hai assalammualaikum


Review Food Fish Prosperity Burger Mcdonalds Sempena Chinese New Year Bakal Tiba 


Rasai Fish Prosperity Burger Mcdonalds - Haritu mr mafia bawa balik burger Mcdonalds. Tak tau pulak dia nak bawak balik burger prosperity ni. Dia tau, isteri dia mesti nak rasa punya dan kongsi dengan pembaca blog dia, kawan-kawan facebook dan instagarm dia..kihkihkih. Nad pernah rasa beef dan chicken prosperity dan paling sedap semestinya beef prosperity. Ditambah dengan sos blackpepper dia, memang menyengat rasa dia. Prosperity burger ni akan dikeluarkan Mcdonalds bila Chinese New year akan tiba. Menu terbaru prosperity burger yang Mcdonalds keluarkan ialah Burger Fis Prosperity. Eh, macam mana pulak rasa dia tu kan?

Mr mafia beli Beef Prosperity dengan Fish Prosperity burger. Jadi potong dua setiap satu burger, supaya kami berdua boleh rasa dua-dua..hahaa. Sebut je fish, dalam fikiran macam mana la rasa dia, sebab nad sendiri tak suka makan fish fillet tu, tak tau kenapa tak boleh masuk tekak..hahaa. Dahla lembik dan entahla, tak tau nak cakap. Adakah Fish Prosperity Burger ni sama denagn fish fillet tu?


Fish Prosperity burger di goreng rangup dan disalut dengan sos blackpepper. Kemudian ditabur dengan hirisan bawang dan diapit dengan roti bun yang sangat lembut. Ia didatangkan set dengan kentang Twister dan air Mcfizz. Apa yang and tengok, fish prosperity burger ni tak hancur, masih elok je dalam roti tu. Jom la kita rasa macam mana ye.


Sebelum makan, baca bismillah dahulu..hehee. Satu suapan, ermm ok, selepas tu masuk dua dan tiga suapan, sampaila habis..eh habis juga....hhahahaa..Hey, rasa dia sedap juga, tapi bukan sesedap beef tu. Rasa ikan tu masih ada, tapi tak kuat macam fish fillet. Mungkin sebab dia dah  disalut dengan sos blackpepper, tu yang buat arsa dia sedap. Lagi dengan kepedasan sos dan bawang, dan roti yang elmbut, memang gabungan yang terbaik. Bagi nad fish ni rasa baisa-biasa je, tapi masih boleh diterima tekak nad dan masih sedap..ye wak masih sedap tapi bukan sedap sangat..ehhee..Lembut tu biasa, sebab ikan kan..Ikan campur dengan sos blackpepper memang ok sangat!!..

Mungkin tekak kita lain-lain. Korang cubala rasa. Pedas tu semestinya..kita suka sos blackpper dia. Ala kan ada air Mcfizz dia..hilangla pedas tu..ehhee..Boleh dapatkan seegra dekat Mcdonalds berdekatan korang..Promosi tak lama pun, habis Chinese New Year, takda dah nanti.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Wahhh... Tak perasan pun ada perisa Fish Prosperity ni. Kena cuba ni..hehe..

    ReplyDelete
  2. klu emm tu jadi la nak bli..haha

    ReplyDelete
  3. belum rasa lagi yang ni. tapi rasanya beef lagi sedap antara semua. ayam okay2 juga la.

    ReplyDelete
  4. rasa ingin pulak nak mencuba..

    boleh suatu hari nanti..

    jika ada masa terluang

    ReplyDelete
  5. I love streetfood, although I know abour its unhealthy influence. I just cannot control myself when I see something new in McDonalds

    ReplyDelete
  6. Dearest Esteems,

    We are Offering best Global Financial Service rendered to the general public with maximum satisfaction,maximum risk free. Do not miss this opportunity. Join the most trusted financial institution and secure a legitimate financial empowerment to add meaning to your life/business.

    Contact Dr. James Eric Firm via
    Email: fastloanoffer34@gmail.com
    Best Regards,
    Dr. James Eric.
    Executive Investment
    Consultant./Mediator/Facilitator

    ReplyDelete