Dapat air segar, fresh memang lega tekak ye. Harini nad buat air Paddle Pop Melon Lime Fizzy.. Sedap weii. Tambah asam boi lagi sedap.. Korang pun boleh cuba.. Senang je..⁣

hai assalammualaikum

Resepi Air Paddle Pop Melon Lime Fizzy -  Pertama bila waktu berbuka, mestila cari air dulu.. Hehehe. Dapat air segar, fresh memang lega tekak ye. Harini nad buat air Paddle Pop Melon Lime Fizzy.. Sedap weii. Tambah asam boi lagi sedap.. Korang pun boleh cuba.. Senang je..⁣
 ⁣

Blend semua bahan dibawah⁣
- sugar syrup 80gm⁣
- honeydew 200gm⁣
- mint leaf 3gm⁣
- ice cube 200gm⁣
- limau nipis ( perahan) 30gm⁣
- paddle pop melon slice ice cream 2 batang⁣
 ⁣
Hias dengan Paddle Pop Melon Slice Ice Cream, mint leaves dan limau. Siap.. Segarr tekak⁣


Ni aiskrim terbaru Paddle Pop.. Korang boleh dapatkan dekat 7eleven, dan pasaray berdekatan. Air ni boleh buat bila-bila pun. Sekarang banyak air yang menyegarkan kita boleh buat. Tengok, dari aiskrim boleh diubahsuia jadi air. Kreatif la sikit kan.. Hehehe. So korang kene cuba ok.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. uis nad.. sedap je tgk air tu.. nak kene try gak ke ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. nampak mahal kalau jadi air ni..
    =)

    ReplyDelete
  3. aiskrim ni favourite DP ni. btw, selamat hari raya aidilfitri NAD. maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  4. favourite anak-anak kecil ni...boleh pinjam resepi nk cuba buat

    ReplyDelete
  5. tak pernah terfikir pula nak buat macam ni. nampak menarik je. takut tak dan nak buat air, aiskrim tu dah ngap dulu haha

    ReplyDelete
  6. Wow bagusnya idea ni.. tak pernah terlintas nak buat resepi macam ni. Nampak menarik dan sedap. Terima kasih share

    ReplyDelete
  7. Senang sangat lah resepinya ni. Tak pernah terfikir pulak. Hahaha.

    ReplyDelete
  8. suck a quick and delicious recipe!!paling sesuai dengan cuaca yang panas giler ni!

    ReplyDelete
  9. daripada ais krim dijadikan air..mmg not bad rasanya kan...apatah rasa lime..peerghh mmg thorbaek

    ReplyDelete
  10. Lorr senang aje ek..boleh cuba ni, tapi sekarang ni musim hujan le pulak, sejuk manjang hahahaha...tunggu musim panas kedaung hahahaa

    ReplyDelete
  11. Sedapnye Nad. Marina memang suka aiskrim perisa ni. Belum cuba lagi buat air.

    ReplyDelete
  12. alamak, pepagi dah tengok, kan dah teringin haha memang kena cari la nanti, dah la memang feveret perisa yang ni.. yummy

    ReplyDelete
  13. Mmmmm.... Bagus idea ni. Nak try jugak laaa nanti. Tentu anak² enjoy nikmatinya

    ReplyDelete
  14. oo dasyat idea ni. nanti boleh cuba dngan anak2 kan

    ReplyDelete
  15. wah nampak menarik..iena nak buat lah nanti..menyelerakan sungguh :)thaks for sharing

    ReplyDelete
  16. sedapnya air tu. dah lah selakarang mi tengah musim panas. menggoda betullll

    ReplyDelete
  17. sedap! I pun dah try resepi ni! Nyaman sangat rasa, dengan kesegaran honey dew tu lagi!

    ReplyDelete
  18. Wow memang kreatif lar. Saya nak save resepi ni. :)

    ReplyDelete
  19. Wah.. yg tau mkn ais krim jer xpernah buat air dia npk sedap ni

    ReplyDelete