercepatkan persembuhan luka
8. Deodorant
9. Mengurangkan kelemumur & mengurangkan rambut gugur
10. Mengurangkan bibir kering & merekah


Magic Jelly Men ni, bentuknya gel, sama seperti Lovera Magic Jelly dan tidak melekit. Sangat sejuk apabila dipakai, dan teksturnya yang ringan. Amat sesuai untuk semua jenis kulit.


Bahan yang digunakan daripada bahan semulajadi iaitu Aloevera, Chamomile dan Witch Hazel. Pertama kali nad dengar berkenaan Witch Hazel ni. Tak sangka witch hazel ni bagus untuk kulit. Witch Hazel adalah sejenis tanaman dengan nama latin Hamamalis Virginiana, yang sering di gunakan sebagai bahan produk kecantikan.Tanaman yang berasal dari Amerika utara ini sangat berguna, mulai dari daun, kulit pohon dan sebagian ranting yang kering di olah dengan proses destilasi untuk menghasilkan air witch hazel atau yang di kenal dengan nama Hamamalis Water atau ekstra witch hazel


Ni la rupa witch hazel tu. Apa yang nad baca, witch hazel ni dijadikan bahan utama dalam kebanyakan produk kecantikan terutama sekali toner wajah, kerana ia dapat membantu dalam membersihkan wajah dan mengecilkan liang pori. Tapi Lovera telah jadikan dia sebagai pencuci. Bagus kan.

Magic Jelly men tiada bahan pewarna, tiada toxic dan tiada merkuri. Amat selamat digunakan.


Mr mafia tengah mencuba pakai Magic Jelly Men ni. Makin rajin dia jaga muka tau bila ada Magic Jelly Men Lovera ni..hehehee. Jaga kulit muka suami oiii, biar makin tua makin hensem..haahhaa. Tapi jangan ada yang kacau dahla..haahhaa..Hensem untuk isteri je ok, samalah macam isteri cantik untuk suami..hahaa.

Kalau korang berminat boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter

Bolehla belikan untuk kekasih lelaki, tunang, suami atau ayah..kannn..hah!!, lelaki sendiri, yang muka tengah masalah tu, cubalah pakai Magic Jelly Men ni. 




hai assalammualaikum


BB Jelly Lovera

BB Cream 9 In 1 Instant Skin Perfector Bertekstur Jelly Dari Lovera - Sebenarnya nad jarang beli bb cream ni, sebab kebanyakan bb cream dia macam jenis tak tutup cela dan makin buat muka bertambah minyak dan berjerawat. Tengok je BB Cream iaitu BB Jelly dari Lovera ni macam best je. Nad dah pakai produk Lovera ni dari Magic Jelly dia, produk terkenal mereka, Lovera Complete Cleanser , Lovera Day Cream dan Spray Glow Mist Lovera ni. Sekarang BB Jelly Lovera iaitu BB Cream 9 in 1 instant skin perfector.

Memang best dan semua nad pakai sampai habis. Memang dijamin terbaik produk Lovera ni. Untuk korang yang jenis tak suka makeup tebal-tebal, korang boleh cuba BB Cream 9 in 1 Instant skin dari Lovera ni. BB Cream ni lain dari yang lain sebab dia bertekstur gel. Sangat ringan, sejuk dan menyerap terus ke kulit. BB Cream Lovera ni sesuai dijadikan base makeup. Kalau rasa tak suka pakai foundation tebal-tebal tu, bolehla pakai BB Jelly cream ni, bukan sahaja sebagai base makeup malah merawat kulit.


Bahan yang digunakan pun bahan semulajadi seperti vitamin B, daun zaitun dan semestinya aloevera..hehee. Itu yang buatkan dia BB Cream yang tidak melekit, berminyak dan mudah dibasuh. Bila kita solat, kita nak bersih daripada segala makeup, jadi bila pakai BB Jelly ni tak perlu pakai makeup remover, terus je basuh dengan air. Memang sangat bagus.


BB Jelly  BB Cream Lovera ni sesuai sangat untuk semua jensi kulit dan kelebihan dia 9 dalam 1. Banyak kan kelebihan dia. Nak tau apa kelebihan dia, meh nad senaraikan.
9 KEBAIKAN BB JELLY LOVERA
- Mencerahkan kulit serta merta
- Cover parut atau cela
- Membantu masalah jerawat
- Sun block 15spf
- Mengecilkan pori
- Menyerikan & mencantikan kulit
- Meratakan warna kulit
- Melembabkab kulit
- Melembutkan kulit


Nampak tak, BB Cream ni bukan biasa-biasa tau,  bukan sahaja sebagai base makeup, malah membantu masalah kulit. Nad pakai ni, nad apply je dengan tangan, memang sekata terus dekat muka, takde la bercapuk-capuk.


Macam nad pakai sample je dulu, nak tau best ke tak, ada je botol saiz 30ml, saiz besar. Kalau korang berminat boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter




hai assalammualaikum


Lovera Day Cream

Lovera Day Cream, Muka Tak Berminyak Dan Tutup Cela - Setakat ni pakai produk Lovera memang best sangat-sangat. Nad pernah pakai Magic Jelly, Permbersih muka dan spray glow mist dia. Memang best. Yang tinggal sekarang Spray Glow Mist..hehee..Yang nad nak cerita sekarang pun dah lama nad pakai, sampai dah habis, nad tak beli lagi, nanti ada duit sikit kita beli ye. Apa ye agaknya? Hah!!, nad pakai Lovera Day Cream ni. Nad ambik yang bersaiz kecik sebab nak tau best ke tidak, dan keputusannya ialah ia TERSANGAT LAH BEST ok.

Kenapa Lovera Day Cream Ni Best!!

Hah!!, selalu kita tengok cream ni warna putih, ada tu bila pakai berminyak muka, dan ada juga buat muka nampak putih-putih sebab cream tu tak terserap dalam kulit. Sebab tu nad jarang pakai cream ni, sebab muka nad jenis berminyak, jadi malas nak calit cream ni. Lagipun kebanyakan cream takda bau..tapi Lovera Day Cream ni, nad suka sebab dia wangi giler, sapu dekat muka, elok je. Cream Lovera ni beza dengan cream di luar sana.



Paling nad suka dengan Lovera Day Cream ni, bila nad pakai, dari siang sampaila ke malam, muka tak berminyak langsung walaupun pakai makeup. Kulit muka jadi lembut sangat. Lovera Day Cream ni akan tutup parut halus dekat muka. Muka pulak jadi flawless tau. Bersinar-sinar muka..kihkih..Masa pakai, day cream ni tak buatkan muka bertompok-tompok dan warna kulit jadi sekata je. Kulit nad ni memang sensitif sikit, salah pakai, naik jerawat, tapi dengan Lovera Day Cream ni elok je muka. Kalau korang nak cuba, boleh je beli yang sample macam nad ni..comel je.


Kelebihan Lovera Day Cream ialah mencerahkan, sebagai sunblock, membantu mengecutkan jerawat, menyerikan kulit kusam dan mengecilkan pori. bahan yang digunakan pun bagus seperti aloevera, niacinamide,lavender oil, rosemary oil dan lain-lain.

Cara memakainya:
- basuh muka dengan Lovera complete cleanser, kemudian bilas dan lap dengan kain bersih. Sapu Magic Jelly Lovera di muka, kemudian pakai Lovera Day Cream ni.

Lovera Day Cream ni tiada merkuri dan dijamin selamat. Satu bekas kecik ni boleh tahan sebulan kau. Pakai sikit je pun..hehhee..best, best,best..cepatla dapatkan Lovera Day Cream ni, nak raya kan..mestilah nak cantik, flawless gitu.

Kalau korang nak, boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter



.

hai assalammualaikum


Bio-Gold 24k Radiance Cleanser Dan Bio-Gold Water

Bio Gold 24k Menghilangkan Kedutan,Meremajakn Kulit - Haritu nad ada terima kejutan daripada Bio Essence iaitu Bio-Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Water. Tak sangka, nad dapat cuba produk yang memang dikenali dan popular ni yang boleh membantu melawan penuaan dan kedutan. Nad percaya ramai pembaca nad pernah dengar perkara-perkara hebat tentang Bio-Essence sebelum ini.



Bila tengok produk, seperti ada emas di dalamnya. Emas? Keremajaan? Glowing? Sangat menarik bukan. Emas bukan sekadar perhiasan sahaja sekarang malah emas boleh buat muka kita cantik. Ni yang buat keterujaan nam mencuba Bio Gold 24k ni. Siapa tak mahu tepek emas kat muka. Nad baca, ramai cakap best pakai Bio-Gold ni. Nad dah pun cuba selama seminggu, memang best. Wangi je bau dia.


