hai assalammualaikum


Keseronokan Menanti Di Puteri Harbour  Hujung Minggu Ni - Bila musim cuti sekolah mesti anak-anak tanya, " Ibu, ayah, cuti skeolah ni, kita nak bercuti dengan mana"..Mesti ibu dengan ayah jenuh nak fikir, dekat mana nak bawak bercuti kan. hehe..Takpe, apa kata hujung minggu ni korang pergi ke Puteri Harbour. Sebab ada aktiviti best yang akan diadakan di sana nanti. Nad rasa nak pergi juga, nak bawak Fariza ke sana. Fariza mesti suka tempat-tempat comel ni. Anak-anak mesti seronok dapat jumpa kartun animasi dia, dapat tengok Hello Kitty dan Thomas. Eh, mommy pun teruja ok bila dapat tau, hujung minggu ni Astro ada buat Fun Escapade ni.

Puteri Harbour, tempat salah satu yang nad nak pergi sangat dan nak bawak anak-anak ke sini. Bila dapat tau Astro buat Fun Escapade menampilkan konsert dan sesi bertemu peminat dengan watak-watak popular seperti Didi & Friends, Omar & Hana, Cam & Leon dan banyak lagi, mesti anak-anak seronok. Terdapat juga pelbagai akiviti menarik untuk disertai anak-anak dan ibu bapa. Fun Escapade ni akan diadakan pada Sabtu dan Ahad, 15 dan 16 Disember 2018 ini di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN!


Harga tiket 

Pakej istimewa Family Fun Weekend (Pakej Keluarga Play4Fun) : RM418
4 Tiket untuk Dua-Park Pass
- SATU (1) x RM10 Baucer Makanan & Minuman
- SATU (1) x RM10 Runcit Voucher
- SATU (1) x RM38 5R Photo Print Voucher
- DUA (2) x Complimentary Fun Escapade Passport (setelah menyelesaikan cabaran, anda akan menerima DUA (2) x Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize)
EMPAT (4) x Persiaran VIP Pass @ Fun Escapade Mini percuma

Pakej Berkembar Fun2Play : RM269
2 Tiket untuk Dua-Park Pass
- SATU (1) x RM10 Baucer Makanan & Minuman
- SATU (1) x RM10 Runcit Voucher
- SATU (1) x RM38 5R Photo Print Voucher
- SATU (1) x Passport Escapade Fun Complimentary (setelah menyelesaikan cabaran, anda akan menerima SATU (1) x Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize)
DUA (2) x Persiaran Mini VIP Pass @ Fun Escapade percuma

* Kanak-kanak di bawah usia 3 tahun ATAU di bawah 90cm tinggi dibenarkan kemasukan taman percuma

Tiket hanya boleh didapatkan melalui http://www.kidxy.com/puteriharbour

Harga tiket memang murah kan. Dahla murah boleh pulak akan tengok persembahan muzikal menarik yang menampilkan watak-watak terkenal seperti Omar & Hana, XTY Tong Tong, Cam & Leon serta Didi & Friends. Selain itu, mereka juga akan menerima Pasport Escapade untuk mengambil bahagian dalam 15 aktiviti baharu di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN.

Lebih menarik, seisi keluarga akan turut menerima barangan edisi terhad Fun Escapade dan baucar untuk membeli-belah, baucar makanan dan minuman serta baucar cetakan foto. Tu diaa..banyak sangat ni yang dapat..Ni bukan anak-anak je enjoy, mak ayah pun enjoy..hehe.

Event: Family Fun Weekend (Fun Escapade-Johor Special Appearance)
Tarikh: 15 & 16 Disember 2018
Masa: 10 pagi - 10 malam
Tempat: SANRIO HELLO KITTY TOWN & THOMAS TOWN, Persiaran Puteri Selatan, Puteri Harbour, 79000 Iskandar Puteri, Johor Darul Ta'zim, Malaysia

Untuk 2 Hari sahaja! Dapatkan Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize serta Konsert Mini oleh Didi & Friends, Omar & Hana, Tong Tong dan banyak lagi ...Layari http://www.kidxy.com/puteriharbour or call 1 300 88 FAMILY (326459)"
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

30 comments so far,Add yours

  1. Waaa nak pergi sana hehehe kita hujung tahun ni ada kenduri kat Johor jadi boleh lah pergi bawa family jalan-jalan sana wakakaka..

    ReplyDelete
  2. Wow menarik. Walaupun nampak macam Mahal pakej tapi menjimatkan dari pada Harga biasa kan?

