hai assalammualaikum

Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak - Besarkan anak-anak bukan la perkara yang mudah, banyak cabaran dan ujian terpaksa dilalui ibu bapa terutama dari segi penjagaan kesihatan serta pencegahan penyakit. Apabila anak makin membesar dan mula terdedah kepada penyakit, secara tidak langsung tubuhnya akan memberi isyarat kepada sistem imun badan.

Korang tau tak, sistem imun adalah salah satu fungsi tubuh yang sangat penting. Tanpa sistem imun, maka mudah sekali badan diserang penyakit yang disebabkan oleh bakteria dan virus. Sebab itu, amat penting anak-anak anda mempunyai kekebalan tubuh yang kuat untuk menghindari penyakit sepanjang pembesaran mereka.

Selain sistem imun, kalsium juga amat penting dalam pembesaran serta perkembangan anak-anak terutamanya dalam pembentukan tulang dan gigi anak-anak. Sebab itu pengambilan susu yang betul dan lengkap dengan nutrisi yang diperlukan untuk tubuh badan mereka  perlu dititikberatkan.


Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak

Salah satu cara, nak bagi anak kita sistem imun yang kuat dan kalsium yang cukup dengan pengambilan susu. Susu kambing misalnya, menawarkan kalsium yang tinggi dan mampu mencegah masalah pereputan tulang. Ia juga mengekalkan protein dan asid amino dalam badan pada tahap yang diperlukan. Dalam banyak-banyak susu kambing, nad pilih Susu Kambing Karihome.


Susu kambing terbaik yang ada dipasaran adalah Susu Kambing Karihome.  Diimport dari New  Zealand, ia dipasarkan di banyak negara termasuk Australia, Perancis, United Kingdom, Itali, Singapura dan Malaysia.

Menariknya, Karihome adalah rumusan susu kambing yang pertama seumpamanya dan satu-satunya menjalani dua kajian klinikal, satu dari New Zealand dan kedua dari Eropah. Oleh itu, pengguna terutamanya ibu-ibu di luar sana tidak perlu bimbang untuk mengguna susu kambing Karihome.


Farhanah usia dia menginjak ke dua tahun, jadi nad fikir, untuk cari susu tepung yang sesuai dengan dia. Jadi nad pilih Susu Kambing Karihome untuk Farhanah. Mujurla dia suka dan nak minum. Susu Karihome ni takda la bau pelik, takda bau hamis. Bau natural susu je.

Kelebihan yang ada pada susu Karihome adalah ia mengandungi nutrisi semula jadi yang tinggi dan lengkap yang amat diperlukan bagi kanak-kanak yang sedang membesar dan memerlukan keperluan kalsium yang mencukupi untuk perkembangan tumbesaran mereka.


Farhanah ni jenis aktif, lincah dan lasak. Jadi, selama pembesaran dia ni, nad akan pastikan dia membesar dengan sihat dan cergas. Alhamdulillah, sejak dia minum susu kambing Karihome, dia kurang dapat sakit dan setiap hari ada je aktiviti dia buat.



Dua pilihan Susu Kambing Karihome Mengikut Peringkat Umur  

Susu kambing Karihome ini menyediakan keperluan nutrisi mengikut peringkat umur anak-anak  iaitu:
1. Karihome Growing-Up Formula ( Langkah 3 )
2. Karihome Pre-School Formula ( Langkah 4 )

Kandungan Susu Kambing Karihome Yang Elok Untuk Perkembangan Anak- Anak

Selain itu, Karihome diformulasi dengan Double Action yang dapat membantu  sistem imun dan berat badan pada anak-anak yang mana kandungan bahan-bahan bioaktif seperti Nukleotida meningkatkan  serta menyokong perkembangan sistem imun manakala CLA dan kalsium menambah berat badan tanpa menyebabkan masalah ‘obesity’.


Susu kambing Karihome turut mengandungi Casein Phosphopeptide (CPP) yang membantu meningkatkan kelarutan dan penyerapan mineral seperti kalsium, besi dan zink. Begitu juga Taurina menyokong perkembangan otak dan fizikal anak-anak manakala Vitamin A pula menyokong perkembangan mata.

Protein curd susu kambing pula halus dan senang dihadam maka ia membantu mengurangkan masalah ekzema dan masalah penghadaman yang sering berlaku pada anak-anak yang sedang membesar.


