hai assalammualaikum

Cuti Raya Cina, Jalan-Jalan Di Taman Botani Shah Alam Dan Sambut Birthday Farhanah

Jalan-jalan Taman Botani Shah Alam - Cuti Hari Raya Cina haritu, nad denagn adik beradik lain pergi jalan-jalan di Taman Botani Shah Alam. Lama gila tak pergi, dulu pergi masa zaman bercita kau..ahahhaa. Rancangnya nak pergi sini sebab nak pergi 4 musim tu, untuk February sepatutnya musim salji. Yes, kalau ke sini mestilah wajib ek 4 musim ni, tapi sayangnya, waktu kitaorang pergi, 4 musim tutup disebabkan masalah teknikal. Adoii,, stress pulak, dahla musim salji, tutup pulak. Nyampah tau..Sudahnya kitaorang jalan-jalan je la dalam ni.


Harga Tiket Taman Botani Shah Alam
Dewasa (12 hingga 54 tahun) - RM 3.00
Kanak-Kanak (6 hingga 11 tahun) - RM 1.00
Warga Emas ( 55 tahun ke atas)- RM 1.00
Pelawat berumur 6 tahun ke bawah, anak-anak yatim dan Orang Kelainan Upaya (OKU)
Masuk Percuma

Bayaran Rumah 4 musim
Dewasa (12 tahun dan ke atas )
Musim lain - RM 3.00
Musim Salji - RM 5.00

Kanak-Kanak (4 hingga 11 tahun)
Musim Lain - RM 1.00
Musim Salji - RM 3.00

Pelawat berumur 4 tahun ke bawah, anak-anak yatim dan Orang Kelainan Upaya (OKU)
Masuk Percuma

Bayaran Parking
Kereta/ Van - RM 3.00
Motosikal - RM 1.00
Bas / Lori - RM 5.00

Masuk je, terus naik bas, nak pergi ke rumah 4 musim. Tapi disebabkan 4 musim tutup, kitaorang sambut birthday Farhanah dalam kawasan taman yang ada di sekitar rumah 4 musim.




Kek ni, kakak ipar yang buat. Kek batik sebenarnya, kek batik kak iapr buat memang sedap, tak manis sangat. Memang sedap masuk tekak. Dia pun menjual sebenarnya kek batik ni. Mana yang area Meru Klang, bolehlalh tempah. Whatsup je 0123170752..memang sedap..




Dah sambut harijadi, kitaornag pun jalan-jalan pergi tengok apa yang ada dekat taman Botani ni. Dalam ni memang banyak aktiviti yang boleh dibuat.



Dalam ni ada pelbagai taman, kampung chalet dan tempat haiwan. Pakaian kalau ke sini, pakai je tshirt biasa dengan kasut. Baru selesa nak jalan jauh. Katanya kalau rumah 4 iklim masa musim sejuk, sejuk sangat, kakak siap bawak baju sejuk semua..hehee..Kalau nak masuk waktu musim salji so siap-siap bawak baju sejuk. Yang lain pakai tshirt baisa pun ok.

Dekat sini kemudahan semua lengkap la, ada bas kalau penat nak jalan. Ada basikal, bayaran tak tau berapa. Best naik basikal dekat sini dengan anak-anak. Sambil menikmati alam flora ni. Ada surau untuk solat. Kedai makan banyak oii..hahaa.. datang sini wajibla bawa duit.



Ada juga aktiviti skytrex, yang mencabar, flyfishing. Tu semua kene rujuk dekat laman web dia, mungkin kene book agaknya. Dan nad baru tau ada juga kolam renang dekat sini..Tapi tu semua kene tempah dulu. Jadi apa-apa korang boleh rujuk dekat laman web taman botani.






Kawasan macam ni memang sesuai bawak anak-anak, sebab tempat luas, diaorang bebas buat apa sahaja. Tapi kena jaga juga kan. Lagipun ada aktiviti berbasikal, dan haiwan. Kalau rasa nak pergi bawak anak-anak jalan datang la sini. Tapi bila pergi cuaca panas, memang panas ler..hehee


Video penuh korang boleh tengok sini..Ada jambatan gantung
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours