March 2019
hai assalammualaikum


Pewangi Spray baharu Mistbreeze Spray, Pewangi Serbaguna - Haritu mr mafia balik, nad terbau wangiii sangattt..mula la curiga..eh..hahaa..terus cakap " ni apa bau wangi sangat ni , sedap bau dia"..kene soal siasat..kohkoh..Dia pun cakap " wangi kuat kan, sedap kan.abang sembur dalam kereta je, boleh melekat dekat baju"..cepat-cepat nad pergi kereta, pergh wangi. Bau yang menyenangkan. Terus nad cakap "wangi apa ni?"..terus dia tunjuk Mistbreeze Fabric Persume Spray ni. Terus dia sembur dlaam rumah..sedap bau dia, bau lavender. Sejak dari tu, terus pakai Misztbreeze ni.

Kita ni, kalau boleh, dalam rumah, kereta, dalam bilik, dekat dapur semua nak wangi, lagi-lagi macam nad surirumah. Duduk rumah mesti nak suasana yang nyaman, lagi-lagi kalau dapat bauan yang menyenangkan, bauan segar dalam rumah dari siang sampai ke malam. Tak nak ada bau busuk pun.   Sebelum ni, nak bagi bau wangi dekat langsir, sofa,karpet, biasa dah guna Febreeze tu. Tapi sejak nad pakai Mistbreeze ni, lagi best dan bau harum lagi tahan lebih lama.




Mistbreeze Fabric Perfume Spray bukan sembarangan pewangi spray, ni spray pewangi serbaguna. Boleh guna dekat seluruh dalam rumah, tidak kira ruang tamu, karpet ,sofa, langsir, dalam bilik, dekat tandas. Eh dalam kereta pun boleh weii, sembur je dekat carseat..tempat rak kasut pun boleh..semuala korang rasa tempat yang berbau. Baju, tudung, topi pun boleh..hah!!..Satu botol lengkap untuk semua, takyah beli lain-lain.


Nak gunakannya pun memang sangat mudah, spray sahaja tempat atau benda yang korang ank spray, sekejap je hilang bau busuk diganti dengan bauan segar. Tengok dekat botol pun dah tau, bauan lavender. Siapa tak suka bau lavender, segar, nyaman dan tenang, bau seperti perfume. Kadang-kadang suruh Fariza je spray..hahaa..

Kalau rumah bau wangi, kan eratkan lagi kasih sayang tu..eh..hehee..

Jom mewangi korang...kena ada ni dekat rumah. satu botol 500ml dengan harga RM20 sahaja. Korang kalau nak order boleh je whatsup 016615 9885.






hai assalammualaikum


Mummy's Rescue Kit Roll On Audelia Naturals Penyelamat Mommy, Penyelesai Masalah Anak

Mumm's Rescue Kit Dari Audelia Naturals Penyelamat Mommy, Penyelesai Masalah Anak - Sekarang, cuaca dekat Malaysia ni  tak menentu, sekejap panas, sekejap hujan, sekejap jerebu. Akibatnya ramai yang tak sihat, demam, batuk dan selsema. Bayangkan, kalau orang dewasa pun mudah kena penyakit apatah lagi anak-anak kita, lagilah senang kena penyakit sebab antibodi mereka yang tak berapa kuat. Bila ada anak ni, memang nad berikan sepenuh perhatian dekat diaorang. Kalau boleh taknak diaorang sakit, tapi kalau dah terkena, sebagai ibu, kenalah cari alternatif awal untuk merawatnya sebelum bawak pergi ke klinik. Sebab tu kena ada Mummy's Rescue Kit Roll dari Audelia Naturals di rumah. Ubat sakit bukan untuk orang besar je, kanak-kanak, baby pun kena ada rescue kit ni, senang kita nanti.


Mummy's Rescue Kit ni, nad dapatkan dengan Audelia Naturals. Dalam satu kotak ada 4 jenis minyak yang berbeza iaitu Immunity ( Immune booster), Tummy ( soothing tummy oil), Bedtime (calming sleeping oil ), dan Sniffles ( congestion relief ). Korang boleh je beli satu-satu, tapi lebih bagus beli satu set, semua ada. Kita tak tau, bila anak-anak kita akan sakit. Bila ada Mummy's Rescue Kit ni, memang ia penyelamat seorang ibu seperti nad, dapat kawal sakit mereka supaay tak jadi lebih teruk. Risau oo bila anak dah sakit.

Harga Mummy's Rescue Kit.
Harga dia untuk sekotak RM 149, kalau nak beli satu-satu pun boleh. Harga sebotol RM39 sahaja.


Packaging dia sangat comel kan, ada gambar binatang dekat depan tu. Anak tengok pun teruja. Macam Fariza dan Farhanah, memang suka bila nad nak pakaikan minyak ni dekat diaorang. Produk Mummy's Rescue Kit merupakan minyak Essential yang dapat menyelesaikan masalah anak-anak. memang bau dia pun sangat sedap tau. Nad sendiri cuba pakai, memang bau dia menenangkan.

Bentuk botol dia jenis roll, jadi sangat senang nak digunakan. Kalau macam sebelum ni, jenis tutup buka, jadi minyak akan tumpah atau terlebih tuang. Jadi jenis roll ni, tinggal roll je dekat tempat yang perlu, dan sapu.

Minyak Mummy Rescue Kit ni ada 4 jenis yang berbeza fungsi.

Alat Penyelamat Naturals Audelia Naturals Mummy mengandungi ubat-ubatan untuk membantu menenangkan sakit, dan selamat untuk kanak-kanak. Telah diuji secara Dermatologically dan hypoallergenic, memastikan kebahagiaan dan keselesaan anak.


1) IMMUNITY ( Immune booster)
- Campuran minyak untuk menjaga dan mengelak kuman dari dekat denagn anak dan membantu merangsang pertahanan badan. Yela antibodi budak kan belum kuat, jadi sapu minyak Immunity ni bagi kuatkan imunisasi anak. Baru-baru ni Fariza tiba-tiba demam, mungkin terkena hujan, jadi nad sapu minyak Immunity ni, nampak dia boleh bangun dan main sekejap. Kalau tak melepek je baring.

- Bahan-bahan yang terkandung di dalam Minyak Immunity ni ialah Isopropyl Myristate, Triglycerides Capric / Capric, Boswellia Carterii Oil. Bau dia pelik sikit la..hehee..

- Cara nak menggunakannya pun senang, cuma roll ke di bahagian bawah kaki setiap malam.


2) TUMMY ( soothing tummy oil)
- Tummy ni pula untuk anak yang ada masalah bahagian perut. Minyak Tummy ni dapat membantu menenangkan masalah perut anak kita. Tak kira la masalah kembung perut, perut masuk angin. Dengan pakai minyak Tummy ni dapat mengeluarkan angin dalam badan.



- Bahan-bahan: Isopropyl Myristate, Triglycerides Capric / Capric, Mentha Piperita (Papermint) Minyak, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil.

- Cara penggunaan dia, roll di bahagian bawah kaki anak dan terus ke perut. Urut perlahan-lahan.Cara urut perut baby ada je ditunjukkan di google..korang boleh tengok.


3) BEDTIME (calming sleeping oil )
- Kadang anak kita ni susah betul nak tidur ye. Jadi sapukan minyak Bedtime ni setiap kali nak masuk tidur. Bauan dia sedap dan menyenangkan. Sebab tu boleh buat anak jadi santai dan lena tidur dengan baik. Setiap malam, nad akan bagi minyak Bedtime ni dekat Fariza dan Farhanah. Lepas pakai, dalam beberapa minit akan tidur. Tidur yang sangat lena dan baik, takda bangun dah. Memang bangun pagi, mood ceria je.

- Bahan-bahan: Isopropyl Myristate, Triglycerides Capric / Capric, Litsea Cubeba Fruit Oil, Ocimum Basilicum (Basil) Minyak, Eucalyptol, Geraniol, Alpha-Terpineol, Linalool, Linalyl Acetate.


- Cara menggunakan minyak ni dengan roll d bawah kaki dan naik tulang belakang semasa tidur.


 4) SNIFFLES ( congestion relief )
- Bila anak kene selsema mesti akan berhingus dan susah nak bernafas. Lagi teruk waktu malam atau nak tidur, macam susah nak bernafas dan hidung tersumbat. Sebagai mak mestilah risau. Jadi, bila anak-anak selsema sapu minyak Sniffles ni bagi  membantu mengurangkan selsema dan kesesakan anak.

- Bahan-bahan: Isopropyl Myristate, Capri Triglycerides, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Minyak Peel, Citrus Limon (Lemon) Minyak Peel, Minyak Mentha Piperita (Peppermint), Eucalyptus Globulus Leaf Oil.

- Cara menggunakannya hanay roll di bahagian dada dan belakang serta di bahagian tulang hidung.

Nad pakai minyak ni bila perlu je. Tapi, setiap hari nad sapu minyak Bedtime tu dekat Fariza dan Farhanah. Memang diaorang takda dah terjaga-jaga tidur. Adik pun bangun sekali nak susu , lepas tu tidur balik  Selalunya si adik bangun kerap nek melekat je.

Kalau anak-anak ada masalah seperti demam, sakit perut dan selsema, pakai minyak ni selalu sampaila penyakit tu hilang. Bukannya sekali sapu terus elok dan sembuh, takde..ok..ambil masa juga untuk sembuh tau.


Korang yanga ada anak-anak tu, perlu ada dekat rumah Mummy's Rescue Kit ni. sekurangnya kita cegah awal dulu sebelum dia melarat. Lagipin minyak ni semua jenis dalam bentuk roll on, jadi mudah digunakan. Botol kecil dan sanagt ringan, sesuai bawak pergi ke mana sahaja. Tak kira la pergi bercuti ke, pergi balik kampung ke, mana-mana la. Kita tak tau bila datangnya sakit tu.

Mummy's Rescue Kit ni nad dapatkan dengan Audelia Naturals. selain minyak ni, diaorang ada jual juga dua jensi spray iaitu Bug Away Spray untuk anti-radang, menjauhkan serangga pada bayi dan pelembap yang baik untuk kulit dan Gogermsbuster Spray sebagai sanitizer.

Kalau parents nak beli untuk anak-anak, atau bagi dekat hadiah kawan yang baru melahirkan anak, korang boleh tengok
Website: https://audelianaturals.com/
Facebook: https://www.facebook.com/audelianaturels/
Instagram: https://www.instagram.com/audelianaturals/

hai assalammualaikum

Boat Noodle The Gardens Mall

Kemeriahan Sambutan Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle 

Kemeriahan Sambutan Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle - Pertama kali jejak ke Boat Noodle di The Gardens Mall untuk sama-sama memeriahkan sambutan ulangtahun ke 5 mereka. Perasaan seronok,  teruja tu ada sebab ni merupakan salah satu restoran makanan yang nad nak pergi dan nak cuba rasa makanannya. Selalu tengok kawan makan bermangkuk-mangkuk, bertingkat-tingkat, nampak menarik pulak. Apa yang nad tau, Boat Noodle ni merupakan Thai Street Food di mana makanan dihidangkan dalam mangkuk kecik dengan kuantiti yang sedikit. Sebab tu nad tengok orang makan bertingkat-tingkat mangkuk dia, lepas tu susun tinggi-tinggi dan ambil gambar. Bukti makan banyak..hahaha. Ni namanya makan selagi boleh...Kena la dengan slogan dia "Makan Stack, Repeat"..hehehe..

Pertama kali datang ke Boat Noodle dan Sambut Birthday Mereka ke 5

Nad pernah ajak mr mafia beberapa kali ke Boat Noodle, tapi, disebabkan mr mafia ni jenis kalau nama kedai pelik, makanan nampak pelik dia tak berapa suka. Tapi, bila dia dapat rasa pada hari tu,  dia boleh cakap " sedap makanan dekat sini "..Kannnn..tu la ajak dah lama taknak pergi. Lepas ni boleh repeat makan semula. .Hehehe..

