Articles by "Advertorial"
Showing posts with label Advertorial. Show all posts
hai assalammualaikum

Rambut Gugur Tiada Lagi, Shampoo Cadeau Memang Best

Masalah Rambut Gugur Tiada Lagi Dengan Cadeau Shampoo - Bila suami nampak gumpalan rambut yang nad kumpul, terus dia cakap " apa tu, nampak macam tikus je "..errr suka la mengusik kita, taula baru bunuh tikus, boleh dia samakan gumpalan rambut tu macam tikus. Korang boleh bayangkan tak..hahahha. Nad memang suka kumpul rambut yang gugur tu, lepas tu baru buang. Nak tengok banyak mana gugurnya lahai..Sedih tau bila tengok..Nasib mak-mak memang macam ni erk. Lagi bila anak mula menyembur..aduhh..


Mimpi Ngeri Bagi Seorang Mak

Masa lahirkan anak pertama, rambut gugur juga, tapi takda banyak macam sekarang sebab Fariza tak menyembur. Anak kedua ni, Farhanah, memang la suka menyembur, habis air liur asyik keluar je. Memang nad perasan rambut gugur lagi banyak. Masa buka ikatan rambut, mesti ada, masa sikat lagilah banyak. Ngeri sangat bila tengok, macam orang sakit je bila nampak rambut gugur ni..huhu..Sampai anak tengok pun dia takut ok..hahaha..Sabar jela.

Kita ni, nampak je macam " ah lantakla, dah tak boleh buat apa "..Tapi dalam hati, nak juga selesaikan masalah rambut gugur ni. Gunalah macam-macam jenis shampoo yanga ada. Terpengaruh dengan iklan semua, tapi semua jahanam. Sebotol habis, sama je kesannya. Makin buat rambut bertambah kelemumur dan berminyak adalah. Stress!!.Orang cakap, shampoo rambut kena hari-hari. Yup, itu pun nad dah buat, tapi tetap sama. Memang best bila basahkan rambut, shampoo , buat rambut wangi, tapi nangis bila tengok rambut jatuh ke lantai.

Nad sampai fikir, takpe tu rambut rosak yang memang kena buang, nanti rambu tumbuh lain..hahaa..nak sedapkan hati punya pasal. Tapi nad rasa, rambut nad makin nipis dan sikit..Haishh, boleh jadi kemurungan macam ni..hahaha..


Set Penjagaan Rambut Cadeau

Perempuan biasalah, akan cuba banyak produk smpai dia puas hati. Tak perlu takut mencuba, mungkin produk tu serasi dengan kita dan dapat seelsaikan masalah kita. Dan masalah nad terjawab apabila ada kawan kenalkan nad denagan satu shampoo yang nad sendiri baru dengar dan tengok. Nama dia pun susah nak sebut..kihkih..

Inila dia Set Penjagaan Rambut Cadeau yang nad guna. Dalam sebutan Perancis ia disebut " Kadoo "..dalam sebutan English sebutan " Kehedu "..hah macam tula. Set penjagaan rambut Cadeau ni ada macam-macam, ada shampoo, conditioner, tonic dan serum. Hah!, selalu nad pakai satu botol jenis shampoo je ikut masalah rambut nad, tapi hasilnya menyedihkan. Cuba pulak yang ada set ni..Nad pakai Shampoo, Conditioner, Tonic dan Serum. Satu botol shampoo ni memang khas untuk masalah rambut gugur dan kelemumur. Mandi lama dalam bilik mandi itu biasa..hahaa..Nak bersih kan.



Natural Handmade Shampoo and Bodywash 110ml & 500ml

Selalunya pakai shampoo nak banyak buih, nak wangi, tapi nad pakai shampoo Cadeau ni, tak wangi dan tak banyak buih. Bau pun macam minyak kelapa dara..hahaha. Tapi bila nad tengok, memang ada bahan minyak kelapa dara. Patutla..Tapi minyak kelapa ni kan bagus untuk rambut dan kulit kepala kita. Takbau wangi takpe, yang penting cepat dibasuh tanpa memerlukan banyak air. Yela, kalau shampoo banyak buih kena basuh banyak kali sampai buih hilang..Dan paling nad cuak, bila shampoo, rambut keras..hahahha..weii betul ke shampoo ni ok.

Natural Handmade Shampoo and Bodywash dirumus khas menggunakan minyak kastor, minyak kelapa dara, minyak zaitun, ekstrak kek tease, peppermint dan lavender. Ia adalah syampu buatan tangan semula jadi yang memberi tumpuan kepada asid ricolenic dari minyak kastor yang merangsang folikel rambut untuk tumbuh rambut baru.

Antara kebaikannya:
1. Membantu mengurangkan penurunan rambut secara semulajadi.
2. Meneutralkan keracunan daripada pewarnaan rambut dan rawatan.
3. Membantu meningkatkan pertumbuhan rambut dan akar rambut yang kuat.
4. Membantu mengurangkan pengeluaran minyak berlebihan di rambut anda.
   Ia membantu mengekalkan minyak semula jadi di rambut anda.
5. Ia mengurangkan pengeluaran kelemumur di kulit kepala.
6. Tidak menyebabkan keradangan kulit, kerengsaan kulit kepala, kemerahan dan gatal-gatal.




Advanced Revitalizing Hair Conditioner 100ml & 500ml

Sebab takut dengan rambut kasar dan keras tu, nad pakai pulak conditioner. Hah!!, korang mestila tau fungsi conditioner ni. Advanced Revitalizing Hair Conditioner, nad pakai lepas shampoo. lepas tu biarkan sambil sabun dan bilas badan. Masa nak bilas badan tu, bilas sekali rambut. Hah, rambut yang kasar, dah jadi lembut dan wangi dengan conditioner ni. Kalau korang nak tau conditioner Cadeau ni dapat memberi  kelembapan untuk rambut kering dan rosak. Iadipertingkatkan dengan ekstrak panthenol dan aloe vera, perapi ini meningkatkan ketegangan dan keanjalan rambut dengan pro vitamin b5, menghasilkan rambut yang lebih sihat dan lebih mudah diurus.

