hai assalammualaikum


Hari Minggu Bersama Keluarga Kecilku,  Makan Di Nando's - Lama betul tak makan dekat Nandos. Last dulu pergi masa praktikal kot.  Pastu dah tak pergi. .Eh ke ade lagi,  masa bercinta. .Lupa pulak. Lepas tu memang tak pergi langsung. Selepas ada anak nombor,  hari Sabtu lepas,  baru pergi semula ke Nandos ni. .Hahahaa. Nad tau Nandos ni sebab ayam dia besar je.  Tapi lupa dah rupa dia macam mana..kahkahkah. .Sebab kan dah tak tau nak makam mana,  jadi Nandos jadi pilihan.

Kelakarnya,  nak order pun macam blur je. Sebab tak tau rupa dia macam mana. .Hahaha. Nasibla pelayan perempuan tu layan kitaorang ok je. .Hahhaa. Sampai nak tau ayam 1/4 tu besar ke,  1/2 tu besar mana pulak.. Hahhahahha. Sampai pelayan tu tunjuk rupa makanan yang nad nak order dekat orang sebelah yang tengah makan. .Hahaha. .Adoii. .Tapi lantakla,  dah memang kita tak tau.

Spesis nad dengan mr mafia, nak makan mesti ada nasi. Jadi orderla side dish nasi. Mr mafia punya memang siap complete dengan nasi.  Nak tengok kitaorang order ape.


Hah ni la dia. Ni nad punya. Ayam 1/2 dengan smoky sos berserta nasi spicy dan sayur yang digrill.  Mula-mula ingat nak ambil ayam 1/4, tapi fikirkan Fariza,  dia pun nak makan,  amikla ayam 1/2. Yang nad ambil ni dia ada 2 side dish boleh pilih. Ada macam-macamla, nasi, coselaw,  vege, corn tapi nad pilih spicy rice dengan sayur.

Sedap juga,  ayam dia lembut,  mr mafia ambil sedikit ayam nad terus tercabut tulang dengan mudahnya. .Hahaha. Nasi dia nama spicy rice tapi tak pedas pun. Rupa nasi oun macam nasi briyani. .Hahaha.

Tapi kalau nak pedas ada je dia sediakan sos pelbagai rasa,  dari tak pedas sampai la ke pedas.

Nad ada order nasi putih yang tak pedas untuk Fariza dengan adik, mediterranean rice nama dia. Nasi campur dengan sayur carrot dan beans.


Untuk adik,  mr mafia pillih mushroom soup dengan roti bread. Tapi kakak pun makan. Bila tak habis,mommy dia la tukang habiskan.


Hah yang ni pulak hidangan mr mafia. Masa pelayan datang bawa makanan dia,  pelayan tu cakap " en order "..dia pun tak tau sebab tak pernah tengok rupa hidangan tu..hahhahaa. Tapi pelayan tu mesti tau sebab dah ambil order kan. Terkejut bila dia bawak mangkuk bertutup ni. .Hahaha. Nama hidangan ni Cataplana Originale .
.

Sekali buka,  nah tu dia. Nasi dengan ayam sos hot spicy dengan ada sayur sikit-sikit. Boleh tahan jugala rasa dia. Hidangan dalam tembaga yang asli dengan PERI-PERI ayam, sayur-sayuran bermusim, Nasi Mediterranean dan Cataplana sos

Air pulak, nad pilih air bergas sebab boleh refill. Hah dah habis tambah lagi dan lagi.

Not bad la semua ni. .Sebab akhirnya nad juga yang tolong licinkan makanan ni. .Ahhaha. .Oii mahal oii. .Takleh membazir.


Adik dah kenyang. .Muka nak tidur.




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. wow hidangan yang last tuuu gempak siap dia bawak ke meja gitu. hehe..

    ReplyDelete
  2. Selalu lalu dekat Nando's, tapi tak pernah masuk pun. Bila saya ajak orang TUUU masuk Nando's, mesti orang TUU cakap "Ala takde yang menarik pun"... dalam gambar blog ni saya nampak terlebih menarik je makanan dia.

    ReplyDelete
  3. Dah download Nandos app? setiap kali datang makan kat Nandos boleh check in, nanti ada level2 boleh redeem free chicken sampai sekor ayam. tengok gambar rasa lapar nak craving makan nandos jugak

    ReplyDelete
  4. Mengancam betul hidangan yang Nad dan Mr Mafia order. Adeh! Lapar pulak perut Min saat ni.. Hahaha..

    ReplyDelete
  5. Wah...the food looks very tempting. Makes me hungry now. But i have to control because i am fasting today.

    ReplyDelete
  6. nandos memang sedap lah, tapi sekarang ni ayam dia dah makin kecik je kak lily tengok. rase tetap maintain berperisa. sweet potatoes fries tuh sedap bak hanggg

    ReplyDelete
  7. Nandos the best so far,akak suka jer makan kat sini..tapi..haaaa.tak leh makan selalu atau addicted sangat..sesekali baru best makan sebab masa tu kita akan betul2 makan kan...

    ReplyDelete
  8. Suka juga Nandos. Kalau datang sini mesti order sweet potato tu ha...Tu yang habis dulu. Haha. Nanti nak kena terjah sebab dah nampak post Nad ni haa....

    ReplyDelete
  9. Bila hujung minggu ni memang spend time dengan keluarga tuh yang seronok sebenarnya kan .Bawa pulak makan dekat Nandos lagi berrambah seronok betul tak.

    ReplyDelete
  10. Nandos has always been the best place to enjoy delicious chickens in Malaysia. In fact it serves the best chickens in town. :) I have always enjoyed their peri-peri chickens. The spicier the better.

    ReplyDelete
  11. Menariknya nad! Cx lagilah tak pernah masuk nandos . Tak tahu langsung apa ada. Hahah nasib baiklah nad share dkt blog ni huhu dulu roomate cx selalu ckp sos nandos sedap. Dia suruh cx rasa. Tp biasa je sbb mgkn tk pernah makan. Hahaha

    ReplyDelete
  12. Rawlins nie sejenis yang takleh makan pedas maka akan order yang mild setiap kali ke Nando's. Haha. My friends and I memang suka lepak di sini kalau ada reunion.

    ReplyDelete
  13. Adoiii.. Telan ailio la kita tengok ni dikkkk. .sedap oi nandos.. Fav kami satu family

    ReplyDelete
  14. yum yum! i always like roasted chicken jugak! Nandos is always the higher end, more expensive one. usually it's like Dave Deli's -> KRR -> Nandos. haha

    ReplyDelete
  15. Ya ampun nad. Sedapnya la haiii.. Tergoda kita tengok. Sebab kita pun tak pernah makan kat situ. Hihi

    ReplyDelete
  16. Sedapnya makan Nandos. Sis dulu2 rajin gak pergi now dah lama tak pergi. Tengok nad makan jadi sodap n teringin lak nak makan nandos. Nanti nak gi lah

    ReplyDelete
  17. huiiiii lama gila rasa tak makan nando's ni. Suka dengan sos-sos depa,yaaa nad sama dengan onie, side dish mesti ambik nasi,hehehee

    ReplyDelete
  18. Sedapnyer...dah lama tak makan di Nandos ni. Tak pasti plak ada menu baru ke idak ni. Setahun skali pergi gaklah ke sini, sebab bukan feveret sgt..

    ReplyDelete
  19. I love nandosss its my fav okace to have dinner..the chicken the coleslaw and the grill vege all so delicioussss! I want to eat them all!

    ReplyDelete