hai assalammualaikum

Tips Atasi Masalah Kelemumur Rambut Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur - Arghh!!, gatalnya rambut. Tergaru-garu kepala sampai keluar benda putih mekelat dekat baju. Mesti korang pernah rasa kan, bila korang ada masalah rambut kelemumur. Macam tu la jadi dekat nad. Lagi nad jenis yang bertudung, rambut bertutup je. Bila berpeluh lagila haru, dengan bau kepam dia..adoiii.. Takkan selesa kalau rambut tidak dalam keadaan yang baik. Nak buat sesuatu kerja pun terganggu. Siapa yang taknak rambut sihat dan bermaya kan. Jadi ni tips yang nad nak kongsi dekat korang yang ada masalah rambut kelemumur.

Banyak tips untuk atasi masalah rambut ni..Ada cara tradisional, cara rutin harian, dan cara mudah dengan menggunakan beberapa produk sedia ada di pasaran.


Tips Atasi Masalah Kelemumur Rambut 

- Jangan mengikat rambut terlalu ketat dan mengikat rambut ketika basah
- Keringkan rambut terlebih dahulu dan sikat rambut dengan rapi
- Basuh rambut dua atau tiga kali seminggu
- Jangan pakai krim rambut yang berminyak
- Gunakan produk yang sesuai
- Amalkan pemakanan yang sihat


Ada juga tips untuk masalah kelemumur menggunakan barang tradisional seperti menggunakan cuka epal, daun semambu, serbuk penaik, lemon dan macam-macam lagi la..Biasalah petua orang dulu-dulu, memang kalau buat kerap boleh mujarab, tapi kerajinan tu ada ke..hehee..Jadi nak senang, korang boleh je guna produk yang sedia ada di pasaran. Pastikan ambil produk yang sesuai dengan masalah rambut korang. Macam nad, masalah rambut kelemumur, jadi  kalau beli shampoo, nad mesti cari yang anti kelemumur. Memang tak cuba yang lain la, kalau pakai lain, mau datang balik kelemumur tu. Salah satu produk yang nad pakai ialah Shampoo Safi Shayla Anti Kelemumur, botol warna biru tu.

Sebenarnya, bukan muka je ade step dia semasa pemakaian skincare, rambut pun ada step dia untuk dapatkan rambut yang sihat. Selalu kita pakai shampoo, conditioner je..lain tak pakai. Sebenarnya, langkah pemakaian untuk bahagian rambut ialah, minyak rambut, shampoo, conditioner, tonic dan serum.

Untuk rangkaian Safi Shayla ni, nad ambil tiga sahaja iaitu Safi Shayla Minyak Rambut Anti Kelemumur, SAFI Shayla Anti Dandruff Shampoo dan Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Dandruff & Itch Control.


Safi Shayla Minyak Rambut Anti kelemumur
Minyak Rambut Safi Shayla ini menjadikan rambut lebih lembut, licin dan memberikan kilauan rambut dan sihat menawan. Ia mengurangkan kelemumur dengan berkesan, melegakan kulit kepala yang gatal dan memberikan kesegaran kepada kulit kepala dengan sensasi dingin. Rambut akan menjadi lebih selesa bersama haruman yang mampu kekal sepanjang hari... Minyak rambut ini mengandungi Minyak Organik Habbatus Sauda, Minyak Rambut Tulen, Ejen anti-kelemumur dan menthol..

Ok, cara guna minyak ni untuk rawatan pra-basuh korang perlu goncang terlebih dahulu sebelum guna. Urutkan perlahan-lahan ke kulit kepala melalui hujung rambut. Biarkan selama 3-5 minit. Kemudian bilas sehingga bersih. Boleh digunakan 1-2 kali seminggu..


SAFI Shayla Anti Dandruff Shampoo
Syampu SAFI Shayla Anti Kelemumur, yang memang diperbuat khas untuk merawat masalah kelemumur ini mengandungi Habbatus Sauda dan Micro Bamboo Charcoal akan memastikan rambut uolls kekal sihat sepanjang masa. Micro Bamboo Charcoal (bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut), Habbatus Sauda (menghalang pembiakan bakteria, menyihat, melindungi dan mencantikkan rambut), Micro ZPT Complex (agen anti kelemumur yang berkesan untuk menghapuskan 99% kulat yang menyebabkan kelemumur).Bau dia wangi dan buat rambut segar sahaja.


Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Dandruff & Itch Control.
Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Dandruff merupakan masker penyegar kulit kepala kawalan kelemumur dan kegatalan. Ia mengandungi Micro Bamboo Charcoal ( menghilangkan minyak dan bau kepam kulit kepala dan rambut., Minyak Organik Habbatus Sauda (kaya dengan nutrien yang membantu melindungi rambut dan menyuburkan kulit kepala) dan Menthol (menyegar dan menyamankan kulit kepala.