Jadi, gunakan susu kambing Karihome yang dapat memberi nutrisi keperluan mencukupi untuk anak-anak.

Untuk Maklumat Lanjut, boleh layari
Website: https://www.karihome.com.tw/ms-MY
Facebook: https://www.facebook.com/karihomemalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/karihome_malaysia/

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Susu kambing memang bagus berbanding susu lembu kan

    ReplyDelete
  2. Suka anak-anak Nad minum susu tu yea.. Bagusnya, susu kambing ini satu-satunya menjalani dua kajian klinikal, dari New Zealand dan dari Eropah

    ReplyDelete
  3. Aloloo comel betul si kecik ni..susu kambing mmg antara susu terbaik untuk kesihatan tubuh manusia kan ✨

    ReplyDelete
  4. Memang bagus kalau bagi anak-anak minum susu kambing nie.. salah satu makanan sunnah pun ya jugak..

    ReplyDelete
  5. Selain susu yang baik, kita juga perlu sentiasa memastikan kita memberikan keadaan yag bersih untuk anak-anak kita. Kemas-kemas rumah seperti mattress cleaning harus sentiasa dibersihkan supaya kuman tidak akan menjejaskan kesihatan anak kita. Thanks for the review and pls keep posting!

    ReplyDelete
  6. Wah comel anak minum oakai straw. Susu kambing memang the best n banyak khasiat sesuai untuk kanak2

    ReplyDelete
  7. Wawa de baca kelebihan susu karihome ni dlu mmg bagus utk anak2 kan.. Kalau sakit ke apa minum ni pun ok

    ReplyDelete
  8. Banyak kebaikan dari susu karihome ni ye. Darhanah pun suka, senang mommy, tak pening kpla nk belikan susu apa untuk dia.

    ReplyDelete
  9. Comel betul...Memang brand karihome sesuai untuk kebanyakan bayi..

    ReplyDelete
  10. susu kambing memang bagus. susu karihome ni berkesan untuk hilangkan kuning baby (jaundice)

    ReplyDelete
  11. ternyata susu kmbing itu sangat bagus terutama untuk sikecil

    ReplyDelete
  12. Salam


    Apakah Anda mencari pinjaman?

    Nama saya Femi Otedola, saya seorang multi miliarder dan saya telah berada di industri minyak dan gas selama 28 tahun terakhir. Sekarang saya ingin memberikan pinjaman kepada orang-orang yang menghadapi masalah keuangan mencari solusi dari situasi keuangan mereka, Jadi saya harus membentuk tim profesional untuk mengelola perusahaan ini. Saya tahu apa artinya mencari dana untuk mendirikan bisnis Anda dan ketika Anda mengunjungi Bank mereka selalu meminta begitu banyak dokumen dan jaminan, Di sini kami akan meminjamkan Anda dengan suku bunga rendah, dan tanpa jaminan. Anda harus tahu bahwa kami hanya di sini untuk meminjamkan mereka yang sangat serius dan bersedia membayar kembali pinjaman.

    Kami menawarkan yang berikut:

    ~~~~ Pinjaman Kerjasama √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis Jangka Panjang (maks 40 tahun) √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis√√√√

    ~~~~~~ Pinjaman Pribadi√√√

    Catatan: hanya orang-orang serius yang boleh mengajukan permohonan. Jika Anda harus mengajukan pinjaman dari kami, Anda harus memahami bahwa kami di sini untuk meminjamkan Anda dan Anda harus jujur dan dapat dipercaya. Hubungi kami hari ini dan dapatkan wajah baru kebebasan finansial.

    Hubungi Kami melalui alamat Email berikut
    √√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√
    Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Femiotedolaloanfirm1@outlook.com  

    ReplyDelete
  13. Salam


    Apakah Anda mencari pinjaman?

    Nama saya Femi Otedola, saya seorang multi miliarder dan saya telah berada di industri minyak dan gas selama 28 tahun terakhir. Sekarang saya ingin memberikan pinjaman kepada orang-orang yang menghadapi masalah keuangan mencari solusi dari situasi keuangan mereka, Jadi saya harus membentuk tim profesional untuk mengelola perusahaan ini. Saya tahu apa artinya mencari dana untuk mendirikan bisnis Anda dan ketika Anda mengunjungi Bank mereka selalu meminta begitu banyak dokumen dan jaminan, Di sini kami akan meminjamkan Anda dengan suku bunga rendah, dan tanpa jaminan. Anda harus tahu bahwa kami hanya di sini untuk meminjamkan mereka yang sangat serius dan bersedia membayar kembali pinjaman.

