hai assalammualaikum

Magic Jelly Lovera

Magic Jelly Lovera

Magic Jelly Lovera Untuk Muka, Badan Dan Rambut - Magic, memang magic!!..hahhaa..Apa yang magicnya?? Hah!! nad nak kongsi dengan korang semua satu produk yang nad dah guna selama sebulan lebih ni. Bagus sangat produk ni. Bukan sahaja untuk muka, malah untuk seluruh tubuh badan, dari rambut, badan, muka, tangan, kaki, eh semuala.. Kiranya produk ni sangat serbaguna dan multipurpose. Produk dari Lovera iaitu Magic Jelly.

Muka sensitif macam nad, memang tak boleh pakai produk yang sembarangan , memang kena tengok bahan dia dulu dan baca khasiat dia. Lagipun sekarang, nad dah bebas daripada jerawat, yang tinggal parut jerawat. Jadi nad nak kurangkan parut dalam masa yang sama nak melembapkan kulit nad yang kering ni. Nad tertarik dengan Magic Jelly ni sebab banyak kelebihan dia. Nad suka benda jimat yang satu botol boleh guna untuk seluruh badan..ehhee. Bayangkan dengan satu produk, dapat memperbaiki kulit dan rambut kita ini? Awesome, betul? :)..giler-giler jimat..hehee. Magic jelly Lovera ni bukan sahaja boleh dipakai orang dewasa malah untuk kanak-kanak pun boleh..

Magic Jelly Lovera Berasaskan Aloevera

Magic Jelly ni bagus sebab ia berasaskan bahan semulajadi iaitu ekstrak aloevera atau dikenali sebagai lidah buaya dan ekstrak timun, yang kita tau ia sangat terkenal dengan kelebihannya yang berkesan mengekalkan kelembapan kulit dan melegakan masalah kulit  Bahan lain yang digunakan iaitu chamomile dan jicama.

teksturnya yang jernih

Magic Jelly didatangkan dalam botol pump. Jadi nak guna hanya pump sahaja. Magic Jelly ni berbentuk gel yang sangat jernih. Baunya wangi. Walaupun dalam bentuk gel, tapi dia tak melekit dan sejuk pada kulit. Bila nad sapu dekat muka, terus je meresap ke dalam kulit. Memang muka jadi lembut je bila pakai Magic Jelly ni.

Muka Jadi lembut dan Segar

Testimoni Sendiri Menggunakan Magic Jelly

Seperti nad cakap tadi, banyak kegunaan Magic Jelly ni. Setiap hari, lepas mandi tak kira waktu siang atau malam nad akan sapu Magic Jelly dekat muka. Kesannya, muka nad kurang berminyak, tidak kusam, muka jadi lembut dan lembap seperti yang nad inginkan. Lepas pakai Magic Jelly ni, muka jadi segar dan bersih. Nak pegang muka selalu pun best..hahaha. Selain tu, nad pakai dekat bibir, siku dan tempat-tempat yang kering.

Cara Penggunaan Magic Jelly

Untuk Muka
1. Picit Magic Jelly
2. Sapu serata satu bahagian muka

Jerawat & Parut
- Siang
1. Picit MJ
2. Sapu di bahagian jerawat & parut. Massage sedikit supaya kulit dapat menyerap lebih banyak
3. Boleh juga sapu di seluruh muka

-  Malam
1. Picit MJ
2. Letak MJ tebal-tebal di jerawat/parut. Biarkan selama 5 minit. Kemudian ratakan.

Digunakan Untuk Rambut

Nad pakaikan juga untuk Fariza. Magic Jelly ni boleh dipakai untuk rambut dan kudis-kudis macam tu. Disebabkan Fariza ni, rambutnya sikit, nak bagi lebat, nad sapu je Magic Jelly dekat rambut dia lepas mandi. Harap-harap tumbuh lebatla rambut dia..hehee.

Cara menggunakan Magic Jelly untuk Rambut

- Rambut lembut
1. Basuh rambut
2. Sapukan MJ di rambut selepas mandi. Tak perlu tunggu kering
3. Sikat rambut

- Gugur & Kelemumur
1. Sapu MJ di kulit kepala dan urutkan sedikit supaya MJ dapat menyerap masuk utk merawat masalah rambut.

Kudis pun boleh

Haritu, tiba-tiba je, ada kudis dekat belakang badan Fariza. Dia tergaru-garu. Tengok teruk. Terus nad mabil Magic Jelly ni dan sapu dekat kudis dia. Nad sapu hari-hari. Alhamdulillah dalam masa 4 hari macam tu, kudis kurang dan nak hilang.