Dirumuskan dengan Bio Energy Complex ™,24K Bio-Gold Formula yang mengubah keupayaan kulit untuk membaiki, memperbaharui, dan mengisi semula dirinya. Dengan meningkatkan pengambilan oksigen, ia membantu kulit menghirup sel yang berubah dari keadaan yang tidak aktif ke keadaan bertenaga. Meningkatkan penyerapan bahan bio yang berharga untuk menjadikan kulit anda lebih sihat, lebih berseri dan cantik.

Ia juga merangsang pengeluaran kolagen dan elastin yang sudah ada di kulit, dan meningkatkan serat kolagen untuk sentiasa menjaga kulit dan nampak muda selalu.


Bio-Gold 24k Radiance Cleanser

Pencuci muka Bio-Gold 24k Radiance Cleanser menyegarkan dan menghidrat kulit dengan buih halus dan wangi. Pencuci ni memberikan kulit jadi lembut dan bersih.



Bila nad pakai, muka jadi lembap je. Dengan sabun yang mengandungi emas, banyak buih, sangat wangi. Muka jadi segar dan terhidrat tanpa mengelupas atau menyakitkan. Dengan harta anti oksidan untuk menahan tanda-tanda penuaan, meningkatkan keanjalan dan ketajaman kulit.


Bio-Gold Water

Bio-Gold Water , produk ini seperti serum. Ia mengandungi sejumlah besar serpihan emas tulen sehingga 98%, yang sangat berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme kulit dan merangsang pembaharuan sel serta meresap ke dalam kulit dengan cepat. Bukan itu sahaja, malah ianya membantu melawan sinaran UV berbahaya serta memberikan nutrisi yang mencukupi pada kulit.



Bio-Gold Water ni tidak melekit dan seperti air. Sapukan dua kali sehari, pagi dan malam selepas mencuci muka. Tuang sedikit sahaja dan sapu ke seluruh wajah.

Kelebihan Bio-Gold Water
- Mengetatkan liang-liang yang diperbesarkan untuk tekstur halus yang licin
- Meningkatkan keanjalan kulit untuk mengelakkan kendur.
- Memadamkan kulit sehingga menentang kedut dan garis halus
- Mengawal kelembapan dan sebum seimbang, menjadikan kulit lebih licin dan Sihat
- Memulihkan kulit yang berseri secara semula jadi

Best sangat pakai Bio-Gold 24k ni. Dengan semua gabungan ini, mencapai kulit impian anda yang sempurna tidak sukar sama sekali! Sangat sangat penting untuk menggunakan perawatan wajah yang mengandung Antiaging untuk menghilangkan kedutan diah muka. Lagu nad dah menjangkau ke 30 series ni, memang kena jaga dah.

Rangkaian Bio Essence iaitu Bio-Gold 24K Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Gold Water boleh di dapati di semua pasaraya terkemuka, farmasi Guardian, Watson's dan platform online shopping seperti Lazada.

Untuk maklumat selanjutnya mengenai BIO ESSENCE 24K GOLD, sila layari : http://bio-essence.com.my/

hai assalammualaikum


Lovera Glow Mist

Lovera Glow Mist, Rahsia Muka Segar Dan cantik - Makin lama, makin suka dengan produk Lovera ni. Lagi satu produk Lovera yang nad guna, Lovera Glow Mist. Dah lama nad pakai, sebab muka nad jenis kering dan berjerawat. Jadi nak nampak muka segar selalu, nad sembur je dengan Lovera Glow Mist ni.

Lagi sekarang tengah berpantang, taknak muka macam mak nenek, nad sembur Glow Mist ni supaya muka sentiasa nampak berseri. Lovera Glow Mist ni kira macam vitamin air untuk muka. Ingat badan je perlukan vitamin..huhu..


Lovera Glow Mist ni jenis sembur, jadi mudah sangat nak gunakannya. Sembur, sembur je dengan muka. Nad akan sembur dekat bahagian muka siang dan malam. Baunya wangi sangat-sangat, sebab bahan yang digunakan ialah Rosa Damasecena Water, sebab tu bau rose. Selain itu ada Aloe extract dan Hyaluronic yang bagus untuk kulit wajah.



Nad sembur Glow Mist ni, muka nad lembap selalu je, yela kulit kering, jadi pakai Glow mist ni kulit dah tak kering. Muka pun segar dan sejuk je. Suka pegang muka sekarang ni ha..hehehe. 


Kebaikan Lovera Glow Mist

Selain itu, kebaikan Lovera Glow Mist ni membekalkan vitamin untuk kulit muka supaya sentiasa sihat dan cantik, menghilangkan jerawat, anti-penuaan, membunuh kuman di kulit muka dan glowkan muka serta merta.


