hai assalammualaikum

CARA TUKAR NAMA LINK YOUTUBE KEPADA NAMA SENDIRI

Tukar Nama Link Youtube Ke Nama Sendiri - Hah!!, sebelum ni asyik fikir macam mana la nak tukar link youtube nad ni kepada nama sendiri. Yela, semua nama facebook, instagram dan twitter dah sama nama, ada nama nadia. Tiba-tiba youtube nama lain pulak. Panjang pulak tu. Memang tak terhafal la jawabnya. Kalau orang nak link youtube tu, nad kena buka youtube, pastu tekan link. Uish banyak keje, betul, lambat pun satu hal.

Hari Ahad haritu, nad cubala godek-godek. Siap tengok dekat google cara nak tukar nama youtube ni. Tapi biasalah, info dari Indonesia banyak. Ada tu, macam lain dekat youtube. Tiba-tiba terjumpa satu, memang mula tak paham, tapu usaha juga godek dan nak tukar nama, akhirnya, nama youtube dah jadi nama sendiri. Ni nama youtube nad sekarang www.youtube.com/nadiajohari. Senang ingat, senang tulis..hehehe. Yeahh..selesai masalah. Jangan lupa subscribe youtube kita..hehe..

Cara Tukar Nama Link Youtube Ke Nama Sendiri

Korang nak juga tukar nama youtube korang ke nama sendiri, tengok ni, nad bagi caranya satu persatu.

CARA TUKAR NAMA LINK YOUTUBE KEPADA NAMA SENDIRI

Pertama sekali, mestila buka akaun youtube korang..Korang tengok nama youtube nad yang panjang tu. Memang takkan nak menghafalnya. Jadi cari alternatif, tukar ke nama sendiri. Biar pendek dan mudah diingat. Korang nampak gambar kecik bahagian kanan ata sekali, hah korang tekan gambar kecik bahagian atas sekali belah kanan, ada tulis creator studio.

CARA TUKAR NAMA LINK YOUTUBE KEPADA NAMA SENDIRI

Lepas tu dia keluar macam dalam gamabr. Tekan creator studio tu. Lepas tu tekan gerigi dekat sebelah perkataan creator studio tu.

CARA TUKAR NAMA LINK YOUTUBE KEPADA NAMA SENDIRI
Dia akan keluar macam ni. Lepas tu tekan advanced

CARA TUKAR NAMA LINK YOUTUBE KEPADA NAMA SENDIRI
Lepas tekan advanced, dia akan kelaur macam dalam gamabr di atas. Dekat " your custom URL " sebelum ni ada perkataan change url, korang tekan situ dan tukar nama ke nama korang.

CARA TUKAR NAMA LINK YOUTUBE KEPADA NAMA SENDIRI

Pastu boleh tengok link korang tukar dah kan. dah senang kalau orang nak link youtube, belakang dah nama kita. Tapi kan bila taip youtube, akan keluar juga url link lama kita yang panjang tu..hahaa. Konfius jap. Kalau cara nad ni betul ok la kan.

Apa-apa pun kalau korang nak mencuba, bolehla buat macam nad. Jangan lupa subscribe juga ye..hehee. www.youtube.com/nadiajohari
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Terima kasih Nad, nak tukar juga la...

    ReplyDelete
  2. tq nad,dok cari2 juga tapi takpaham,tqqqq

    ReplyDelete
  3. Wah ada tutorial tukar link youtube.. akak punya link youtube memang sejak buat rtu dah memang ada nama ingatnya sebab takde buat gini.. Apapon tutorial ni pasti membantu sapa2 yang tengah cari cara nak buat link ke nama sendiri..

    ReplyDelete
  4. Tq nad, hari tu godek2 jugak macam x jumpa, hiii ,, nak try sekali lagi plak

    ReplyDelete
  5. belum ada keberanian nak create youtube hihiiii

    ReplyDelete
  6. tq sharing, nanti boleh try tukar :)

    ReplyDelete
  7. Tq nad.. fara tgh cri tuto ni

    ReplyDelete
  8. jenuh la nak menghafal nama panjang tu. nak g tengok la youtube nadia.

    ReplyDelete
  9. terima kasih nad. nak pegi bagitau anak sedara akak yang ada youtube channel jap :)

    ReplyDelete
  10. balik nanti nak cuba la tukar pening juga asyik kena copy link panjang tu

    ReplyDelete
  11. Kita punya xboleh la..apa entah yang tak sama

    ReplyDelete
  12. Terima kasij atas perkongsian

    ReplyDelete
  13. Ekin pun tukarcaritu guna indonesia gak.. Hihihihu.. Tq sharing nad

    ReplyDelete
  14. kena tunggu subscribe berapa2 tak?ari tu cuba xleh..

    ReplyDelete