Conditioner ni sesuai untuk semua jenis rambut. Cadeau Advanced Revitalizing Hair Conditioner meneutralkan lebihan syampu yang tidak dibersihkan dengan sempurna, menutup lapisan kutikula rambut dan menggantikan vitamin dan minyak pati yang rambut dan kulit kepala kita mungkin hilang semasa proses mencuci.

Kelebihan Advanced Revitalizing Hair Conditioner
1. Hidrat folikel dengan itu mengeluarkan kepingan kering dan biarkan rambut lembut.
2. Membantu melegakan dan melancarkan kutikula rambut sehingga menjadikan rambut berkilat dan halus.
3. Memberi kekuatan kepada rambut dengan itu menghalang rambut dari kerosakan yang berlebihan dan pecahnya.
4. Membantu mengekalkan bentuk pemotongan rambut anda dan memperbaiki tekstur.
5. Melindungi rambut daripada alam sekitar.
6. Kurang pudar warna apabila terdedah kepada cahaya matahari setiap hari.

Rambut Cepat Kering

Lepas siap shampoo dan conditioner, macam biasa kita akan keringkan rambut. Nad memang tak pakai hair dryer nak keringkan rambut, nad pakai tuala sahaja. Selama ni kalau shampoo, memang amik masa nak keringkan rambut, tapi sejak pakai Cadeau, rambut cepat je kering.



Tonic Dan Serum Cadeau, Dua Benda Penting Dalam Penjagaan Rambut

Cadeau Advanced Hair Growth Tonic 100ml

Ada lagi penting untuk pastikan rambut kekal sihat, lembut dan kuat. Hey korang ingat, muka dan badan je ke ada step-step dia kena jaga, rambut pun ada juga tau. Hair Tonic dan Serum perlu dipakai supaya rambut sentiasa sihat dan kuat. Lepas rambut kering, terus pakai hair tonic Cadeau ni. Picit sikit dan urut-urut dekat kulit kepala. Urut lembut je macam dekat Spa. Nak lagi best suruhla orang urutkan..hahaa. Selepas tiga minggu pakai, ada tumbuh rambut sikit tau. Pakai lagi selamanya, mesti rambut akan jadi lebat..wah..happy gilerr..

Cadeau Advanced Hair Growth Tonic dirumus khas untuk mencegah keguguran rambut dan pemulihan rambut baru.Ia dirumus khas untuk membantu menyuburkan dan menguatkan folikel rambut, mengurangkanrambut jatuh dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

Faedah:
1. Penyelesaian untuk keguguran rambut dan pemulihan.
2. Membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.
3. Menglembapkan rambut.
4. Memudahkan pengayaan rambut.
5. Bantu melicinkan kulit kepala kering.
6. Bantu mengurangkan kelemumur.

Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum 100ml

Selesai urut kepala dengan Tonic, nad pakai pulak Serum. Picit serum dan sapu dari pangkal rambut sehingga hujung rambut. Serum ni akan merawat rambut rosak dan rambut bercabang. Gembira sangat, bila sapu serum ni, rambut nad jadi lembut, dan mudah diurus. Selalu kalau sikat rambut, sikat tu mesti tergantung dekat rambut, tapi semenjak pakai serum ni, senang je sikat. Takde tersangkut, takde rambut gugur dah. Terkejut sangat. 

Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum dirumuskan dengan silikon, ceramida dan pelbagai asid amino. Silikon adalah salah satu bahan utama dalam perumusan yang menjadikan rambut anda lancar, keriting bebas dan juga menambah bersinar. 

Faedah:
1. Memberikan rambut anda kelihatan lembut dan berkilau.
2. Mengisi retak folikel rambut yang menyebabkan rambut menjadi lebih kuat dan mengurangkan peluang pecahnya.
3. Menutup kelembapan dalam batang rambut dan mencegah rambut bercabang disebabkan kekeringan.
4. Mengelakkan penutup pada batang rambut yang akan mengalami daripada haba, sinar matahari yang berbahaya, kotoran dan pencemar.
5. Membuat rambut anda lebih mudah diurus dan gaya rambut lebih mudah.
6. Menglindungi rambut anda daripada panas apabila anda menggunakan pengering rambut.

Testimoni Nad Sendiri Menggunakan Set Penjagaan Rambut Cadeau


Dah 3 minggu nad pakai shampoo ni, dan  Nad sendiri terkejut dengan keputusannya. Korang perasan ada tiga gambar, yang pertama rambut nad memang gugur banyak, macam nad cakap, penuh tangan dengan rambut. Dan dua gambar lagi ni selepas tiga minggu penggunaan. Yang bahagian tengah selepas seminggu penggunaan, gambar nombor tiga selepas tiga minggu penggunaan. Yeeahh, tiada lagi rambut gugur, rambut makin sihat, lembut dan kuat. Gembira sangat. Takda lagi rambut dekat lantai, dekat tilam, dekat bilik air, tiada lagi gumpalan rambut yang macam bentuk tikus tu bak kata suami kita..Nad berterima kasih dengan kawan yang kenalkan shampoo ni dekat Nad. Hari-hari nad belai rambut ni, sebab lembut sangat..aaahhhh..hahaha.

Kalau sebelum ni, malas betul nak pakai tu semua, tapi lepas nad tengok perubahan yang berlaku, nad jadi rajin nak pakai..Memang nad syorkan, siapa yang ada masalah rambut tu, pakai la set penjagaan Cadeau ni.


Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 100ml & 500ml ( Bagi yang Merawat dan Mewarna Rambut )

Untuk mereka yang pernah atau ada buat rawatan atau warna rambut, korang tak perlu pakai shampoo dia, tapi korang pakai Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair. Apabila rambut kita dirawat secara kimia atau berwarna, pembentukan kimia luar dan caj elektrik berubah. Ia boleh menyebabkan rambut melekat bersama sehingga memberi perasaan yang tidak menyenangkan. The Cadeau Anti Hair Loss Shampoo untuk rambut yang dirawat dan berwarna diperkaya dengan silikon semulajadi yang membantu mengatasi masalah ini.

Kelebihan:
1. Membantu mengurangkan keguguran rambut akibat pewarnaan rambut dan rawatan.
2. Menggalakkan pertumbuhan rambut baru.
3. Mengekalkan rambut yang dirawat atau berwarna dan kulit kepala lancar dan terhidrasi.
4. Menghilangkan kekeringan rambut dan mengeluarkan helai lembut.
5. Mengurangkan kulit kepala yang meradang untuk mereka yang mempunyai kulit kepala atau kulit sensitif.
6. Kawalan minyak dan memerangi kekeringan.

Set Trial, Pack Kecik Shampoo Cadeau




Nad pakai set yang besar, kalau rasa nak mencuba, korang boleh pakai set yang kecik.

Shampoo Homemade HALAL, GMP dan Lulus KKM

Jangan risau, shampoo ni selamat, halal dan telah mendapat kelulusan KKM.

Harga Setiap Shampoo Cadeau

Shampoo for normal,  dandruff anti hair loss hair
1) Natural Handmade Shampoo and Bodywash 110ml RM20
2) Natural Handmade Shampoo and Bodywash 500ml RM90

Shampoo for treated & colored hair
1) Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 100ml RM25
2) Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 500ml RM100

Conditioner / perapi
1) Advanced Revitalizing Hair Conditioner 100ml RM25
2)  Advanced Revitalizing Hair Conditioner 500ml RM100

Treatment
1) Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum 100ml RM110
2) Cadeau Advanced Hair Growth Tonic 100ml RM110

Untuk ketahui lebih lanjut pasal Cadeau, korang boleh layari
Contact : Call  / whatsapp di  013-3019 203

atau boleh dapatkan di www.shopee.com.my/health123beauty
hai assalammualaikum

Lelaki Pun Kena Jaga Kulit Juga dengan Magic Jelly Men - Siapa kata lelaki tak perlu jaga kulit muka, lelaki pun kena jaga kulit muka. Takkan nak biar muka menggerutu je kan. Kebanyakan lelaki yang nad tengok, muka diaorang akan naik jerawat bila meningkat remaja. Lagi satu, kebanyakan lelaki ni jenis yang cuci muka sahaja, tapi tak pakai toner atau serum. Mungkin diaorang malas nak pakai banyak benda, yela nama pun lelaki kan..hehee..lainla lelaki yang memang jaga penampilan mereka. Ada satu produk ni, yang dapat buatkan lelaki di luar sana, rajin untuk menjaga kulit mereka. Produk dari Lovera. Produk khas untuk lelaki.


Magic Jelly Men Dari Lovera

Jangan tak tau pulak, Lovera ni bukan keluarkan untuk orang perempuan je, untuk lelaki pun ada juga. Nad suruh mr mafia pakai Magic Jelly Men Dari Lovera ni selepas cuci muka. Tapi sebenarnya Magic Jelly Men ni pelbagai fungsi, bukan untuk muka sahaja dan amat sesuai untuk orang lelaki. Yela, lelaki mana rajin pakai banyak benda, nah, satu botol tapi fungsinya banyak.

Multipurpose Skincare Magic Jelly untuk kaum Lelaki dapat:
1. Merawat jerawat
2. Memudarkan parut jerawat
3. Melembabkan kulit kering
4. Merawat sunburn
5. Sebelum mencukur
6. Selepas mencukur
7. Mempercepatkan persembuhan luka
8. Deodorant
9. Mengurangkan kelemumur & mengurangkan rambut gugur
10. Mengurangkan bibir kering & merekah


Magic Jelly Men ni, bentuknya gel, sama seperti Lovera Magic Jelly dan tidak melekit. Sangat sejuk apabila dipakai, dan teksturnya yang ringan. Amat sesuai untuk semua jenis kulit.


Bahan yang digunakan daripada bahan semulajadi iaitu Aloevera, Chamomile dan Witch Hazel. Pertama kali nad dengar berkenaan Witch Hazel ni. Tak sangka witch hazel ni bagus untuk kulit. Witch Hazel adalah sejenis tanaman dengan nama latin Hamamalis Virginiana, yang sering di gunakan sebagai bahan produk kecantikan.Tanaman yang berasal dari Amerika utara ini sangat berguna, mulai dari daun, kulit pohon dan sebagian ranting yang kering di olah dengan proses destilasi untuk menghasilkan air witch hazel atau yang di kenal dengan nama Hamamalis Water atau ekstra witch hazel


Ni la rupa witch hazel tu. Apa yang nad baca, witch hazel ni dijadikan bahan utama dalam kebanyakan produk kecantikan terutama sekali toner wajah, kerana ia dapat membantu dalam membersihkan wajah dan mengecilkan liang pori. Tapi Lovera telah jadikan dia sebagai pencuci. Bagus kan.

Magic Jelly men tiada bahan pewarna, tiada toxic dan tiada merkuri. Amat selamat digunakan.


Mr mafia tengah mencuba pakai Magic Jelly Men ni. Makin rajin dia jaga muka tau bila ada Magic Jelly Men Lovera ni..hehehee. Jaga kulit muka suami oiii, biar makin tua makin hensem..haahhaa. Tapi jangan ada yang kacau dahla..haahhaa..Hensem untuk isteri je ok, samalah macam isteri cantik untuk suami..hahaa.