Kalau sesiapa yang ada masalah kelemumur tu, bolehla guna rangkaian Safi Shayla ni..memang best sangat.Ada banyak lagi rangkaian Safi Shayla yang korang boleh dapatkan di pasaraya, hypermarket dan farmasi yang berdekatan.





Dapatkan segera, sebab, setiap pembelian rangkaian produk Safi Shayla bernilai RM35, korang akan dapat percuma sling pouch We Bare Bears ni..ada 4 beg yang kornag boleh dapati..Bila dapat tau dapat percuma beg ni, terus nad beli tau shampoo antikelemumur Safi..hehe..Beg ni limited Edition..Nad dah kumpul 4 beg semuanya, takda la berebut-rebut..hehee..



Untuk ketahui lebih lanjut, boleh layari
Website : https://safi.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/SAFI.MY
Instagram : https://www.instagram.com/safimalaysia/
Youtube : https://www.youtube.com/user/SAFImalaysia
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

35 comments so far,Add yours

  1. safi shayla mmg best
    mmg khas utk wanita bertudung

    ReplyDelete
  2. Comel betul beg tu tapi bagi saya beg tu sesuai anak2 kecik je. Anak akak suka We Bare Bears ni. Safi ni memang pakai syampu ni. Suka bau dia. Wangi...

    ReplyDelete
  3. Nampak pada minggu lepas lagi ramai rakan blogger dok review ini. Nak cari lepas ini pula haha

    ReplyDelete
  4. Bagus sangat safi shayla ni kan nad? Cx pon guna safi. Memang sesuai. Skrg ni ntk kelemumur, mmg bagus. Waima cx takde kelemumur, tp keluaran terbaru ni oasti hamgat menjadi pilihan ramai

    ReplyDelete
  5. tak pernah try la safi ni. nampak macam best je siap ada pakej sekali masker and minyak rambut. tapi iza tak ada la berkelemumur sangat. boleh jugak ke try?

    ReplyDelete
  6. untung lah dpt semua beg tu. comel, nad.
    aida memang pengguna tegar safi shayla. kaler hijau.
    yg ni memang aida nak beli nanti one set.
    bagus. complete utk penjagaan rambut, kan.
    aida & anak2 dara memang setia dgn safi shayla. bagus. wangi rambut.
    selesa. ringan nyer lepas cuci.

    ReplyDelete
  7. Rambut kita kalau panjang lebih sikit memang mudah kelemumur. Tapi takdak lah teruk sangat. Lagi hari2 kerja pg sampai petang bertudung. Suka pakai shampu safi shayla ni cuma tak pernah cuba hat warna biru ni. Nak carilah nanti

    ReplyDelete
  8. rasanya saya dah kena cuba tips akak ni tau..huhu sejak selalu kerja kat luar tak tentu masa hingga lewat subuh, rambut dah jadi keras dan mula berkelemumur. Kadang jadi rimas dah so jalan terakhir botakkan kepala. haha...

    ReplyDelete
  9. TEringin nak try tp kulit pale kak min sensitif cuma leh pakai 1 jenama je

    ReplyDelete
  10. Terus rasa nak nyanyi lagu Safi Shayla macam kat TV tu. Bestnya siap dapat free sling bag We Bare Bears tu. Adik Nur suka betul dengan kartun tu. Boleh laa beli lepastu free gift tu kasi kat adik :D

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah setakat ni tiada masalah kelumumur lagi. Shampoo ni nampak menarik design luarnya. Yg lagi comel pastinya beg sling tu. Nak beli lah nnti.

    ReplyDelete
  12. shayla ni bukan sekadar hilangkan kelemumur bahkan hilangkan masalah rambut gugur juga. memang the best setakat yang mek jumpa.

    ReplyDelete
  13. wah..mizrockers pun dah cuba safi shayla.bukan saja hilang kelemumur,rambut pon boleh hilang .hehe gurau je. tapi memang best . harga diorang pon masih berpatutan la jugak

    ReplyDelete
  14. Betul tips yang Nad share ni memang menjadi. Akak jenis kulit kombinasi memang rambut banyak gugur walaupun dah potong pendek. Kena buang minyak kat kulit kepala. Nanti nak cari syampu SAFI SHayla la

    ReplyDelete
  15. Suka comel kita nak yag beg Panda tu hehehehe bestnya tapi tu lah kita tak pakai syampu ni wakakaka kita beli hadiahkan kat adik kita lah beg jer kita ambil wakakakaka...