Cara Menggunakan Magic Jelly Untuk Luka
1. Picit MJ
2. Sapu di luka, Sapu 3-4 kali sehari sampai luka baik

Magic Jelly Lovera Multipurpose

Kebaikan Dan Kelebihan Magic Jelly

- Banyakla kegunaan dan kelebihan Magic Jelly ni yang boleh kita gunakan. Memnag sangat bagus dan tak sia-sia beli. Antara Kelebihannya

MANFAAT UNTUK KULIT

1. Merawat jerawat dengan berkesan
2. Menghilangkan kulit yang kusam
3. Parut pudar (lama / baru)
4. Pudar bintik gelap
5. Menenangkan Ekzema
6. Menghidratkan kulit kering
7. Rawat selaran matahari
8. Mengecilkan liang
9. Bantu meringankan ruam, kulit alergi dan sensiti
10. Anti penuaan
11. Membaiki dan mengembalikan kulit dari dalam
12. Menjadikan kulit lebih lancar dan lembut

MANFAAT BAGI RAMBUT

1. Membantu mengurangkan kelemumur
2. Melicinkan rambut yang tidak teratur
3. Boleh digunakan sebagai serum rambut
4. Menggalakkan pertumbuhan rambut

MANFAAT LAIN

1. Membantu merawat luka-luka kecil seperti kesan melecur.
2. Merawat bibir mengelupas & kering
3. Banyak lagi kegunaan lain.

MAGIC JELLY JUGA BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI :

1. Pelembap kulit
2. Pembersih make up
3. Serum muka
4. Serum rambut
5. Serum bulu mata (panjang dan pertumbuhan)
6. Pelembap bibir
7. Makeup-primer


Hah!!, Magic Jelly pun sesuai dipakai ketika nak bersolek atau makeup. Boleh dijadikan sebagai makeup primer sebelum pakai foundation. Nad pakai Magic Jelly sebelum nak makeup. Taknak makeup jadi crack atau tak sekata. Jadi, bila pakai Magic Jelly ni, muka elok je walaupun beberapa jam.

Tak perlu ragu-ragu lagi nak pakai Magic Jelly ni sebab
 ✔Ada kelulusan KKM
✔HALAL! TIADA bahan berunsur haiwan, hanya bahan-bahan semulajadi tumbuhan
✔TIADA bahan kimia terlarang
✔TIADA paraben
✔TIADA pewarna tiruan
✔ TIADA mercury
✔TIADA steroid
✔TIdak menghakis kulit
✔ TIADA kesan sampingan
✔ TIADA BAHAN MENCURIGAKAN SEPERTI PLASTIK ATAUPUN BENDASING LAIN
✔ RIBUAN testimonial di #MagicJellyTestimonials
✔ BOTOL KALIS CAHAYA MATAHARI yg melindungi kandungan gel di dalam supaya composisi kimia tidak berubah apabila terkena haba dan akan memberi efek kepada pemakai
✔500 % SELAMAT & TERBUKTI berkesan, Jimat & SERBAGUNA

Boleh dibawa ke mana sahaja

Harga Magic Jelly

Botol ni saiz 60ml. Memang sangat ringan dan mudah dibawa ke mana sahaja. Memang wajib bawak Magic Jelly ni, tak kira travel, bersantai atau apa sahaja la, bila diperlukan, keluarkan, pump dan pakai. Harga Magic Jelly RM70, cukup murah bagi nad sebab boleh dipakai dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Nad memang suka dengan Magic Jelly ni, sebab tu nad kongsikan dengan korang semua. memang bagus tau. Serius!!..Kalau korang nak tau pasal Magic Jelly ni, boleh layari
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter





Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Wah...best ni pakai aloe vera kat muka..sejuk je... Bnyk manfaat aloe vera ni kan..

    ReplyDelete
  2. Best kan pakai magic jelly ni. Sejuk dan moist je rasa kulit tu. Ana setiap hari wajib pakai sebelum keluar rumah.

    ReplyDelete
  3. macam bestttt je siap bole pakai kat rambut lagi tu,sama la dalam proses nak hilangkan parut2 jerawat huhuuu

    ReplyDelete
  4. bestnyaa. banyak manfaat. kecik sekarang pakai yg dalam bekas. kalau dalam pump mcm ni mudah la skit keje kan

    ReplyDelete
  5. bestnya kalo produk multifungsi camni.. jimat pon iya juga. organik lagi

    ReplyDelete
  6. best yer, rasa nak beli juga la, banyak sangat kegunaan, berbaloi sangat dengan harga

    ReplyDelete
  7. Magic Jelly ni memang bagus .. tak dinafikan banyak khasiat jelly lovera sebab k.sal penah guna

    ReplyDelete
  8. Wahhh banyak manfaatnya, menarik. Kena dapatkan satu ni.

    ReplyDelete
  9. Sejak kenal MJL ni, mmg fall in love..multifunction..akak guna as base make up...

    ReplyDelete
  10. best magic jelly lovera ni , seluruh badan boleh pakai

    ReplyDelete
  11. Banyak kegunaan pulak tu. Bagus ni. Sangat berbaloi tu. Thanks ye

    ReplyDelete