hai assalammualaikum

Shapee Disposable Nursing Pads - Perkara biasa akan terjadi kepad ibu yang menyusu anak ialah apabila susu banyak dan keluar akan menyebabkan basah di bra atau baju sehingga boleh mendatangkan bau. Lagi teruk, ada kesan tompok dekat baju akibat susu tu. Memang tak selesa, lagi kalau pergi keluar jalan lama-lama..adoiii..pening kan..

Shapee Disosable Nursing Pads

Kalau sebelum ni, nad guna je kain biasa atau napkin baby tu, bagi lap susu yang berlebihan, memang tak selesa la, sebab nampak besar dekat breast, lepas tu kene tanggalkan, masukkan balik, haishh banyak kerja. Jadi, nad survey pasal nursing pads yang best. Letak dekat breast, pastu dia serap susu berlebihan..senang kerja. Banyak jenis nursing pads ni, tapi nad pilih Shapee Disposable Nursing Pads. Kenapa???..hah!! Banyak kelebihannya..


Ni la dia Disposable Nursing Pads yang nad dapatkan dari Shapee. Satu kotak ada 30 pad. Pad buatan dari Korea, sangat bagus untuk ibu yang menyusu sama ada di luar atau di rumah.


Kelebihan Disposable Nursing Pad

Antara kelebihan Disposable Nursing pads ni ialah

1) Reka Bentuk Ultra-Tip - Boleh tengok, nursing pad ni tak tebal, nipis je. Ketebalan hanya 1mm. Masa pakai memang sedap je, rasa macam tak pakai nursing pad. Selesa je. Takde rasa rimas ke apa.

2) Teknologi Dri-Comfy - Disposable nursing pad ni mampu memastikan kekeringan dengan lebih lama. Walaupun nampak nipis tapi dia ada beberapa lapisan sebenarnya.

3) Ultra-Air Absorber - Mampu menyerap susu ibu sehingga 55ml. Hebat tak hebatla kan..hahaha. Takdela nak tukar nursing pad dengan kerap.

4) Reka bentuk  3D - boleh mengekalkan kedudukan yang terletak dan bentuk asal walaupun dalam keadaan basah.

5) Leak Proof Coverage -tidak mudah bocor walaupun selama tempoh lama.

6) Double Strip Adhesive Slip - slip tidak mudah gerak atau beralih tempat walaupun ada banyak pergerakkan.

7) Lembut dan memberi ruang udara - Kainnya yang sangat lembut dan sedap dipakai.

Banyak kan kelebihan dia. Cara nak pakai pun senang je. Tanggalkan pita pelekat dan pasangkan pelekat anti-slip ke kedudukan atas bra.



Masukkan Disposable Nursing pad secara lembut ke nipple, antara bra dan payudara. Pastikan Disposable Nursing Pad  diselaraskan dengan nipple bagi mencegah pakaian basah, kebocoran dan kerengsaan


Nad ingat nursing pad ni tak perlu sangat, tapi memang kena ada..wajib masukkan dalam list untuk bakal ibu tau. Lagi ibu yang menyusukan anak, memang kena ada. Saiz kecik, mudah di bawa kemana-mana. Korang boleh tengok dekat www.theshapee.com/disposable-nursing-pad-(30pcs) ni.

Diskaun 10%

Ok, kalau korang nak beli, jangan lupa pakai code yang nad bagi ni, untum dapatkan 10% diskaun setiap pembelian Disposable Nursing pad ni. Code dia ialah 10dnpblogger10 . Jangan lupa guna code ni.

Banyak lagi barang ibu dan anak dekat Sgapee, korang boleh tengok di
Website: https://www.theshapee.com/
Facebook: https://www.facebook.com/shapeeMY/
Instagram: https://www.instagram.com/shapeemy/

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. patut ada dlm list semua ibu2 yang mengandung @ bakal berpantang..kan

    ReplyDelete
  2. stok nursing pad ada lagiiii dalam almari hehehhe,skrg dah kurang basah dah,tapi ada masa2 lencun gak baju,kalau kuar memang kena prepare juga ,bahaya kang basahhhh je hahahah...

    ReplyDelete
  3. bagus nursing pad dari Shapee..memberi keselesaan kepada ibu menyusu

    ReplyDelete