hai assalammualaikum


Jom Melancong Ke Vietnam Dengan Fayfay.com - Siapa yang tak suka melancong ke negara orang kan. Melihat pemandangan, tempat menarik, makanan dan budaya di negara luar. Nad pun teringin sangat ke negara orang ni, tapi belum mampu lagi nak pergi. Insyallah , ada rezeki suatu hari nanti, nad akan pergi melancong luar negara. Salah satu tempat yang nad nak pergi mestilah Vietnam. Mesti ada yang pernah pergi Vietnam kan, macam-macam ada dekat situ. Ni nad nak kongsi, kalau ada yang merancang nak pergi Vietnam, nak bercuti ke sana, ada satu platform iaitu Fayfay.com bantu perjalanan anda di Vietnam berjalan dengan lancar.



Membawa Pengalaman Vietnam Kepada Traveler Malaysia. Platform E-Commerce bertujuan meningkatkan bilangan Traveler Malaysia ke Vietnam.

Fayfay.com, sebuah platform e-dagang yang didedikasikan untuk pengalaman perjalanan sahih Vietnam, hari ini melancarkan portalnya di Malaysia, yang pertama dilancarkan di Asia Tenggara. Sejajar dengan janjinya pengalaman pengiring Vietnam, pelancaran yang diadakan di Colony KLCC diisi dengan elemen-elemen Vietnam yang unik seperti kopi Vietnam, gulungan beras dan topi tradisional.

Fayfay.com focuses on curated travel experiences in Vietnam, catering to the ever-growing interest of independent travelers who prefer modular traveling packages that bring them not only to popular destinations which are common and crowded but also to pave the path to non-commercialised idyllic locations off the beaten track. Rising numbers of tourists who springboard from Malaysia to Vietnam, is the highest among South East Asia with more than 400,000 visitors recorded for the first 10 months in 2018.












Mr. Kingston Lai, founder of Fayfay.com, noticed that there are many under the radar destination and experiences which he feels should be made known to the more curious traveler. “Vietnam is a charming country with loads to see wherever you go. For sunshine and beach, Phu Quoc offers crystal clear water and water activities. For spectacular natural sceneries, Hanoi has many options within a two-hour drive. Hoi An offers rich historical and cultural heritage. You can always visit Ho Chi Minh City for its cool urban vibe,” he shared his travel experience in the country.


Inspired by his trips to Vietnam, Mr. Lai decided to initiate an e-commerce platform specialised to cater for Vietnam travel. Fayfay.com is a one-stop travel booking platform which enhances qualityauthentic travel experiences, making it easy for travelers to book curated packages, and for travelers to bring home memories with keepsakes.

“We are looking forward to roll out Fayfay.com’s mobile app in Q2 2019 to make independent travel options more accessible,” he further enthused.

Fayfay.com is based in Ho Chi Minh City, a city with an innovative young population who are embracing technology and home to an emerging e-commerce market.

 The travel platform will not only focus on curated on ground packages but also expand to include must-haves conveniences such as Visa on Arrival Application, SIM Card and Private Transportation, as well as more takeaway memories with workshop activities such as lantern making and silver making as part of its business model.

Recently Fayfay.com has expanded its business scope to include Vietnamese gift sets in the form of Vietnamese local delights and handcraft products, dining options such as dining with sign language, and the hiring of private tour guides.  As a sustainable business platform seeking integration with the local travel community, Fayfay.com aims to build a network of Vietnamese local partners and create a stronger revenue stream for them by promoting their services through the e-commerce site.





Exclusive Promo Code
Ada sesiapa yang merancang nak ke Vietnam. Ni ada kod promo diskaun 12%  off storewide dengan kod Promo eksklusif FAYPARTYMY18 apabila ditempah sebelum 31 Januari 2019. Cepat siapa yang suka melancong tu.

Terma & Syarat

• Untuk menebus tawaran itu, pelanggan mesti memasuki kod promo FAYPARTYMY18 semasa checkout
• Produk diskaun perlu ditebus pada atau sebelum 31 Januari 2019
• Berkenaan dengan semua produk di Fayfay.com, tertakluk kepada kesahihan
• Kod Promo tidak boleh ditukar dengan wang tunai atau kredit
• Kod Promo tidak boleh digabungkan dengan acara atau promosi lain
• Kod promo hanya boleh digunakan sebelum melengkapkan tempahan
• Harga jualan sebenar adalah berdasarkan harga yang disenaraikan di laman web
• Harga jualan mungkin berubah-ubah bergantung pada kadar pertukaran pada th


Mengenai Fayfay.com

Fayfay.com adalah platform perjalanan e-dagang yang didedikasikan untuk pengalaman tempatan di Vietnam. "Fay" bermaksud "terbang" di Kantonis. Platform sehenti menghubungkan pelancong dengan pengalaman yang benar melalui peniaga Vietnam tempatan dan menyediakan Travel Must-Haves, pengalaman sebenar dan Keepsakes untuk membuat perjalanan ke Vietnam tanpa kerumitan. Fayfay.com, menekankan semangat untuk meneroka dengan memaparkan landskap semula jadi Vietnam yang mengasyikkan, Vietnam yang mesra, masakan asli Vietnam dan budaya Vietnam yang meriah menerusi pengalaman yang dikendalikan dengan teliti yang membawa pelancong melebihi jadual perjalanan.

Untuk keterangan lanjut boleh layari:
Website: https://fayfay.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Fayfaycom/
Instagram: https://www.instagram.com/fayfaycom/





Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. wow first time dgr fayfay ni. boleh usha nanti. jemput join segmen bloglist mama

    ReplyDelete
  2. best la pulak. fayfay ni cm best jugak nak disebutnya hehe.

    ika datang singgah sini. New entry :) https://ikashoid.blogspot.com/2018/12/buku-murah-sunmag-curve.html

    ReplyDelete
  3. aduh wakkkkk.. jom lah jenjalan lagi.. hahahaha~ macam best jek guna fayfay nih..

    ReplyDelete
  4. wahh boleh try nnt hehe... yg pnting boleh dipercayaai sbb bnyk skrng yg menipu kan hurmm mcm2

    ReplyDelete
  5. wah bagus jugak aps ni ek, memang kak lily plan nak ke Vietnam ni tapi itulah tak tau lagi bile kan

    ReplyDelete
  6. Oohh... jadi ini Fayfay.com khusus untuk pelancongan ke Vietnam ke? Abby pernah melancong ke Vietnam dan mungkin masih ingin kesana lagi

    ReplyDelete
  7. yeah I like eat the Vietnamese snacks too. So yummmy and now if think of travel we can check out this Fayfay. Gonna tell my friends of this too, sharing is caring. :D

    ReplyDelete
  8. baru tahu fayfay.com ini apa..thanks for this sharing

    ReplyDelete
  9. tk pernh dgr psl Fayfay.com ...menarik juga vietnam ni...nk2 yg suka shopping kain ..rmi juga yg ke vietnam kan...tk pernh smp lagi tapi pernah merasa kopi vietnam sedap..tq for sharing this

    ReplyDelete
  10. Wah menarik juga ya Fayfay ni. Saya pun tak pernah lagi ek Vietnam. Jadi bolehlah saya usha-usha apa yang best kat sana di fayfay ini nanti. Terima kaish atas perkongsian.

    ReplyDelete
  11. Wah. Macam² sekarang ni kan nad? Kalau boleh semua agensi dam syarikat nak buat the best dan sediakan service terbaik buat customer. Semua benda dihujung jari sahaja. Tak perlu nak risau lagi. Lagi mudah cepat dan jimat masa dengan fay fay ni. Thanks sharing nad

    ReplyDelete
  12. Wahh... Syiokkk nya. Tetiba rasa macam nak plan ke Vietnam lak than depan. Jommmm

    ReplyDelete
  13. apa yang nak dikomen ni hahaha setakat ni I masih belum agenda nak ke Vietnam, so far yang I tahu vietnam tempat michelle phan kan, okaylah nanti bila dah tak busy anak-anak I dah besar sikit I bawa la mereka travel dunia luar doakan keluarga naik pangkat bergaji besar boleh lah travel jauh sikit nanti ahahahah

    ReplyDelete
  14. Vietnam tak pernah nak pergi lagi ramai kata pergi sana memang best lah seronok banyak yang menarik dengan ada promosi dari FayFay ni hehehehe nama sedap sangat ok lah tahun depan masa untuk travel luar negara...

    ReplyDelete
  15. Sekarang ni dah macam macam kemudahan disediakan untuk memudahkan kita melancong ke negara luar kan. Bestnya. Tinggal sediakan duit je. Hehe

    ReplyDelete
  16. Pergi Vietnam apo lg, pi shopping le kan. Beli telekung. Hahahaha. Nanti bleh la plan. Mudah nak plan segala.

    ReplyDelete
  17. Sis dah pernah pergi Vietnam..so kalau ada rezeki nak ketempat lain yang belum pernah jejak lagi. Tapi kalaulah sis nak gi lagi..mayb untuk bershopping le kot coz barangan sana memang murah2. Nanti boleh le cuba FayFay ni

    ReplyDelete
  18. vietnam? haha quite a rare travel destination! but i certainly would not mind to try to explore, especially south east asia with cheaper currency exchange.

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  19. wahhh ! best nie. memang tak pernah lagi sampai ke vietnam. rasa teringin pulak. tak pernah lagi dengar nama fayfay nie. nanti nak teroka n terjah. macam bagus je tawaran yg diadakan di fayfay.

    ReplyDelete
  20. Aku first time dengar pasal faffay. Com ni.. Akak pun tak pernah sampai lagi ke Vietnam Nanti boleh la usha2 sini pulak kalau nk ke Vietnam

    ReplyDelete
  21. Vietnam ni ramai yang dah pergi, memang macam2 jugak tarikan ke sana. Utk kita asalkan tempatnya selamat, insya Allah boleh masuk list

    ReplyDelete
  22. Tak pernah singgah Vietnam lagi. Fayfay.com ni group trip kan. Kwn sy nak pergi vietnam tahun depan bulan april, nnt sy share link ni kat dia. tq.

    ReplyDelete
  23. Nad, kerepek nangka tu sedap kan...teringin la nak minum kopi sana..

    ReplyDelete
  24. haaaa vietnam ehh , wajib ajak kak laila kalau nak explorer vietnam.....nampak menarik sungguh , dengan fayfay.com sapa yang tak pernah pergi pun boleh pergi ke vietnam dengan selamat

    ReplyDelete
  25. dah ada dalam list nak ke vietnam ni.... baru survey2...

    ReplyDelete