Kalau korang berminat boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter

Bolehla belikan untuk kekasih lelaki, tunang, suami atau ayah..kannn..hah!!, lelaki sendiri, yang muka tengah masalah tu, cubalah pakai Magic Jelly Men ni. 




hai assalammualaikum


BB Jelly Lovera

BB Cream 9 In 1 Instant Skin Perfector Bertekstur Jelly Dari Lovera - Sebenarnya nad jarang beli bb cream ni, sebab kebanyakan bb cream dia macam jenis tak tutup cela dan makin buat muka bertambah minyak dan berjerawat. Tengok je BB Cream iaitu BB Jelly dari Lovera ni macam best je. Nad dah pakai produk Lovera ni dari Magic Jelly dia, produk terkenal mereka, Lovera Complete Cleanser , Lovera Day Cream dan Spray Glow Mist Lovera ni. Sekarang BB Jelly Lovera iaitu BB Cream 9 in 1 instant skin perfector.

Memang best dan semua nad pakai sampai habis. Memang dijamin terbaik produk Lovera ni. Untuk korang yang jenis tak suka makeup tebal-tebal, korang boleh cuba BB Cream 9 in 1 Instant skin dari Lovera ni. BB Cream ni lain dari yang lain sebab dia bertekstur gel. Sangat ringan, sejuk dan menyerap terus ke kulit. BB Cream Lovera ni sesuai dijadikan base makeup. Kalau rasa tak suka pakai foundation tebal-tebal tu, bolehla pakai BB Jelly cream ni, bukan sahaja sebagai base makeup malah merawat kulit.


Bahan yang digunakan pun bahan semulajadi seperti vitamin B, daun zaitun dan semestinya aloevera..hehee. Itu yang buatkan dia BB Cream yang tidak melekit, berminyak dan mudah dibasuh. Bila kita solat, kita nak bersih daripada segala makeup, jadi bila pakai BB Jelly ni tak perlu pakai makeup remover, terus je basuh dengan air. Memang sangat bagus.


BB Jelly  BB Cream Lovera ni sesuai sangat untuk semua jensi kulit dan kelebihan dia 9 dalam 1. Banyak kan kelebihan dia. Nak tau apa kelebihan dia, meh nad senaraikan.
9 KEBAIKAN BB JELLY LOVERA
- Mencerahkan kulit serta merta
- Cover parut atau cela
- Membantu masalah jerawat
- Sun block 15spf
- Mengecilkan pori
- Menyerikan & mencantikan kulit
- Meratakan warna kulit
- Melembabkab kulit
- Melembutkan kulit


Nampak tak, BB Cream ni bukan biasa-biasa tau,  bukan sahaja sebagai base makeup, malah membantu masalah kulit. Nad pakai ni, nad apply je dengan tangan, memang sekata terus dekat muka, takde la bercapuk-capuk.


Macam nad pakai sample je dulu, nak tau best ke tak, ada je botol saiz 30ml, saiz besar. Kalau korang berminat boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter




hai assalammualaikum


Lovera Day Cream

Lovera Day Cream, Muka Tak Berminyak Dan Tutup Cela - Setakat ni pakai produk Lovera memang best sangat-sangat. Nad pernah pakai Magic Jelly, Permbersih muka dan spray glow mist dia. Memang best. Yang tinggal sekarang Spray Glow Mist..hehee..Yang nad nak cerita sekarang pun dah lama nad pakai, sampai dah habis, nad tak beli lagi, nanti ada duit sikit kita beli ye. Apa ye agaknya? Hah!!, nad pakai Lovera Day Cream ni. Nad ambik yang bersaiz kecik sebab nak tau best ke tidak, dan keputusannya ialah ia TERSANGAT LAH BEST ok.

Kenapa Lovera Day Cream Ni Best!!

Hah!!, selalu kita tengok cream ni warna putih, ada tu bila pakai berminyak muka, dan ada juga buat muka nampak putih-putih sebab cream tu tak terserap dalam kulit. Sebab tu nad jarang pakai cream ni, sebab muka nad jenis berminyak, jadi malas nak calit cream ni. Lagipun kebanyakan cream takda bau..tapi Lovera Day Cream ni, nad suka sebab dia wangi giler, sapu dekat muka, elok je. Cream Lovera ni beza dengan cream di luar sana.



Paling nad suka dengan Lovera Day Cream ni, bila nad pakai, dari siang sampaila ke malam, muka tak berminyak langsung walaupun pakai makeup. Kulit muka jadi lembut sangat. Lovera Day Cream ni akan tutup parut halus dekat muka. Muka pulak jadi flawless tau. Bersinar-sinar muka..kihkih..Masa pakai, day cream ni tak buatkan muka bertompok-tompok dan warna kulit jadi sekata je. Kulit nad ni memang sensitif sikit, salah pakai, naik jerawat, tapi dengan Lovera Day Cream ni elok je muka. Kalau korang nak cuba, boleh je beli yang sample macam nad ni..comel je.


Kelebihan Lovera Day Cream ialah mencerahkan, sebagai sunblock, membantu mengecutkan jerawat, menyerikan kulit kusam dan mengecilkan pori. bahan yang digunakan pun bagus seperti aloevera, niacinamide,lavender oil, rosemary oil dan lain-lain.

Cara memakainya:
- basuh muka dengan Lovera complete cleanser, kemudian bilas dan lap dengan kain bersih. Sapu Magic Jelly Lovera di muka, kemudian pakai Lovera Day Cream ni.

Lovera Day Cream ni tiada merkuri dan dijamin selamat. Satu bekas kecik ni boleh tahan sebulan kau. Pakai sikit je pun..hehhee..best, best,best..cepatla dapatkan Lovera Day Cream ni, nak raya kan..mestilah nak cantik, flawless gitu.

