hai assalammualaikum

#OOTD Raya 2018 : Lagi beberapa minggu dah nak habis raya, mood raya masih tetap on ok. Masih nak bercerita pasal raya ni..hehe. Selalunya, kalau raya, mestilah kita nak #ootd ( outfit of the day ) bagai, terutamanya perempuan..hahaa. Lagi-lagi raya pertama, mestilah nak tunjuk baju masing-masing kan. Tema mestilah berlainan daripada raya tahun-tahun sebelum ni. Design dan corak pun kena berlainan. Baru la nampak kelainan di situ. Raya kedua dan seterusnya, pakai baju lama je, tapi asalkan yang belum pernah ambil gamabr lagi..hahaa. Mungkin pernah ambil, tapi kita gayakan cara lain kan berbeza..hah!!..


Untuk raya pertama, memang mestilah baju baru..hahaa. Raya kali ni, nad beli pakai pakaian dari Jakel, Hanis Zalikha punya.Tahun ni memang Jakel la. semua anak beranak dapatkan baju dekat Jakel, senang, satu bumbung, dari lelaki, perempuan sampai ke anak. Hah, baju tema kali ni warna maroon, tapi nad punya warna merah, memang kena lain sikit ye dari suami dan anak-anak. Nad punya special sikit..hehee. Corak bersilang, memang simple, tapi masih nampak menawan.


Raya kedua, pakai baju lama, baju kepok-kepok ditangan. Dulu pakai tudung, yang ni pulak pakai shawl la..hheee. Nampak sesuai shal ni bila dipadankan dengan baju. Masa ni raya dekat kampung, memang banyak portla nak bergambar cantik-cantik..hahaa. Tempat bunga jiran pun boleh.


Raya ketiga, baju lama juga, baju dari zaman anak dara gitu. Baju kurung biasa berwarna hitam merah. Masih lagi cantik.


Malam tu, baju Batik Sarawak. Gambar agak kabur ye, sebab tukang amik gmbar tak reti pakai kamera phone kita..huhu


Yang ni, tak ingat raya ke berapa, pergi kenduri rumah orang kawin. Baju kurung moden.


Yang ni pulak pergi ke open house, baju jubah bercorak bulat-bulat dan berbunga dibawah. Shawl pun berbunga.

Lepas tu dah takde #ootd dah, sebab dah tak keluar beraya..hahaa. Tahun depan tak tau #ootd macam mana pulak..hehee. Tunggu jela tahun depan.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. kalau tak baca betul-betul mesti tak tau mak anak dua yang baju merah raya pertama tu hehehe

    ReplyDelete
  2. baju2 Jakel Hanis Zalikha dengan Scha lawa2. and suka this time diorang ada jugakla untuk plus size ahaha bleh la mrasa nak sama2 lawa cem depa =D

    ReplyDelete