    ReplyDelete
  3. Tggu trip p johor lagi.. . Bole pegi klau sempat

    ReplyDelete
  4. Best tuu. Kalau ada masa boleh pegi bawa anak2

    ReplyDelete
  5. Bestnya dapat jalan time cuti ni, tapi tulah keje tak dapat cuti

    ReplyDelete
  6. Ok bleh msk list, mggu dpn nak blk johor

    ReplyDelete
  7. bestnya..ada harga pakej gini lebih jimat. Tapi jauh la..Johor..ayo..!!hahah

    ReplyDelete
  8. Ank buah perempuan sibuk ajk ke sini.. Tp sampai skrg wawa xde mse nk pi puteri harbour ni walaupun duduk kat johor.. Hahaa. Tme cuti sek ni mcm2 pakej ditwarkan murah2 kan

    ReplyDelete
  9. Wao! best nyer kalau boleh bawa anak-anak bercuti kat sana time cuti sekolah.

    ReplyDelete
  10. Nanti boleh la ke sini sebab best betul promosinya ni. Kalau anak2 suka, ibu ayah bahagia tak gitu?...

    ReplyDelete
  11. Bestnya kalau banyak cuti boleh bawak anak bercuti kat sini kan..anak-anak cuti sekolah tp iibu bapa masih bekerja..macam akak tengok aje la orang bercuti sebab akak cuti banyak habis sebab sakit baru2 ni..kena fisio 2 bulan...lebur cuti..kesian kakak Dania

    ReplyDelete
  12. The package looks affordable for family. Will recommend this Astro event to my friends too.

    ReplyDelete
  13. yeah a nice place to visit, sure family have a great time there. It's not near us else we can plan for this as if we are going sure need to find place to stay too

    ReplyDelete
  14. Senang sekali klo bisa bawa anak anak liburan. Musim Liburan selalu mengasyikkan, bisa jalan-jalan kemana saja. Salah satu pilihan boleh datang kesini nih

    ReplyDelete
  15. Yerrr kita pun nak turun sana juga hujung tahun ini boleh lah singgah sini dan nikmati semua yang ada dan menarik kat sini ramai juga nak pergi sini hehehe best meriahnya...

    ReplyDelete
  16. Wahh ada berbagai pilihan tiket....syabass kepada astro yang menyusun program cuti persekolahan untuk percutian keluarga yang sungguh bermakna...cuti sekolah ni boleh laa bawa anak2 berlibur dia hello kitty...pasti anak2 seronok dapat kesana..

    ReplyDelete
  17. Seronok kalau dapat datang ke sini. Bawa anak2 jalan2 time cuti sekolah mmg best. Apatah lgi time weekend pasti ohsem

    ReplyDelete
  18. Pernah ke playland Hello Kitty & Thomas kat Puteri Hrbour..memang seronok anak-anak..mak pak budak pun tumpang seronok gak

    ReplyDelete
  19. Menarik. Qiss dah pernah datang sini. Alhamdulillah budak2 suka sangat. Berbaloi Beli Pakej Berkembar Fun2Play dapat jimat banyak. Sementara cuti sekolah ni boleh la bawa anak2 gi sana.

    ReplyDelete
  20. Anak sis dah besar panjang, nak ajak ke sini sure dia marah nanti..hehehe. Kena pinjam anak orang nampak gayanya..hehehe

    ReplyDelete
  21. Saya pun dah bagitau acara ni kat keluarga dan kawan-kawan kat JB dan Singapore, mesti best bawa ank2 skali sempena cuti sekolah skrg ni.

    ReplyDelete
  22. Menarik sangat kalau dapat pergi ni. Tapi cx jauhlah. Huhu. Suami pula sibuk dengan kelas. Huhu. Tapi mesti best event ni. Cuti sekolah sgt sesuai bawa ank² kesana. Have fun lah anak² bila dpt jojoin banyak aktiviti dan show yang menarik

    ReplyDelete
  23. memang seronok sangat kalau dapat bawak anak2 ke situ, banyak tarikan untuk kanak2...tapi silap gaya mak bapak pun enjoy sama sebab ada jer watak2 kartun yang kita suka...dulu ecik2 tak sempat nak merasa..dah tua2 ada bajet nilah baru berpeluang...

    ReplyDelete
  24. it sounds so much fun there. wish my family can join it too. but its quite far for us

    ReplyDelete
  25. long time didnt go there... not on;ly for kids.. adult will enjoy too... lolz.

    ReplyDelete
  26. wow so many bloggers posted about this place, must be a really nice place to spend the holiday with friends and family.

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  27. Woww harga tiket dia, kemainnn. Terus tak jadi nak bawa anak2 buah ke sini. anak buah ramai kot, haha

    ReplyDelete
  28. Wah pakej menarik ni . Bukan kanak-kanak je suka. Orang dewasa macam Lia pun nak juga masuk taman tema Hello Kitty ni jugak . Watak kartun animasi Yang minat dari dulu lagi

    ReplyDelete
  29. WOW, ada promosi ke..bestnya dan sesuai sangat program ni diadakan pada musim cuti sekolah. Klaau dekat-dekat nak juga melibatkan diri hehe

    ReplyDelete