Kalau korang nak, boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter



.

hai assalammualaikum


Bio-Gold 24k Radiance Cleanser Dan Bio-Gold Water

Bio Gold 24k Menghilangkan Kedutan,Meremajakn Kulit - Haritu nad ada terima kejutan daripada Bio Essence iaitu Bio-Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Water. Tak sangka, nad dapat cuba produk yang memang dikenali dan popular ni yang boleh membantu melawan penuaan dan kedutan. Nad percaya ramai pembaca nad pernah dengar perkara-perkara hebat tentang Bio-Essence sebelum ini.



Bila tengok produk, seperti ada emas di dalamnya. Emas? Keremajaan? Glowing? Sangat menarik bukan. Emas bukan sekadar perhiasan sahaja sekarang malah emas boleh buat muka kita cantik. Ni yang buat keterujaan nam mencuba Bio Gold 24k ni. Siapa tak mahu tepek emas kat muka. Nad baca, ramai cakap best pakai Bio-Gold ni. Nad dah pun cuba selama seminggu, memang best. Wangi je bau dia.


Dirumuskan dengan Bio Energy Complex ™,24K Bio-Gold Formula yang mengubah keupayaan kulit untuk membaiki, memperbaharui, dan mengisi semula dirinya. Dengan meningkatkan pengambilan oksigen, ia membantu kulit menghirup sel yang berubah dari keadaan yang tidak aktif ke keadaan bertenaga. Meningkatkan penyerapan bahan bio yang berharga untuk menjadikan kulit anda lebih sihat, lebih berseri dan cantik.

Ia juga merangsang pengeluaran kolagen dan elastin yang sudah ada di kulit, dan meningkatkan serat kolagen untuk sentiasa menjaga kulit dan nampak muda selalu.


Bio-Gold 24k Radiance Cleanser

Pencuci muka Bio-Gold 24k Radiance Cleanser menyegarkan dan menghidrat kulit dengan buih halus dan wangi. Pencuci ni memberikan kulit jadi lembut dan bersih.



Bila nad pakai, muka jadi lembap je. Dengan sabun yang mengandungi emas, banyak buih, sangat wangi. Muka jadi segar dan terhidrat tanpa mengelupas atau menyakitkan. Dengan harta anti oksidan untuk menahan tanda-tanda penuaan, meningkatkan keanjalan dan ketajaman kulit.


Bio-Gold Water

Bio-Gold Water , produk ini seperti serum. Ia mengandungi sejumlah besar serpihan emas tulen sehingga 98%, yang sangat berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme kulit dan merangsang pembaharuan sel serta meresap ke dalam kulit dengan cepat. Bukan itu sahaja, malah ianya membantu melawan sinaran UV berbahaya serta memberikan nutrisi yang mencukupi pada kulit.



Bio-Gold Water ni tidak melekit dan seperti air. Sapukan dua kali sehari, pagi dan malam selepas mencuci muka. Tuang sedikit sahaja dan sapu ke seluruh wajah.

Kelebihan Bio-Gold Water
- Mengetatkan liang-liang yang diperbesarkan untuk tekstur halus yang licin
- Meningkatkan keanjalan kulit untuk mengelakkan kendur.
- Memadamkan kulit sehingga menentang kedut dan garis halus
- Mengawal kelembapan dan sebum seimbang, menjadikan kulit lebih licin dan Sihat
- Memulihkan kulit yang berseri secara semula jadi

Best sangat pakai Bio-Gold 24k ni. Dengan semua gabungan ini, mencapai kulit impian anda yang sempurna tidak sukar sama sekali! Sangat sangat penting untuk menggunakan perawatan wajah yang mengandung Antiaging untuk menghilangkan kedutan diah muka. Lagu nad dah menjangkau ke 30 series ni, memang kena jaga dah.

Rangkaian Bio Essence iaitu Bio-Gold 24K Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Gold Water boleh di dapati di semua pasaraya terkemuka, farmasi Guardian, Watson's dan platform online shopping seperti Lazada.

Untuk maklumat selanjutnya mengenai BIO ESSENCE 24K GOLD, sila layari : http://bio-essence.com.my/

hai assalammualaikum


Lovera Glow Mist

Lovera Glow Mist, Rahsia Muka Segar Dan cantik - Makin lama, makin suka dengan produk Lovera ni. Lagi satu produk Lovera yang nad guna, Lovera Glow Mist. Dah lama nad pakai, sebab muka nad jenis kering dan berjerawat. Jadi nak nampak muka segar selalu, nad sembur je dengan Lovera Glow Mist ni.

Lagi sekarang tengah berpantang, taknak muka macam mak nenek, nad sembur Glow Mist ni supaya muka sentiasa nampak berseri. Lovera Glow Mist ni kira macam vitamin air untuk muka. Ingat badan je perlukan vitamin..huhu..


Lovera Glow Mist ni jenis sembur, jadi mudah sangat nak gunakannya. Sembur, sembur je dengan muka. Nad akan sembur dekat bahagian muka siang dan malam. Baunya wangi sangat-sangat, sebab bahan yang digunakan ialah Rosa Damasecena Water, sebab tu bau rose. Selain itu ada Aloe extract dan Hyaluronic yang bagus untuk kulit wajah.



Nad sembur Glow Mist ni, muka nad lembap selalu je, yela kulit kering, jadi pakai Glow mist ni kulit dah tak kering. Muka pun segar dan sejuk je. Suka pegang muka sekarang ni ha..hehehe. 


Kebaikan Lovera Glow Mist

Selain itu, kebaikan Lovera Glow Mist ni membekalkan vitamin untuk kulit muka supaya sentiasa sihat dan cantik, menghilangkan jerawat, anti-penuaan, membunuh kuman di kulit muka dan glowkan muka serta merta.