    ReplyDelete
  16. Eiza memang guna Safi biru ni. Anak pula guna Safi hijau dan pink. Memang berkualiti produk Safi. Nak nak bila dapat beli pada harga promosi. Memang best la.

    ReplyDelete
  17. Ramai yang guna one set penjagaan rambut ni. of course ramai beli sebab nak dapatkan free gift yang comel tu haa

    ReplyDelete
  18. Safi shayla ni mmg bagus sbb dia khusus dekat org yg pakai tudung kan... So dia dah tau dah apa yg selalu org pakai tudung ni hadapi

    ReplyDelete
  19. Suka sebenarnya shampoo safi shayla ni, wangi! Satu bilik air bau wangi lepas pakai ni. Tak pernah try lagi yang untuk kelemumur ni tapi bolehlah cuba nanti.

    ReplyDelete
  20. Tak pernah cuba lagi shampoo safi shayla ni. ada juga refill kan kalau xsilap lah

    ReplyDelete
  21. Safi Shayla ni memang dah makin dikenali.. ramai dok guna syampu no sekarang

    ReplyDelete
  22. Dah ade rangkaian untuk masalah rambut kelemumur ya.. dapatlah bantu mereka yang ada masalah tersebut.

    ReplyDelete
  23. Kat rumah pun kami pakai syampoo safi..tp hat ni nk rekemen kat tok laki..dia ada mslh kelumumur

    ReplyDelete
  24. Rambut zaza pun tgh naik kelemumur sikit.. Stress agaknya kot uhukk..

    ReplyDelete
  25. Safi shayla mmg best.. Wawa smua jenis penah try.. Tp skrg guna yg kelemumur lak.. Mmg xgatal kepala dh berkurangan..

    ReplyDelete
  26. Kak Sue baru nak cuba set Safi yang nie.. comel kan beg tu semua..

    ReplyDelete
  27. Comel nya bag tu. Nanti nak cuba jugak la set nih.

    ReplyDelete
  28. Kak ana pun guna safi shayla ni. So far serasi dengan kak ana. Rambut rasa bersih dan wangi lps tu.

    ReplyDelete
  29. Lea pakai jenama ni jugak.. helok jerk ngan lea

    ReplyDelete
  30. Dearest Esteems,

    We are Offering best Global Financial Service rendered to the general public with maximum satisfaction,maximum risk free. Do not miss this opportunity. Join the most trusted financial institution and secure a legitimate financial empowerment to add meaning to your life/business.

    Contact Dr. James Eric Firm via
    Email: fastloanoffer34@gmail.com
    Best Regards,
    Dr. James Eric.
    Executive Investment
    Consultant./Mediator/Facilitator

    ReplyDelete
  31. kita memang pakai rangkaian penjagaan rambut dari safi shayla nie walaupun mostly ia dirumus khas utk wanita bertudung tp kita tetap suka pakai. bau dia best !

    ReplyDelete
  32. Kita guna shampoo brand lain. tengok shampoo ni rasa macam nak cuba je. botol dia pon sangat menarik.

    ReplyDelete
  33. Salam


    Apakah Anda mencari pinjaman?

    Nama saya Femi Otedola, saya seorang multi miliarder dan saya telah berada di industri minyak dan gas selama 28 tahun terakhir. Sekarang saya ingin memberikan pinjaman kepada orang-orang yang menghadapi masalah keuangan mencari solusi dari situasi keuangan mereka, Jadi saya harus membentuk tim profesional untuk mengelola perusahaan ini. Saya tahu apa artinya mencari dana untuk mendirikan bisnis Anda dan ketika Anda mengunjungi Bank mereka selalu meminta begitu banyak dokumen dan jaminan, Di sini kami akan meminjamkan Anda dengan suku bunga rendah, dan tanpa jaminan. Anda harus tahu bahwa kami hanya di sini untuk meminjamkan mereka yang sangat serius dan bersedia membayar kembali pinjaman.

    Kami menawarkan yang berikut:

    ~~~~ Pinjaman Kerjasama √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis Jangka Panjang (maks 40 tahun) √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis√√√√

    ~~~~~~ Pinjaman Pribadi√√√

    Catatan: hanya orang-orang serius yang boleh mengajukan permohonan. Jika Anda harus mengajukan pinjaman dari kami, Anda harus memahami bahwa kami di sini untuk meminjamkan Anda dan Anda harus jujur dan dapat dipercaya. Hubungi kami hari ini dan dapatkan wajah baru kebebasan finansial.

    Hubungi Kami melalui alamat Email berikut
    √√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√
    Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Femiotedolaloanfirm1@outlook.com  

    ReplyDelete