Snack sihat untuk anak, kudapan bebas gluten untuk anak. Boromon Cookies makanan , kudapan ringan sihat untuk anak.

hai assalammualaikum

Monesco Boromon Cookies, Snack Sihat Untuk Anak - Bila anak dah masuk peringkat membesar ni, gigi dah tumbuh banyak, hah mula la dia nak makan apa sahaja. Memang nad akan pastikan makanan untuk diaorang sentiasa ada. Selain nasi, nad pun ada bagi makanan ringan, biskut dekat anak-anak. Bagi waktu-waktu tertentu, macam waktu pagi, waktu tonton tv, waktu santai-santai, dan paling penting waktu jalan-jalan. Hah, paham-paham jela, budak, kalau lapar, mesti tak kena. Jadi, makanan ringan ni bantu mak-mak ya, supaya perut anak sentiasa terisi. Tapi, dalam memilih makanan ringan atau biskut, mestilah pilih yang bebas gluten dan sihat.


Banyak sekarang produk biskut, kudapan untuk anak-anak ni, tapi sebagai ibu, mestilah nak pilih yang terbaik untuk anak. Kalau boleh snack tu sihat, dan bebas gluten. Macam anak-anak usia setahun bagi snack yang lembut bila masuk dalam dan senang kunyah, jangan bagi yang keras, takut tercekik. Anak-anak ni, waktu usia tu memnag semua masuk mulut je, tapi diaorang tak tau lagi nak gigit sangat, kadang terus telan. Sebab tu pilih snack yang mudah cair dan lembut.


Monesco Boromon Cookies, Snack Sihat Untuk Anak

Budak berdua ni jenis kuat makan, almaklumla ikut mak dia..hahaa. Kadang dah makan nasi, diaorang nak makanan ringan. yelah, makan santai-santai macam tu. Nak kunyah-kunyah mulut. Banyak je resepi untuk biskut anak ni, tapi bagi yang rajin bolehla buat. Macam nad, memang takda masa nak buat semua tu, jadi mudahnya kita beli jela..hehe. Nad beli Monesco Boromon Cookies dekat Dmart. Harganya pun murah sahaja.



Monesco Boromon Cookies, ada dua perisa, perisa Milk dan perisa Tutti Frutti. Biskut ni untuk anak-anak usia setahun dan ke atas. Sebenarnya, biskut ni bukan anak-anak je makan, mommy pun join makan..hahahaa. Nad, tak risau bagi anak-anak Boromon Cookies ni, sebab, bila di makan, dia terus lembut ke dalam mulut. Sesuai sangat untuk adik yang berusia 2 tahun ni. Kalau bagi benda keras, takut tercekik kang.




Boromon Cookies, sesuai untuk anak-anak usia 1 tahun ke atas.


Ada dua perisa, milk memang ada rasa susu, dan satu lag tutti frutti, rasa macam buah-buahan. Anak-anak pun suka dua-dua perisa. Tapi kalau tengok pada kotak, Boromon Cookies ni diperbuat dari pati kentang, sugar dan telur. Rasanya memang sedap.

Biskut ni berbentuk sfera sangat sesuai untuk membantu kanak-kanak mengembangkan kemahiran motor skillanak-anak. Biskut yang mudah cair dalam mulut apabila makan dan rasanya yang digemari anak-anak.


Boromon Cookies, dalam bentuk kotak tapi dalam satu kotak, dipek kecil-kecil lagi. Ada 6 sachet dalam satu kotak. Satu sachet pun dah banyak, boleh makan sehari untuk 1 sachet. Tengok gambar, biskut dalam pinggan tu la 1 sachet.

Pembungkusan pun sangat bersih dan mudah dibawa ke mana-mana. Nak pergi bercuti, makanan anak kena wajib ada ye. Jadi, Boromon Cookies ni boleh masuk dalam wishlist semasa nak bercuti bersama anak-anak kecil.




Tengokla diaorang tu, suka sangat dengan biskut Boromon ni.


Monesco Boromon Cookies ia halal dan selamat untuk dimakan.


Ok ibu, atau ayah yang mencari biskut untuk anak usia setahun ke atas, bolehla bagi Boromon Cookies ni. Maafkan muka adik, dia nak tunjuk biskut tu dia makan..hahahha..

Ibu, ayah boleh dapatkan Monesco Boromon Cookies di kedai Manjaku Baby mall, atau nak shopping online boleh dapatkan di Lazada dan Shopee. Boromon Cookies ni ada promosi dekat Dmart,Shopee and Lazada bermula 15th August - 15 September 2020. Hah, boleh borong banayak-banyak kan..hehee..