Kesan serta merta: 
- Kulit akan menjadi lembab & segar
- Kulit akan jadi glowing
- Makeup tahan lebih lama
- Jerawat kurang
- Kulit gatal-gatal,renyam makin lega
- Kulit terus tak kering/mengelupas

Kesan jangka masa panjang
- Kulit makin anjal
- Tekstur kulit makin elok
- Pori - pori makin kecil
- Anti-penuaan. Kulit sentiasa muda dan lambat kedut atau ada garisan halus


Digunakan sebagai Makeup Spray

Kalau korang nak tau, Lovera Glow Mist boleh digunakan sebelum makeup. Glow Mist dapat buat makeup tahan lama. Sembur Glow Mist seblum pakai makeup, lepas selesai makeup pun boleh sembur lagi. Muka nampak lebih glowing gitu. Makeup pun jadi cantik.

Lovera Glow Mist ni boleh digunakan pelbagai cara, sebagai facial mist, toner dan makeup setting spray.

Jadi nad syorkan la, korang nak pilih facial mist, piliha Lovera Glow Mist ni. Memang best..Selamat digunakan dan tiada chemical merbahaya yang boleh menghakis & membahayakan kulit. Dengan bau yang wangi dan segar, dapat menenangkan fikiran. Sangat multipurpose tau dan tahan lama.

Lovera Glow Mist dalam bentuk botol kecik yang boleh di bawa kemana sahaja di dalam bag. Boleh di gunakan setiap masa tanpa risau tentang merosakkan kulit. Dengan cuaca dekat luar yang panas, sembur je Glow Mist ni.

Rasa berminat nak beli atau nak tengok testimoni, bolehla layari

hai assalammualaikum

Whitenin BB Dirnk Dan Pimple Away Dari Kitsui

Kitsui Whitenin BB Drink Dan Pimple Away

Kitsui Untuk Putih Kulit dan Bebas Jerawat - Dah lama nad tau pasal produk Kitsui ni, sebab nampak ada beberapa kawan nad yang ambil supplement Kitsui ni. Mungkin ada juga yang jarang nampak atau dengar produk Kitsui ni. Takpe, meh nad kenalkan korang dengan Kitsui ni. Nad pun tengah amalkan minuman Kitsui ni. Sebenarnya Kitsui dah lama ditubuhkan sejak 1996 lagi, dan produk dia bukan satu jenis je, tapi banyak jenis kau..fuh. Ikut korang ada masalah apa, macam nad, masalah jerawat, bekas jerawat dan pori besar, dalam masa sama nak putihkan kulit. Jadi nad pilih Whitenin BB Drink dan Pimple Away Drink.

Macam nad kata, Kitsui ada banyak jenis..ada untuk detox, kuruskan badan,whitening, besarkan payudara, buang lemak, selesaikan masalah jerawat dan banyak lagi la. Nad terpengaruh pun sebab tengok testimoni kawan-kawan dan pengguna-pengguna di facebook dan instagram yang positif-positif belaka. Tengah mengandung ni, paham-paham jela, wajah kusam dengan tak cukup tidur, jadi nak kembalikan wajah yang cantik mulus, bebas dari jerawat. Mengandung kali ni, memang nak cantik je, taknak macam sebelum ni, nampak selekeh je..hahaa. Nad dah amalkan dari minggu lepas lagi. Memang best sangat, dan dah nampak sikit perubahan dekat wajah nad.

Apa kelebihan Whitenin BB Drink dan Pimple Away Drink dari KItsui ni?
Meh nad terangkan satu-satu produk, dan kelebihan dia. Untuk korang juga yang nak wajah cerah, putih, gebu gebas, pada masa yang sama bebas daripada jerawat. Kedua-dua ni memang sesuai untuk mereka yang ada masalah teruk dengan jerawat.

Kelebihan Whitenin BB Drink

Whitenin BB Drink

Kalau sebut white, mesti fikir nak putih je kan, tapi sebenarnya ia adalah penyelesaian bagi masalah kulit, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti Alpha lipoid Asid, Ekstrak Campuran Beri, Ceri Acerola dan Ekstrak Oren. Nampak tak bahan-bahan dia, memang bagus dan elok untuk kulit kita.

KELEBIHAN WHITENIN B.B

- Mencerah & memutihkan seluruh wajah
- Menghalang pembentukan blackhead & whitehead
- Membantu mengurangkan jerawat muka dan badan.
- Mengawal minyak berlebihan di muka.
- Menaikkan seri wajah.
- Mencerahkan mata.
- Menghalang penghasilan melanin kulit.
- Memutihkan kulit menjadi putih pink & gebu
- Menutup liang pori muk.a
- Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu.

Ia didatangkan dengan saiz pembungkusan 15 paket x 10 gm. Jadi memang mudah nak ambil. Hanya tambah 1 paket (10 gram) untuk 150ml air suam atau air biasa. Goncang dan minum dengan segera. Ambil supplement, mestilah kena minum air masak yang secukupnya untuk hasil yang terbaik. Korang boleh ikut , nak ambil satu paket atau dua paket sehari. Macam nad, nad ambil whitenin ni belah pagi semasa perut kosong.

Whitenin BB drink Berwarna oren

Nampak tak rupa Whitenin BB drink. Warna oren kan. Rasanya seperti oren dan manis.

Pimple Away Drink

Tadi nad dah cerita berkenaan Whitenin BB Drink, sekarang pulak Pimple Away dari Kitsui ni. Ia adalah untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat, masalah otot, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Jadi korang yang ada masalah jerawat yang teruk, boleh cuba ambil Pimple Away ni.

Pimple Away Drink

KELEBIHAN PIMPLE AWAY

- Mengecilkan ruang pori.
- Mencegah dan menghilangkan jerawat.
- Membaiki strukur kulit ( hilang parut ).
- Mengatasi masalah kulit berminyak.
- Mengatasi kulit berjerawat bengkak dan bernanah.
- Menghilangkan ‘blackheads & whitehead’ di muka.
- Mengurangkan kemerahan kesan dari keradangan.