Happy 5th Anniversary Boat Noodle Dan Pembukaan Cawangan Terbaru Di The Gardens Mall

Happy Birthday To You,
Happy Birthday To You,
Happy Birthday To Boat Noodle,
Happy Birthday To Youuuu..
Happy Birthday Boat Noodle Yang ke 5 Tahunnnn...

Kek dia, cantik betul

Tu dia, mangkuk Boat Noodle..

Meriah sambutan Ulangtahun Boat Noodle

Tak sangka dah 5 tahun Boat Noodle beroperasi dan ia telah menjadi restoran makanan kegemaran rakyat Malaysia. Bagi meraikan kejayaan ini, sambutan harijadi telah diraikan bersama-sama peminat setia dan influencer di salah satu cawangan terbaru mereka iaitu di Boat Noodle The Gardens Mall. Ni merupakan outlet yang yang paling latest, yang ke 48 weiii. .Perghh terbaiklaa..Nad yang rasa teruja sebab akhirnya dapat masuk ke restoran terbaru mereka dan merasai sendiri makanan di situ.

Tony Lim, CEO and Founder of Boat Noodle memotong kek

pertandingan siapa paling cepat makan

melantak la kau sampai 10 mangkuk..hehee

Gift untuk yang hadie. Mangkuk dengan nama sendiri dan gambr photobooth

Majlis pada haritu memang meriah sangat. Dengan host yang memang pandai berkata-kata, buat lawak. Dengan sorakan tetamu. Ada pula teka soalan berkenaan Boat Noodle. Soalan mudah je, nad tengok jela. Ramai sangat angkat tangan..hahaha..(padahal kau memang fikir lama nak tau jawapan dia). Ada lawan pertandingan makan, photobooth dan lucky draw. Memang happening sangat, riuh restoran tu.

Masa Untuk Makan!!!

Saat yang dinanti, untuk merasai sendiri makanan di sini. Ni yang nad tunggukan..ehhee. Mana taknya, pertama kali datang ke Boat Noodle. Nak tau juga makanan dia sedap ke tidak.

Makan time!!..yummy

Bila nampak mangkuk-mangkuk kecik ni, alahai, comelnya..Dalam hati cakap, macam ni punya portion, satu mangkuk mana cukup, ni mau 10 mangkuk ni..hahaa.

Pertama kali rasa mee masuk dalam mulut, ahhh, sedapnya. Sebab dia mee kan, semua orang suka makan mee. Makan sekali suap je..kah, ni tipu, dua, tiga kali suap jugala..hahhaa. Ada rasa pedas, ada rasa masam. Macam semua rasa adalah..hahaha. Haritu 4 mangkuk disediakan dengan berlainan mee setiap seorang, dan nad makan semua. Sampai yang kawan sebelah, taknak makan dia pass dekat nad. Masa tu pulak memang tenagh lapar, jadi kita dapat habiskan 6 mangkuk..hahhaa.

Orang cakap, datang Boat Noodle wajib order Sangkaya ni. Sedap giler, roti lembut.

Flamed grill Chicken, rasa ayam dia dimasak dengan sempurna. Disajikan dengan sos yang pmanis pedas tu..memang ngamla

 Crunchy Thai Popeye's Tempura, mula ingat sayur apa la ni..hahaa..rupanya spinach ke..Dicicah denagn sos dia.

Meatball, anak-anak suka

Dekat Boat Noodle, menu dia bukan mee sahaja, ada side dish lain juga seperti Crunchy Thai Popeye's Tempura, Flamed grill Chicken, Chicken/Beef meat Ball dan macam-macam lagi.

Iced tea

Air pula, pilihan nad ialah air Green tea dan Iced Tea.

Menu di Boat Noodle

Nak tau menu lain dekat Boat Noodle, tu nad tepek gamabr dia.

Menu Ayutthaya 2.0 Kembali!!!

Siapa yang biasa pergi Boat Noodle, mesti tau menu Ayutthaya ni. Katanya, menu Ayutthaya sebelum ni pernah dikeluarkan dari menu. Sempena ulangtahun Boat Noodle, menu Ayutthaya kembali semula dengan nama Ayutthaya 2.0 yang telah diolah dengan rasa yang lebih sedap dan lebih ummphhh!!..

Ayutthaya 2.0 lebih sedap

Hidangan Ayutthaya 2.0 ni dihidangkan dengan cendawan enoki goreng dan pilihan ayam cincang atau topping daging lembu. Setiap mangkuk Ayutthaya 2.0 dihiasi dengan bawang putih goreng dengan minyak, daun ketumbar cincang dan sedikit chili flakes, bagi rasa pedas.

Nad tak tau rasa Ayutthaya sebelum ni macam mana, tapi, apa yang nad rasa Ayutthaya 2.0 ni, rasanya sedap, kuah pekat dan rasa seperti ala-ala tomyam. Okla, boleh masuk tekak ni. Korang nak rasa, datangla ke Boat Noodle yang berdekatan..hehe..

Tebus Mangkuk Secara Percuma Dengan Noodle Master Card

Noodle Master Card

Berita gembira lagi, ya, ada lagi benda best sempena ulangtahun Boat Noodle. Diaorang tengah baik hati ni..hehee. Ni nak kongsi dengan korang, lagi-lagi yang suka makan Boat Noodle ni. Korang boleh tebus 5, 10 atau 20 mangkuk secara percuma dengan Noodle Master Card ( tengok gambar kad dia rupa macam mana. Boleh dapatkan di outlet Boat Noodle).

Stamps untuk tebus mangkuk percuma

Caranya, korang makan banyak-banyak sehingga 20 mangkuk untuk dapatkan 1 stamp. Esoknya, makan lagi 20 mangkuk untuk dapat stamp yang kedua dan seterusnya sehingga capai yang dikehendaki.

Ni jumlah stamps dan jumlah mangkuk percuma yang korang boleh dapatkan:
3 stamps: redeem 5 bowls of noodle
6 stamps: redeem 10 bowls of noodle
9 stamps: redeem 20 bowls of noodle

See bertingkat kau..hahaa

Nampak macam susah je kan, tapi senang je, korang baak jela kawan-kawan atau keluarga makan sini..Order banyak-banyak, next day atau tulat makan lagi untuk dapatkan stamps yang dikehendaki..hhee..ok kan..Tapi kene cepatla sebab valid sampai 30 April 2019 ni sahaja.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari
Website : https://boatnoodle.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/myboatnoodle/
Instagram : https://www.instagram.com/myboatnoodle/
Cawangan Boat Noodle: https://boatnoodle.com.my/outlets.html

Thank You Inviting Us Boat Noodle. Semoga Terus Maju

Happy Birthday Boat Noodle

Meriah denagn makanan

Sedapya kek ni

Comel tak

Tony Lim, CEO and Founder of Boat Noodle

makan ramai-ramai memang best

Kami memng suka bergamabr..Kami makan tak banyak, tapi tak gemuk pun..hahaha

Photo group

Thank you Boat Noodle Inviting KBBA9..semoga boat Noodle terus maju dan sediakan amkanan yang sedap untuk kita..hehee

hai assalammualaikum

Tempah Bisnes Kad Murah, Cepat Dan Berkualiti Dnegan BG Design Resources

Tempah Bisnes Kad Murah, Cepat Dan Berkualiti Dengan BG Design Resources - Baru-baru ni, nad baru je buat bisnes kad dengan seorang rakan, Kak Huda dari BG Design Resources.. Kebetulan masa tu bisnes kad nad memang dah habis, dan dia pulak tengah buat promosi, apa lagi, nad pun grab dan tempah terus. Murah giler ok..RM10 perbox, minimum order 3 box, free postage pulak, promosi ni sehingga 31/3 ni je. Nad pun amik terus 3 box. 1 box ada 100 keping, 3 box 300 keping. Senang ambil banyak terus, dah tengah ada promosi kan.