Boleh dapatkan biskut ni di
Website:  https://www.dmart.my/
Facebook: https://www.facebook.com/dmart.my
Instagram: https://www.instagram.com/dmartmy/
Lazada : Boromon Cookies
Shopee : Boromon Cookies
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. bulat2 comel mcm nie bebudak pun suka dan senang nak mkn

    ReplyDelete
  2. Senang budak masuk mulut, size dia comel2

    ReplyDelete
  3. Alamak...!! Mama yang tergoda nengoknya, comel dan cair di mulut yang buat tak henti makan tuuu

    ReplyDelete
  4. enjoyyynyaa diorg makan nampakkk... tkot habis depa myself plak ...

    ReplyDelete
  5. Comel packaging dia. Memang bagus bagi biksut yang mudah lembut dekat anak2. Tak lah tercekik nanti.

    ReplyDelete
  6. Kecik2 bulat2 gini comel je kan. Anak anak pon suka nak makan. Packaging pon cantik dan menarik .

    ReplyDelete
  7. Alaaa, comelnya snek boromon ni, bulat bulat. Packaging pun mesra sangat, senang kalau nak pi jalan2. Kalau shad, shad pun join makan jugak. Bole try nanti.

    ReplyDelete
  8. Munchi munchi......nampak sedap nyer snack nie. Org dewasa macam kita boley makan x? Saya suka jer makan baby food tau Nad. Hehehe......

    ReplyDelete
  9. Comel sangat biskut tu, mestilah anak² suka kan.

    ReplyDelete
  10. Wow the packaging is so cute and the snacks look very tempting also.

    ReplyDelete
  11. Lazat plak kelihatan biskut nie. Tak silap zaman kita membesar pun ada biskut gini tapi tak ingat plak namanya.

    ReplyDelete
  12. Owh setahun ke atas ya boleh makan..lg 4 bulan boleh beli untuk Ghazy. Tutti Fruiti macam sedap je..

    ReplyDelete
  13. Anak-anak akak suka biskut macam ni. Boleh cuba ni

    ReplyDelete
  14. Waa dari umur 1 tahun ke atas dah boleh makan.. Bagus ni..

    ReplyDelete
  15. Anak2 za mesti suka snack biskut mcmni. Boleh la cuba belikan utk dorg nnt.

    ReplyDelete
  16. Tengok rupa kudapan tu, rasa ena pon nak kunyah. Haha. Budak2 memqng suka mengunyah. So kena backup snack sihat dirumah. Yela bukan 24jam mak die rajin nak ke dapur jd.

    ReplyDelete
  17. Biskut dia comel betul. Hehehe. Nanti nak repeat beli. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  18. comelnya cookies ni. mana taknya anak anak suka kan. silap haribulan kita pulak yang dok perabiskan. hihi

    ReplyDelete
  19. Comel sangat packaginga dia. Ai kalau comel-comel ni sayang nak buka. huhuhu

    ReplyDelete
  20. aaa comelnya biskut Boromon ni! Sesuai la untuk kanak-kanak especially sebab terus melt dalam mulut

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum wr.wb




    Kami di Arab Credit Group telah luar biasa ketika datang untuk membantu orang-orang dalam masalah keuanganan mereka dengan utang yang tak terhitung jumlahnya untuk membayar, tugas kami adalah untuk membantu Anda dengan pinjaman untuk menyelesaikan semua masalah keuangan Anda, dan menjadi keuangan yang stabil lagi. platform pembayaran kami sederhana, kami menyediakan Anda dengan suku bunga terendah 2% pinjaman Anda dapat menemukan, Arab Credit Group adalah Perusahaan pinjaman yang dimiliki oleh Keluarga Arab kami, kami telah memutuskan untuk membantu saudara-saudari kami untuk menjadi kuat secara finansial seperti yang diperintahkan Tuhan. kami di sini untuk memberi Anda bantuan untuk sukses dalam hidup.

    Hubungi kami dengan.
    Perusahaan: Arab Credit Group
    Email: Arabcreditgroup@gmail.com
    Pin BBM: {E39B5EE5}  

    ReplyDelete
  22. comel je tengok si adik nganga tunjuk biskut tu.. hahaha.. biskut boromon ni macam kuih bakar ke rasa dia? sebab nampak macam kuih bakar.. heee

    ReplyDelete