Bahan kandungan dia adalah  Alpha Lipoic, Tricalcium Phosphate, Vitamin C+, dan Non Dairy Creamer. Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi dengan saiz pembungkusan 15 paket x 10 gm.

Satu sachet sehari

Cara minum hanya tambah 1 paket (15 gram) dalam 150ml air suam atau air biasa. Goncang dan minum dengan segera. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk hasil yang terbaik. Ambil 1 paket sehari, sebaik-baiknya sebelum tidur. Goncang sebelum minum. Nad ambil Pimple Away ni sebelum tidur. Warna air ni warna putih macam air barli.

Pengambilan air yang dicadangkan untuk produk Kitsui:
- Boleh bancuhkan/goncangkan dalam air suam atau air biasa.
- Boleh juga bancuhkan/goncangkan dalam air sejuk tetapi perlu pastikan betul-betul larut dulu sebelum minum.
- Elakkan pengambilan dengan air panas

Wajah cerah berseri dan jerawat tak ada

Kalau rujuk pada kotak, result boleh dapat dalam masa 7 hari. Tapi tindakbalas badan seseorang adalah berbeza. ada yang cepat cerah dan ada yang lambat. Yang penting kena konsisten. Perubahan nad, muka memang makin berseri dan jerawat pun jarang dah ada.

Bahan semulajadi 

Semua produk Kitsui adalah dari bahan semulajadi, menawarkan pelbagai jenis ekstrak yang berkualiti dari seluruh dunia. Produk Kitsui bertujuan untuk menawarkan produk kesihatan semulajadi yang selamat dan berkesan dan mempunyai kelulusan GMP. Kitsui boleh diambil oleh wanita dan lelaki. Hah!, yang ni specialnya, untuk yang mengandung atau menyusukan anak pun boleh ambil produk Kitsui ni. Yela, apa ibu minum, anak pun dapat khasiat daripada kita ambil. Ibu nak putih anak pun nak putih juga..gitu.  Disarankan ambil setelah kandungan atau ibu yang menyusukan itu 4 bulan ke atas.Tapi perlulah ambil nasihat daripada doktor juga untuk keselamatan ibu dan anak.

testimoni pengguna

Wah, pencapaian Kitsui yang menjadi "most wanted" oleh watsons. Kitsui juga pernah memenangi Super Health Brand Asia 2016/2017..Oh ya! produk Kitsui mudah didapati, ada je di Watsons atau Guardian. Bila masuk Watson atau Guardian tu, bolehlah tengok Kitsui, mesti ada macam-macam jenis. Mesti pilih apa masalah korang hadapi ya. Jangan ambil semua..hehee. Boleh juga beli online di Lazada.

Untuk maklumat lanjut mengenai Produk KITSUI, sila layari :
Web : www.kitsui.com.my
Facebook : kitsui my
Instagram : kitsuimalaysia


Meh tengok video nad tunjukkan cara minum dan muka nad yang berseri setelah ambil Kitsui..hehee.
hai assalammualaikum

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
LOvera Complete Cleanser 5 in 1

Lovera Complete Cleanser 5 Kelebihan Dalam 1 Langkah

Lovera Complete Cleanser Membersih Dan Merawat Kulit Muka - Sekarang, nad tengah pakai produk dari Lovera. Sebab dari Aloevera, memang bagusla untuk kulit kan. Nad dah pakai Magic Jelly, memang best, sampai harini nad pakai lagi. Selain Magic Jelly, nad pakai pencuci muka dari Lovera iaitu Lovera complete clenaser mempunyai 5 kelebihan dalam 1 langkah sahaja. Pembersih muka Lovera Complete cleanser ni bukan sahaja membersih muka malah dapat merawat kulit muka. Best sangat tau pakai pencuci ni. Lembut je muka. Lepas tu sapu Magic Jelly, lagi best..

Bestnya pencuci muka Lovera ni ada dua bahan yang memang bagus untuk kulit iaitu Aloevera dan Habatussauda. Ni la specialnya pencuci Lovera ni. Dan satu botol mempunyai 5 kelebihan dalam 1 langkah yang bertindak membersihkan kulit muka sehingga ke liang rongga dgn memcuci kotoran yg terkumpul di dalam pori muka dan menjadikan kulit muka anda lembut, pipi bewarna pink glowing semulajadi dan merasa sgt segar dgn serta merta selepas cucian. Pencuci yang tiada toksik, sangat natural dan sesuai untuk semua jenis kulit.

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
Warna jernih, picit sikit sahaja

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
Buh air sikit, buih pun banyak

Muka nad ni memang jenis sensitif, tak boleh sembarangan produk, tapi dengan pencuci muka Lovera ni memang best. Hanya tuang sedikit sahaja, dan sapu dekat muka. Walaupun picit sikit, tapi sabun dia banyak. Jimat sangat selama sebulan lebih ni. Bau dia pun wangi je. Lepas basuh muka, muka jadi lembut je. Jerawat tak datang. Kalau datang pun nanti dia kecut. Kulit muka pun jadi bersih, segar dan berseri seperti kulit baru.

Masa pakai pun takda rasa pedih atau apa. best je. Kulit nad pun takda kering atau menggelupas ke, terhakis ke. Malah buat kulit nad jadi lebih anjal gitu. Muka dah tak berminyak, bangun pagi pun best je pegang kulit muka ni..hehee..