    Kami menawarkan yang berikut:

    ~~~~ Pinjaman Kerjasama √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis Jangka Panjang (maks 40 tahun) √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis√√√√

    ~~~~~~ Pinjaman Pribadi√√√

    Catatan: hanya orang-orang serius yang boleh mengajukan permohonan. Jika Anda harus mengajukan pinjaman dari kami, Anda harus memahami bahwa kami di sini untuk meminjamkan Anda dan Anda harus jujur dan dapat dipercaya. Hubungi kami hari ini dan dapatkan wajah baru kebebasan finansial.

    Hubungi Kami melalui alamat Email berikut
    √√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√
    Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Femiotedolaloanfirm1@outlook.com  

    ReplyDelete
  14. AM pun setuju sbb AM pun kasi anak2 AM minum susu kambing.. Terutama si adik.. Mmg order setiap 2 bulan utk diaorg..

    ReplyDelete
  15. pernah juga dengar orang suggest susu kambing lebih elok berbanding susu lembu. tapiii harganya, ya ampun, boleh tahan mahal juga. stok pun x banyak macam susu formula lain. kadang-kadang payah nak cari di kedai..

    ReplyDelete
  16. pilihan susu yang terbaik untuk anak anak yang alahan dengan susu lembu. kawan akak ada anaknya yang minum susu ni, memang anaknya suka sangat dengan rasanya yang sedap

    ReplyDelete
  17. Yeahh. Dulu bagi anak minum kari homes jugak. Membantu jugak redakan demam kuning si kecil. Harga not bad jugak. Demi anak semua kita sanggup kan

    ReplyDelete
  18. Comel je nama susu ni, kalau tak tahu ni jenama susu, ingat kari je tadi haha, banyak khasiat susu ni

    ReplyDelete
  19. Cutenya gegirl pegang tin susu tu, peluk erat2 gitew ... Pernah baca juga mengenai KariHome ni, memang susu kambing antara yang terbaik selepas susu ibu kan .. Hope anak2 Nad membesar dgn sihat dan pintar ...

    ReplyDelete
  20. First time dgr nama Karihome ni. Ingt ke susu kari. Hihi. Terbaiklah, bolehlah suggest dkt member2 yg ada anak kecil.

    ReplyDelete
  21. Susu kambing memang banyak kelebihan kan - bukan setakat untuk kanak-kanak,malah untuk orang dewasa sekali.
    Amboi Farhanah, suka sangat nampaknya tu - siap pakai straw

    ReplyDelete
  22. Alahai sukanya tengok farhanah selera minum karihome. Nur pun tgh mencari cari juga susu apa yg sesuai utk anak nur bila dah wean off nanti. Thanks share pasal karihome. Boleh forward article ni kt suami utk dibincang bersama...

    ReplyDelete
  23. Susu kambing memang bagus kan.. skrg ni susu kambing dah tak bau hamis lagi macam dulu.. seeloknya kalau anak dah berhenti minum susu badan memang lagi elok bagi minum susu kambing dari susu formula yg biasa tu kan..

    ReplyDelete
  24. tu diaaa minum pakai straw...enjoy sungguh yerrr...tapi bagus bagi anak2 minum susu kambing ...nanti nak sajes jugak pada anak2 buah ambik susu karihome ni untuk bantu imun kan badan

    ReplyDelete
  25. tak silap mek susu ni anak kawan mek minum. anak dia alergic pada susu lembu. so susu ni menyelamatkan dia. recommended sebab susu ni dapat lengkapkan nutirisi anak anak.

    ReplyDelete
  26. susu kambing memang bagus untuk anak-anak. tapi iza tak mampu nak beli jenama ni sebab mahal. so kean cari alternatif lain yang berunsurkan susu kambing jugak.

    ReplyDelete
  27. sukanya dia dapat minum susu. banyak betul khasiat untuk anak-anak ye.. kalu dah didik dari kecil minum susu kambing, bila besar tak kekok sangat nak minum susu kambing. yelah budak sekarang prefer minum susu lembu

    ReplyDelete