Kesan serta merta: 
- Kulit akan menjadi lembab & segar
- Kulit akan jadi glowing
- Makeup tahan lebih lama
- Jerawat kurang
- Kulit gatal-gatal,renyam makin lega
- Kulit terus tak kering/mengelupas

Kesan jangka masa panjang
- Kulit makin anjal
- Tekstur kulit makin elok
- Pori - pori makin kecil
- Anti-penuaan. Kulit sentiasa muda dan lambat kedut atau ada garisan halus


Digunakan sebagai Makeup Spray

Kalau korang nak tau, Lovera Glow Mist boleh digunakan sebelum makeup. Glow Mist dapat buat makeup tahan lama. Sembur Glow Mist seblum pakai makeup, lepas selesai makeup pun boleh sembur lagi. Muka nampak lebih glowing gitu. Makeup pun jadi cantik.

Lovera Glow Mist ni boleh digunakan pelbagai cara, sebagai facial mist, toner dan makeup setting spray.

Jadi nad syorkan la, korang nak pilih facial mist, piliha Lovera Glow Mist ni. Memang best..Selamat digunakan dan tiada chemical merbahaya yang boleh menghakis & membahayakan kulit. Dengan bau yang wangi dan segar, dapat menenangkan fikiran. Sangat multipurpose tau dan tahan lama.

Lovera Glow Mist dalam bentuk botol kecik yang boleh di bawa kemana sahaja di dalam bag. Boleh di gunakan setiap masa tanpa risau tentang merosakkan kulit. Dengan cuaca dekat luar yang panas, sembur je Glow Mist ni.

Rasa berminat nak beli atau nak tengok testimoni, bolehla layari

hai assalammualaikum

Whitenin BB Dirnk Dan Pimple Away Dari Kitsui

Kitsui Whitenin BB Drink Dan Pimple Away

Kitsui Untuk Putih Kulit dan Bebas Jerawat - Dah lama nad tau pasal produk Kitsui ni, sebab nampak ada beberapa kawan nad yang ambil supplement Kitsui ni. Mungkin ada juga yang jarang nampak atau dengar produk Kitsui ni. Takpe, meh nad kenalkan korang dengan Kitsui ni. Nad pun tengah amalkan minuman Kitsui ni. Sebenarnya Kitsui dah lama ditubuhkan sejak 1996 lagi, dan produk dia bukan satu jenis je, tapi banyak jenis kau..fuh. Ikut korang ada masalah apa, macam nad, masalah jerawat, bekas jerawat dan pori besar, dalam masa sama nak putihkan kulit. Jadi nad pilih Whitenin BB Drink dan Pimple Away Drink.

Macam nad kata, Kitsui ada banyak jenis..ada untuk detox, kuruskan badan,whitening, besarkan payudara, buang lemak, selesaikan masalah jerawat dan banyak lagi la. Nad terpengaruh pun sebab tengok testimoni kawan-kawan dan pengguna-pengguna di facebook dan instagram yang positif-positif belaka. Tengah mengandung ni, paham-paham jela, wajah kusam dengan tak cukup tidur, jadi nak kembalikan wajah yang cantik mulus, bebas dari jerawat. Mengandung kali ni, memang nak cantik je, taknak macam sebelum ni, nampak selekeh je..hahaa. Nad dah amalkan dari minggu lepas lagi. Memang best sangat, dan dah nampak sikit perubahan dekat wajah nad.

Apa kelebihan Whitenin BB Drink dan Pimple Away Drink dari KItsui ni?
Meh nad terangkan satu-satu produk, dan kelebihan dia. Untuk korang juga yang nak wajah cerah, putih, gebu gebas, pada masa yang sama bebas daripada jerawat. Kedua-dua ni memang sesuai untuk mereka yang ada masalah teruk dengan jerawat.

Kelebihan Whitenin BB Drink

Whitenin BB Drink

Kalau sebut white, mesti fikir nak putih je kan, tapi sebenarnya ia adalah penyelesaian bagi masalah kulit, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti Alpha lipoid Asid, Ekstrak Campuran Beri, Ceri Acerola dan Ekstrak Oren. Nampak tak bahan-bahan dia, memang bagus dan elok untuk kulit kita.

KELEBIHAN WHITENIN B.B

- Mencerah & memutihkan seluruh wajah
- Menghalang pembentukan blackhead & whitehead
- Membantu mengurangkan jerawat muka dan badan.
- Mengawal minyak berlebihan di muka.
- Menaikkan seri wajah.
- Mencerahkan mata.
- Menghalang penghasilan melanin kulit.
- Memutihkan kulit menjadi putih pink & gebu
- Menutup liang pori muk.a
- Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu.