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
Lovera Cleanser Complete Membersih dan merawat Kulit Muka

Kebaikan Lovera Complete Cleanser 5-IN-1 :-

1. Membersihkan liang rongga tersumba akibat habuk & minyak berlebihan (UNCLOG PORES)
2. Membunuh kuman jerawat & mengurangkan bengkak (KILL PIMPLES)
3. Menghapuskan kulit kusam dan menukarnya  kepada kulit baru yang glowing pink pink di pipi. (GLOWING NEW SKIN)
4. Melembabkab kulit secara mendalam (INSTANT HYDRATION)
5. Melambatkan proses penuaan kulit & melindungi kulit drpd radikal bebas (ANTI-OXIDANT)

Lovera Complete Cleanser adalah produk yg telah di daftarkan di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan telah melalui ujian makmal secara menyeluruh. Diperbuat dari kilang bumiputera yang Berstatus GMP. sangat selamat dan bebas drpd bahan-bahan kimia yg merbahaya...Nad dah pakai pun memnag best, dan tak perlu risau.

LOVERA COMPLETE CLEANSER MEMBERSIH DAN MERAWAT KULIT MUKA
Nad dah pakai..memnag best..harga pun murah

Satu botol LOvera Complete Cleanser  60ml harga dia RM40 ( tak termasuk pos ). Murah sangat dan memang tahan lama. Nad pakai pun dah dekat sebulan lebih. Kualitinya tip top mcm international brand. Best ooo...

Kalau korang berminat dan nak tengok testimoni, boleh je tengok di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter

hai assalammualaikum

Maacara Norafurla Mega Volume


Mascara Norafurla Melentikkan Dan Melebatkan Bulu Mata

Mascara Norafurla Idaman Kalbu - Sejak kebelakangan ni, timeline lalu dengan Mascara Norafurla ni. Memang selalu cari mascara yang boleh melentikkan dan melebatkan bulu mata dengan cepat ni. Maksudnya, nad suka kalau pakai mascara nampak bulu mata kita tu, tak perlu pakai bulu mata palsu yang berat dan menyakitkan tu..hahaa. Yela, dengan bulu mata palsu, kena gam la, lepas tu kena cabut , sakit oii.

Mascara Norafurla melentikkan, melebatkan dan memanjangkan bulu mata

Lagipun, nad bukan bukan selalu nak pakai bulu mata palsu tu. Memang tak pernah beli pun sebab macam membazir je, dah pakai lepas tu buang. Lebih baik cari Mascara yang boleh lentikkan dan lebatkan bulu mata terus, lepas tu mudah dicuci. Sebelum ni asyik tengok kawan yang pakai, ni, nad dah tergoda pulak dengan mascara Norafurla yang ternyata berkesan dalam beberapa saat. Bulu mata melentiks, kalah Che Ta tau..hahaha.

Skinny brush

Jumbo brush

Bestnya Mascara Norafurla ni ada dua brush. Satu jumbo brush dan satu lagiset skinny brush. Skinny brush untuk memanjangkan bulu mata manakala jumbo brush pula untuk melentik dan melebatkan bulu mata. Masa nad apply 3 kali dah nampak start bulu mata nad memang panjang la. Melentik lagi tau. Best giler..Tetapi pastikan cara penggunaan yang betul jika ingin mendapatkan effect yang kebabommmm.

Mascara ni mengandungi castar oil bagi memelihara dan menggalakkan pertumbuhan bulu mata. Jangan terkejut tiba-tiba bulu mata korang bertambah, lagi-lagi yang bulu mata halus tu..hehe.

Perbezaan sebelum dan selepas

Bila pakai Mascara Norafurla ni terus rasa confident di bahagian mata, duk kenyit-kenyit mata je..hahaha. Bila pakai pun tak rasa comot , dan bestnya mascara ni mudah dicuci. Basuh je bulu mata tu dengan air, gentil-gentil dia pelan-pelan. Tanggal la nanti. dan tiada mata panda, maksudnya takda kesan hitam bila nak cuci. Yela kadang ada sesetengah mascara, habis mata hitam masa dibasuh. Tak suka nad mascara macam tu. Tak pun, kalau kena hujan ke, atau yang suka menangis, tiba-tiba hitam mata..hahaha. Tapi mascara Norafurla ni ok je. Sebab dia waterproof.

Best sangat Mascara Norafurla ni..

Ni kelebihan Mascara Norafurla:
- Fiber mascara in 1 stick. Dapat memanjang,melebat dan melentikkan bulu mata denagn sekali sapuan.
- Mempunyai dual brush micrifiber skinny dan jumbo. Skinny brush untuk memanjangkan bulu mata manakala jumbo brush untuk melebat dan melentikkan bulu mata
- Mengandungi castor oil untuk memelihara dan menggalakann pertumbuhan bulu mata.
- Mudah dicuci, hanya menggunakan air tak perlu makeup remover.
- Wudu' friendly
- Waterproof
- Tidak menghitamkan bawah mata ketika cuci
- Tidak menanggalkan bulu mata original ketika cuci




Untuk perempuan yang suka solek simple tu, bolehla pakai Mascara Norafurla ni, sebab bila nampak bulu mata kita lentik tu, macam nampak wow sangat solekan kita. Yela dari mata turun ke hati gituu..hahaa. Bila orang tengok mata kita, mesti diaorang cakap, " wowww bulu mata dia, cantiknya, lentiknya "..hah!!..suka kan. Boleh tengok video nad ni apply Mascara Norafurla.

Dapat Freegift

Hah!!, Mascara Norafurla ni tengah ada sale tau. Harga sebenar RM89, promo RM 59, diskaun RM30 kaww!!..memang murah. Jadi boleh grab secepat mungkin. Lagi satu, setiap pembelian akan dapat freegift. Macam nad, dapat sponge lembut warna hijau tu. Best betul. Promo ni akan tamat bila-bila masa sahaja.

Korang boleh dapatkan Mascara Norafurla ni di
Website: https://seqyleptosnorafurla.blogspot.my
FB - https://m.facebook.com/AnnaSyazza
IG - @beautee.my
WA - http://maskaraNorafurla.wasap.my

Grab cepat, harga murah, ada FREE GIFT lagi. Jangan lepaskan peluang ini untuk dapatkan bulu mata lentik seperti Che Ta tau. Penggunaan pun tahan lama tau..