hai assalammualaikum

Ruang Kerja Tahun Baru Yang Simple - Dah banyak kali juga nad kemas ruang kerja atau workspace nad ni..hahaa. Biasalah, bila mata memandang, ada yang tak kena, mesti nak kemas lagi dan lagi. Dan akhirnya, keputusan nad, untuk menjadikan ruang kerja nad jadi simple, dan tak serabut untuk tahun baru ni.

Korang boleh baca ruang kerja nad dekat sini, mana nad beli meja, dengan barang-barang yang ada dekat meja ni.
Pembaharuan Ruang Kerja 
Rak Ikea
Dekorasi Glam, Ruang Kerja Lebih Moden

SUSUN ATUR : RUANG KERJA TAHUN BARU YANG SIMPLE
Ruang kerja sebagai blogger

Tema ruang meja untuk tahun baru, nad ambil tema hitam putih, coklat..hahaa. Tapi nampak macam hitam putih je kan. Sebab dekat rumah nad ni, tak boleh warna putih, mudah habuk dan mudah kotor. Kalau hitam takde nampak sangat. Ada beebrapa item yang nad dah cerita dekat entry ni nad beli dan dapat dari siapa. Tapi nak cerita sikit yang nad belum cerita.

Macam kotak hitam sebelah laptop tu, selalunya orang buat butang-butang kecik atau benda-benda kecik kan. Hah!!, nad beli dekat tesco je, harga RM12.00.. Mula ada kotak warna warni sebelum ni, tapi tengok macam serabut je warna warni, jadi cari kotak hitam putih. Hah!, dah ikut tema. Nad isi benda-benda kecik, macam pandrive, dan pin tudung. Atasnya tu, bolehla letak barang review . Tersusun sikit. Mana yang belum direview memang nad letak dekat meja ni dulu. Biar senang, tau mana barang  belum review.

Yang pokok tu beli dekat kaison. Murah je. Yang gambar-gambar tu masa pergi satu event. Jadi diy la gantung dekat bawah rak coklat tu. Gambar nad, suami dengan Fariza je. Bagi semangat bila berblogging ni..hehee. Huruf MR tu pun beli dekat Kaison. Paham-pahm jela bila masuk Kaison. Oh lukisan belakang laptop masa nad masuk siaran TV1 untuk Tumit Tinggi...hehee.

Rasanya ni last deko la kot untuk ruang kerja..hahaha. Okla, kalau tengah buat kerja, sambil nak makan atau minum, tertumpah ke, takda masalah la. Anak nak datang, bagi dia duduk sebelah. Ada la ruang sikit. Dari sebelum ni berbulu, susah gak, takut tertumpah apa-apa kan. Jadi macam ni la hiasannya..Lagi simple lagi bagus..ok..Tinggal nak beli kerusi kerja je. Sedap sikit duduk ni ha..hehhee.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. huhuuuu kita tak sempat lagi nak mendeko ruang kerja and meja,sempat clearkan barang je,masih nampak kosong heheheh...

    ReplyDelete
  2. Wow, semakin bersemangat nampaknya..heheh~

    ReplyDelete
  3. Nice...simple.. Ni yang nak buat LeYa pun mengemas workstation LeYa ni...Hehehe

    ReplyDelete
  4. Bestnya,, kat rumah kecik xda ruang nak letak meja dah haha. Thanks for sharing, really simple n nice gtu..

    ReplyDelete
  5. sekadar cadangan..beli la akuarium dan letak ikan warna warni..mana tahu jadi ilham wakakakaka

    ReplyDelete
  6. Nice... nie ruang kerja di office ke kat rumah...

    ReplyDelete
  7. Hitam pun sama Nad..lagi mudah berhabuk..rumah akak perabot hitam memang sakit mata sebab jelas nampak habuk..Dapat bonus tahun ni akak nak tukar semua..ceh!!
    sembang macam bonus 40k..hahah

    ReplyDelete
  8. Seronoknya ada ruang kerja macam ni kat rumah. Rose ni nak buat, tak terbuat lagi. Meja dan kerusi dah ade, cuma tengah cari idea nak hiaskan ...

    ReplyDelete
  9. Kemas.. Hri tu tgk iday share workspace dia.. Ni tgk nad.. Rasa nak beli meja baru bt ubah suai hehe

    ReplyDelete
  10. Nmpk mcm serabut tp sbnrnya kalau tgk betul²..semuanya tersusun..senang nak cari..Sally pulak dok meniarap je haaa..kahkahkah.. Kipidap Nad oiii

    ReplyDelete
  11. Jelesnya tgk meja dia.. Hehe..
    Takpe..soon akan tiba.. Hahaa.. Senang kan bila dh ada meja kerja...

    ReplyDelete
  12. bestnya ada workstation sendiri.. dulu TB ada gak workstation sendiri tapi sekarang. huwaaa. dah xde..asik berebut pc dgn hubby..gerammm jeee

    ReplyDelete
  13. heheh dah takde dah bulu-bulu hari tu. itulah, paling risau kalau air tumpah. macam ni okay, nampak simple je tapi kemas. nak buat keja pon semangat. hehehe :)

    ReplyDelete
  14. Bestnya ada workspace..kemas n comel..k.el blum ada meja lagi..hahaha..mcm2 dh dlm kepala nk deko2

    ReplyDelete
  15. Bestnyee bila ada meja kerja cenggini. Baru rasa semangat nak buat kerja.

    ReplyDelete
  16. Simole dan kemas.. asal de buat mood nk menulisss

    ReplyDelete
  17. waahhh! Cantiknya. simple tapi kemas. saya suka!

    ReplyDelete
  18. wah... nampak kemas dan selesa! iyalah kalau mengarang ayat ni memang perlukan kondisi yang sesuai jugak kan. hihi

    ReplyDelete
  19. Kemas dan simple meja nad. Kinah belum ada lagi workstation. Nak buat tapi belum ada tempat yang sesuai lagi.

    ReplyDelete
  20. Ruang yg kecik tapi komprehensif..kenapa tidak kan ?? Kipidap mommy Nad..

    ReplyDelete
  21. nice place to work. Keep it up 2018

    ReplyDelete
  22. Simple dan kemas, moga terus murah rezeki Nad.

    ReplyDelete
  23. Memang tgh nak recce utk buat workstation juga

    ReplyDelete
  24. Menarik. Sedang mencari idea utk ruang kerja di rumah juga. Baru lebih semangat mengupdate blog.

    ReplyDelete
  25. Comelnye.pndai deko.. patutla byk idea nk update ye.. mood baik je tgk tmpt cantik.hehe..

    ReplyDelete
  26. dah kemas, lagi bersemangat nak bekerja kan. fikiran pun tak berserabut. jom kerja kuat. yeahhh

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  27. work station 2018 tu... sy pun teringin gak nak upgrade work station ni.. tp nk kne survey2 dulu...

    ReplyDelete
  28. Rajinnya sis ubah work station selalu. Betul juga, kadang-kadang kita cepat bosan dengan benda lama kan.

    ReplyDelete
  29. Cun sgt nad...kdg2 kena pilih tema baru ada smangat nak wat keja kan

    ReplyDelete
  30. wow cantik betul susunan nya, nanti I pun nak kena buat meja SOHO ni cantik cantik juga, kalau ada customer datang rasanya macam relieved je tau, wee

    ReplyDelete
  31. simple tu..lawa gak..kalau masuk kaison, berhantu..haha..memacam brg decoration ada...rambang mata jadinya..

    ReplyDelete