hai assalammualaikum

Ais Kepal Milo - Minuman yang dah lama viral, minuman yang dah lama orang rasa, minuman yang orang dah buat sendiri, tapi nad baru rasa..hahaha..takpela, asalkan dapat rasa kan..kihkih. Ais Kepal Milo viral nad tengok dekat Majalah 3,  memang beratur panjang orang nak beli Ais Kepal Milo Tok Abah ni. Makcik tu tak kedekut letak milo tu. Tapi takkanla nad nak pergi Kuala Kangsar semata nak minum ais kepal Milo ni kan..huhu..

Pastu ramaila orang buka kedai ais kepal Milo ni, tapi mungkin rasa masing-masing berbeza. Masa viral memang tak sempat beli langsung, sebab kat KL ni tak jumpa. Mungkin ada tapi tak tau lokasi..huhu..

Ais Kepal Milo

Haritu baru nad dapat rasa Ais Kepal Milo ni dekat parking berdekatan Dataran Masjid Negara..haha. Nampak lori ni ada signboard Ais Kepal Milo, terus rasa nak beli. Waktu ni misi mencari durian sebenarnya..hahaha..

Makan Tengahari, tauhu bergeil, Ais Kepal Milo dan Durian..haha

Siapa suka makan serbuk milo macam tu je, kita geng..hehehe..sep sikit!!..Masa ais kepal Milo ni viral, ramai kata manisla, apalah, salahkan Milo la..haaha..macam diaorang tak pernah makan atau minum benda manis. Biorla orang nak jual, dah sedap. jangan makan selalu ye udah.

Ada macam-macam dibubuhnya dalam Ais Kepal milo ni

Ais Kepal Milo nad beli, bukan ais dan milo semata, ada kacang, ada marsmallow, ada cocokrunch..hehehe. Mula-mula rasa memang manis sebab milo kan. Tapi, lepas dicampur dengan ais, dan ais cair sikit, jadi tak manis sangat pun..sedap je minum. Lagi masa cuaca panas..pergh..masuk tekak, memang terbaikk..

Boleh je buat sendiri. Ikut kerajinan korang la..hahahha..Kena cari alat nak kisar ais tu je. Milo cair tu cuma letak serbuk milo dan susu je. Nad tengok resepi orang buat. Lepas tu tambahla apa-apa..hehehe..Kita dah beli dan rasa okla, cukup..hahaha..lepas ni kalau ada orang belanja kita, kita ok je..hahaha..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. tengok biskut warna warni tu, rasa nak makan jugak je..

    ReplyDelete
  2. saya pun suka makan ni tapi takdelah makan hari hari. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 1087

    ReplyDelete
  3. Sally sampai skrg tak pernah terasa pun nak minum ais kepal milo ni...hahaha..entah kenapa belum sampai seruuuu...tp kalau ais, minum masa cuaca panas mmg syadukkkk

    ReplyDelete
  4. Ya allah..knp nad post makanan ni.. Hahaha.. Wawa xpernah try lagi milo ais kepal smpi skrg.. Sbb ntah ea mybe xgemar milo.. Huhu.. Tp tgk pon menyelerakan la.. Makan tme panas2 sedap uii..

    ReplyDelete
  5. Anak2 suka milo kepal ni..sini yang dekat2 rumah tak de jual..kalau keluar baru la diaorang dapat merasa.Jadi kalau anak nak makan kadang2 akak buat sendiri..hehhe..

    ReplyDelete
  6. Nampak sedapnya... Dari viral-viral hari tu sampai sekarang, tak sempat merasa lagi ais kepal milo...

    ReplyDelete
  7. Waktu cuaca panas macam ni memang sedap makan ais kepal

    ReplyDelete
  8. So far tak pernah lg rasa ais milo kepal ni. Nampak sedap & kalau cuaca panas mmg sesuai sangat sejukkan tekak ^^ hehe

    ReplyDelete
  9. Sedap tu, dah la zira suka bila tengok rasa teringin pula, ni malam2 mana ada buka

    ReplyDelete
  10. wah.. ais kepal milo ni nampak mewah sebab macam2 adaaa..

    ReplyDelete
  11. Orang dok cakap manis, terus jadi tak berani nak try. Teringin jugak nak rasa. Tapi malas la. Takut terlebih manis. Budak2 suka sangat la kalau manis manis ni kan.

    ReplyDelete
  12. OMG... tak aci la. Kita ni sangkut kat office petang petang macam ni. Terliur nampak ais kepal milo & tauhu bergedil.

    ReplyDelete