Ia didatangkan dengan saiz pembungkusan 15 paket x 10 gm. Jadi memang mudah nak ambil. Hanya tambah 1 paket (10 gram) untuk 150ml air suam atau air biasa. Goncang dan minum dengan segera. Ambil supplement, mestilah kena minum air masak yang secukupnya untuk hasil yang terbaik. Korang boleh ikut , nak ambil satu paket atau dua paket sehari. Macam nad, nad ambil whitenin ni belah pagi semasa perut kosong.

Whitenin BB drink Berwarna oren

Nampak tak rupa Whitenin BB drink. Warna oren kan. Rasanya seperti oren dan manis.

Pimple Away Drink

Tadi nad dah cerita berkenaan Whitenin BB Drink, sekarang pulak Pimple Away dari Kitsui ni. Ia adalah untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat, masalah otot, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Jadi korang yang ada masalah jerawat yang teruk, boleh cuba ambil Pimple Away ni.

Pimple Away Drink

KELEBIHAN PIMPLE AWAY

- Mengecilkan ruang pori.
- Mencegah dan menghilangkan jerawat.
- Membaiki strukur kulit ( hilang parut ).
- Mengatasi masalah kulit berminyak.
- Mengatasi kulit berjerawat bengkak dan bernanah.
- Menghilangkan ‘blackheads & whitehead’ di muka.
- Mengurangkan kemerahan kesan dari keradangan.

Bahan kandungan dia adalah  Alpha Lipoic, Tricalcium Phosphate, Vitamin C+, dan Non Dairy Creamer. Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi dengan saiz pembungkusan 15 paket x 10 gm.

Satu sachet sehari

Cara minum hanya tambah 1 paket (15 gram) dalam 150ml air suam atau air biasa. Goncang dan minum dengan segera. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk hasil yang terbaik. Ambil 1 paket sehari, sebaik-baiknya sebelum tidur. Goncang sebelum minum. Nad ambil Pimple Away ni sebelum tidur. Warna air ni warna putih macam air barli.

Pengambilan air yang dicadangkan untuk produk Kitsui:
- Boleh bancuhkan/goncangkan dalam air suam atau air biasa.
- Boleh juga bancuhkan/goncangkan dalam air sejuk tetapi perlu pastikan betul-betul larut dulu sebelum minum.
- Elakkan pengambilan dengan air panas

Wajah cerah berseri dan jerawat tak ada

Kalau rujuk pada kotak, result boleh dapat dalam masa 7 hari. Tapi tindakbalas badan seseorang adalah berbeza. ada yang cepat cerah dan ada yang lambat. Yang penting kena konsisten. Perubahan nad, muka memang makin berseri dan jerawat pun jarang dah ada.

Bahan semulajadi 

Semua produk Kitsui adalah dari bahan semulajadi, menawarkan pelbagai jenis ekstrak yang berkualiti dari seluruh dunia. Produk Kitsui bertujuan untuk menawarkan produk kesihatan semulajadi yang selamat dan berkesan dan mempunyai kelulusan GMP. Kitsui boleh diambil oleh wanita dan lelaki. Hah!, yang ni specialnya, untuk yang mengandung atau menyusukan anak pun boleh ambil produk Kitsui ni. Yela, apa ibu minum, anak pun dapat khasiat daripada kita ambil. Ibu nak putih anak pun nak putih juga..gitu.  Disarankan ambil setelah kandungan atau ibu yang menyusukan itu 4 bulan ke atas.Tapi perlulah ambil nasihat daripada doktor juga untuk keselamatan ibu dan anak.

testimoni pengguna

Wah, pencapaian Kitsui yang menjadi "most wanted" oleh watsons. Kitsui juga pernah memenangi Super Health Brand Asia 2016/2017..Oh ya! produk Kitsui mudah didapati, ada je di Watsons atau Guardian. Bila masuk Watson atau Guardian tu, bolehlah tengok Kitsui, mesti ada macam-macam jenis. Mesti pilih apa masalah korang hadapi ya. Jangan ambil semua..hehee. Boleh juga beli online di Lazada.

Untuk maklumat lanjut mengenai Produk KITSUI, sila layari :
Web : www.kitsui.com.my
Facebook : kitsui my
Instagram : kitsuimalaysia


Meh tengok video nad tunjukkan cara minum dan muka nad yang berseri setelah ambil Kitsui..hehee.