hai assalammualaikum


Misi Mencari Buah Durian - Masa pregnant dapat makan dua ulas je, kali ni nak balas dendam, nak makan berbiji-biji buah durian..haaha. Orang lain asyik post je dekat media sosial, sampai terliur, entah bila akan dapat makan. Sekarang tengah musim buah durian. Sampaila, malam hari jumaat, masa tengah makan mr mafia cakap ada karnival buah dekat Masjid Negara. Apa lagi tengokla dekat facebook, betul ke ada karnival ni. Tengok-tengok, yup memang ada, dan hari Sabtu adalah hari last karnival tu ada. Biasalah, buah durian bukan seringgit, dua ringgit, bila ada duit lebih baru dapat makan..huhu..


Karnival Mini Jom Makan Buah Dataran Masjid Negara

Bila suami dah cakap, memang nad gembira betul..ahhaa. Yela, nak tunggu dia ajak makan, pergi cari buah durian memang susah..huhu. Hari sabtu tu juga kitaorang pergi Masjid Negara. Lama juga tak jalan belah sana. Kitaorang pergi dalam pukul 11 pagi macam tu. Jalan lenggang habis..hahaa..syok betul berjalan, tak sesak macam ni. Sampai je Masjid Negara, parking jauh sikit. Biar berjalan sikit asalkan ada parking, dari tunggu lama nak cari parking, kang lagi ramai orang dekat Dataran Masjid Negara tu.


Orang ramai dah berpusu-pusu pilih buah. Memang port datang sini, cari buah durian je..hehee. Terus ke bahagian durian musang king. Dekat situ ada juga durian kampung.



Masa memilih. mestilah lelaki kita..hahaha. Kita tau makan je..Lepas pilih, bayar dan boleh suruh mereka kupaskan buah durian tu nak tengok elok ke tidak. Kalau tak elok boleh tukar dengan buah durian yang lain.




Sambil-sambil tu, nad jalan-jalan tengok buah apa je ade dekat situ..Ada macam-macam buah, buah manggis, buah rambutan.

Ada cempedak, tapi cempedak habis..hahaha..tunggu diaorang restock, macam lama je..huhu..



Ada juga jual durian crepe, nak beli sebab teringin nak makan, tapi durian crepe habis..nak tunggu datang semula, lamabt..hurmm..sedih betul..Ada juga aiskrim durian.



Lagi, ada jual ikan patin tempoyak, sambal tempoyak,..hah semua berkaitan durian ada dijual..Nad beli sambal tempoyak..sedap betul..rugi beli satu je..huhu..yela ingat satu bekas ni dah cukup..rupanya tak..huhu

Kat sini pun ada jual pokok...hehee..Mr mafia beli pokok limau nipis. Nak bagi bau sikit rumah ni ha..hahaa. Lantakla dia..membesar elok ye bagus.



Hah, selesai kupas buah durian tu, orang tu akan ada bagi bekas untuk kita masukkan buah dalam bekas tu. Hah!,apa lagi pergi ke meja yang disediakan, dan kupas buah yang dah dipotong..perghh, semua kuning cantik kau..bau pun dah sedap..

Buah durian musang king yang mr mafia ambik ni memang manis dan sedap..haritu juga satu bekas habis...hahahha..weiii, mana taknya lama dah tak makan durian..Dapat banyak dan sedap macam ni, mau tak habis sebekas dalam masa sehari.

Mr mafia beli banyak sebab nak bagi isteri dia puas..hahaa. Hari-hari asyik cakap pasal durian, nah amik kau!!, sekali banyak..terima kasih en suami..hehee..Lepas kempunan makan durian dah..kalau orang pos takdela terjejer air liur kan..hahaha. Puas!!!..




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. cantiknya isi durian tu..:)

    ReplyDelete
  2. Nampak cantik isi durian tu.
    tentu sedap.

    ReplyDelete
  3. Usually, I never comment on blogs but your article is so convincing that I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job Man. Best article I have ever read

    Keep it up!

    ReplyDelete