PKPD Klang, Peta Klang

hai assalammualaikum

PKPB Di Klang Punya Pasal, Baru Nak Belajar Peta Klang - Haritu diumumkan 9 Oktober bermula PKPB di Klang. Ramai konfius, Klang area mana je, adakah Shah alam termasuk sekali. Macam rumah family nad dekat Meru, adakah kawasan tu termasuk? memang jadi tanda tanya. Waktu tu juga ramai yang post peta Klang, bahagian mukim-mukim ni. Nad tau pun area Meru, Kapar, Pelabuhan Klang, Kampung Budiman..ahhaa. Yang lain dah pening. Bila diaorang post peta Klang, baru tau..hahaha..

Ni antara peta Klang yang diaorang kongsi. 

Ni Untuk Klang Utara dan Klang Selatan
 

 
 
Ni pulak bahagian kecil-kecil bahagian Klang
 

 
 
Ni pulak Kawasan PKPB di bahagian Klang
 

 

Jadi rumah mak ayah nad tak termasuk dalam PKPB. Tapi diaorang tetap juga tak boleh keluar mana-mana sangat. Bila perlu je baru keluar. Samalah mana-mana tempat pun, yang tak PKPB pun buat benda sama. 

Masa pengumuman PKPB ni, nasib nad dah balik KL. Kalau tak, tak dapat keluar balik. Risau juga, sebab masa Meru ada sorang kes covid, dekat pulak dekat dengan rumah mak nad, memang risau. Sekarang, makin melarat covid ni. Dah merata dia ada. 

Bila la nak kembali pulih macam dulu kan. Rindu nak jalan-jalan tanpa risau, jalan-jalan dengan senang hati. Ni salah satu peringatan untuk kita juga. 

Sekarang lebih duduk rumah je. Event pulak banyak dah cancel semula sebab kebnayak shopping mall ada kes covid. Takpela, duduk rumah diam-diam, jangan pergi tempat ramai orang. Sama-sama kita putuskan rantaian covid ni. Malas nak nuding jari dekat mereka yang tak bertanggungjawab ni. Supaya mereka sedar lepas ni.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. aduh, harap bertabah la yang kena PKPD ni..huhuhuhuh

    ReplyDelete
  2. Jaga diri baik2 ye.. Jangan merayau2..hahah

    ReplyDelete
  3. besar klang rupanya. Jaga diri, mudah2 boleh putuskan rantai covid dngn cepat. :)

    ReplyDelete