Design kad ikutla, nak kita punya design atau korang takda idea mintak dia design ke. Tapi semestinya nak dari kita yang design kan..hahaha. Lepas dah ok semua,details semua dah bagi, design ok, takde perubahan lagi terus Kak Huda proceed cetak dan hantar. Dalam masa 4 hari, tiba-tiba abang posmen hantar barang, tengok-tengok kad busines nad..perghh, pertama kali buat business card secepat ini sampainya, tak sampai seminggu dah sampai dekat rumah..terbaik!!!

Korang tau kan, sebagai blogger pun perlu ada business card, sebab dengan business card la kita dapat kembangkan network kita dengan orang lain. Kalau pergi event, atau tempat yang kita rasa ada potensi client yang nak berkerjasama dengan kita, business card ni la yang buat kita nampak professional. Bila jumpa client, kenalkan diri, pas business card kita dan bertukar business card denagn client tersebut. Insyallah, dengan adanya business card, client akan cari kita semula. Business card ni pun boleh diberi kepada rakan blogger kita sendiri.


Ni la hasil design untuk business card nad kali ni. Simple je, yang penting ada muka sendiri..hehehe. Nad memang cerewet sikit, yela, kalau boleh nak hasilnya macam apa yang kita nak. Kalau tak kena, ada business card pun tak guna, nak bagi orang pun segan. Tapi bila dapat, alhamdulillah, hasilnya memang memuaskan hati. Kad juga nampak berkualiti.


Warna nad pilih semestinya warna kesukaan nad, warna biru, ditambah sikit dengan warna kuning. Masa buat, memang nad cakap nak warna biru, pastu kak Huda bgaitau nak biru tekstur ke atau plain. Siap dia bagi contoh je. Jadi nad pilih biru teksture. Ada la corak sikit. Pastu mintak tambah sikit warna kuning, biar nampak cantik sikit. Biru je tak best la kan. Mesti nak dua warna biar kontra..hehee..Cerewet sangat kan nad..hahaa. Masa tu pulak, gambar nad bagi macam tak sesuai apa yang nad nak..Nad hantar yang baru dan kak Huda tetap layan apa yang business card nad inginkan dan berikan servis layanan yang terbaik. Kak Huda buat sampai nad puashati..



Ni bahagian hadapan dan belakang business card. Material card jenis standard iaitu 260gsm art card, tahan lasak, anti koyak dan kalis air. Biar nampak biasa, asalkan ada busniess card ok..hehee.

Untuk korang yang tercari-cari mana nak buat business card yang murah dan penghantaran cepat, boleh buat dengan BG Design Resources ni, nad rekomen sangat korang buat dengan kak Huda Halid.

Promosi Business Card Sehingga 31.3 2019, RM10 perbox Minimum Order 3 Box


Grab korang, jangan tak grab, Bg design resoures tengah buat promosi RM10 perbox, murah giler!! Minimum order 3 box. Ala baru RM30. Material pulak jenis 260gsm artcard (matt), pun dah nampak bagus dan berkualiti. 3 box design yang sama, dengan penghantaran percuma untuk semenanjung sahaja. Promosi business card ni sehingga 31.3.2019 ni je..Siapa nak buat tu cepat ni..tengah murah..




BG Design Resources bukan sahaja membuat business kad malah menyediakan perkhidmatan untuk membuat blog, bunting, banner, poster, logo dan pamplete untuk perniagaan. Lagi best ni ada lagi promosi berganda pada 15 Mac- 15 Mei 2019.






Hah, dah nak dekat pausa ni bolehla beli satu kan letak dekat rumah. Alang-alang tu beli sekali sampul raya untuk bagi duit raya nanti. Design sampul raya lawa-lawa, mesti orang akan simpan..hehehe..

Nak tengok contoh design lain, korang boleh tengok di facebook https://www.facebook.com/bgdesign/ atau contact terus ke nombor 010-7950473. Diaorang akan bagi servis layanan terbaik, design yang menarik dan harga yang berpatutan. Lagi bagus grab masa promosi ni.