Permainan Educational, edutoys untuk anak-anak waktu PKP. Permainan Drill buat anak fokus, develop imagination, kreativiti dan tingkatkan motor skills

 hai assalammualaikum
 
Menarik Sangat Mainan Drill Ni! Macam Drill Betul, Buat Anak-Anak Fokus - PKP dilanjutkan, mestila tepu nak bagi anak-anak buat aktiviti kan. Mana yang kene PDPR berjalan seperti biasa, habis PDPR tak tau nak buat apa. Mesti nak bagi anak-anak buat sesuatu biar tak jemu dekat rumah tu. Ni nad nak kongsi permainan yang sangat menarik, yang anak-anak boleh buat. Permainan yang sesuai untuk anak lelaki dan perempuan iaitu permainan drill. Nama je drill tapi lelaki perempuan boleh main..hehee.

Permainan Drill Yang Selamat Untuk Anak-Anak

Nah ni la dia mainan Drill and Design Create and Play. Tengok gambar pun dah menarik kan. Gambar budak memegang drill dan bentuk-bentuk yang boleh anak-anak buat. 
 


Banyak kelebihan bermain yang memberi manfaat kepada kanak-kanak termasuk membantu perkembangan fizikal seperti kemahiran motor kasar, motor halus, keseimbangan, merangsang derianya dan membantu perkembangan emosi mereka.
 
Lagi budak-budak ni suka benda yang bewarna warni. Nampak mainan drill ni pun memang sangat menyeronokkan.


 
Dalamnya satu box, ada satu drill, menggunakan bateri. Bentuk seperti drill betul, dan berjalan seperti drill, pasti membuatkan anak-anak teruja bila dapat memegang drill ini. Selain dill, ada screw dan pelbagai warna board. Juga ada buku panduan untuk membuat bentuk.
 
Bagus sangat, sebab anak-anak boleh berkreatif dengan buat pelbagai bentuk, seperti bentuk bunga, robot, rumah dan macam-macam lagi.



Ni contoh video mainan Drill And Design Create n Play.

Harga RM48 sahaja.

Mesti anak-anak suka, yela, mana tau, dari kecik biasa pegang drill mainan, besar pegang drill sebenar..hehhee.





Satu lagi mainan drill yang korang boleh dapatkan untuk anak-anak ialah Drill Dinasour.
 
Mana anak yang sukakan Dinasour, bolehla dapatkan permainan Drill ni. Cara bermain, anak-anak perlu memasang sendiri dengan skru setiap tempat sehingga terbentuk Dinasour. 

Mainan pembinaan bangunan untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan meningkatkan kemahiran motorik halus, logik, dan kemahiran menyelesaikan masalah.




 
Dalamnya ada satu pemutar skru, skru dan baut kecil dan badan Dinasour.
 
Pemutar skru yang selamat dan licin sesuai untuk tangan kecil kanak-kanak. Dengan skru dan baut kecil, merupakan mainan yang dapat meningkatkan koordinasi mata-tangan.



 
Oh, kalau dah siap dipasang, tangan, kaki dan kepala, Dinasour ni boleh digerakkan tau. Anak-anak boleh menggerakkan bahagian ini untuk membuat bentuk yang berbeza. Menarik kan.
 
Harga Drill Dinasour RM46.

Dua mainan educational ni mainan paling hot tau. Sangat sesuai dijadikan hadiah untuk anak-anak, larikan diaorang dari bermain gajet. Lagi waktu PKP ni, kita bagi toys yang boleh develop imagination, kreativiti dan tingkatkan motor skills anak-anak. 

Bukan setakat mainan je ada, buku pun ada. Sesuai dari 0-12 tahun.

Berminat dengan dua mainan ni, korang boleh 
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Wow! These toys look really good. I am sure a lot of kids especially boys will love the drilling part. :p

    ReplyDelete
  2. best mainan ni..anak-anak pun suka

    ReplyDelete
  3. Wah... menariknya Nad... di samping bermain, anak-anak pun boleh practice motor skills kan... ni bukan anak-anak je yang suka ni, parents pun join sekaki nanti ni... hehehehe...

    ReplyDelete
  4. Anak saya umur 2 tahun tentu suka ni.. Dia peminat dinosours

    ReplyDelete
  5. Macam-macam mainan sekarang.tinggal sedia duit je

    ReplyDelete
  6. mainan yang bagus , boleh asah skill tangan dan otak serentak. Kalau akak ada anak kecik memang dah beli dah . Untung makayah zaman sekarang nak beli mainan pun boleh beli online kalau tak dulu kena habsikan masa berejam kat kedai mainan demi nak cari yang sesuai.

    ReplyDelete
  7. wah nampak menarik la mainan die. dulu ada beli jgak kat anak2 tapi dah rosak.

    ReplyDelete
  8. sekarang macam2 mainan ada. semua advance2. toys ni pun macam menarik je

    ReplyDelete
  9. Wow........sronok nyer toy drill nie. Dah lama x tengok toy cam nie. Zaman saya kanak2 dulu byk juga main toy macam nie. Hehehe.

    ReplyDelete
  10. bagus mainan ni sebab anak-anak boleh tahu alatan ni dan fungsinya. nanti boleh tolong ibu dia drill dinding pulak haha

    ReplyDelete
  11. Eh eh. Macam Rawlins plak nak beli dan pasang sendiri. Menarik plak mainan nie. Dia takde had umur kan? Hahaha

    ReplyDelete
  12. comelnya mainan ni. teringin pula beli dan main sendiri. hehehe. beli online pun bagus sekarang ni.

    ReplyDelete
  13. Wow kita nak beli yg dinosaur drill tu lah.. Yg lain tu ada dh. Anak2 suka pulak dinosaur.. Mesti dia suka kalau boleh buka2 ni

    ReplyDelete
  14. Kalai Dinosaur. Confirm anak suka. Hehehe. Pasang sendiri DIY ni mereka hebat. Kalau tengah pasang barang, mesti anak nak guna skrew driver. Sekarang kita bg dia drill. Hehehe.

    ReplyDelete
  15. Omg.. this is so so cute and i m sure it will keep the kids focus on their toys.

    ReplyDelete
  16. Rupanya anak sedara Sis dah ada alat ni Nad, Mamanya dah belikan..
    Dia peminat dinasour, tu yang masa mula nampak nak belikan dia..tapi Mamanya dah beli dulu hahahaha

    ReplyDelete
  17. Bagus ni nad. Selain meningkatkan motorskill diaorng, mainan no leh pupuk minat jugak.

    ReplyDelete
  18. ingat nanti nak beli untuk anaklah. Diorang mesti suka sangat dapat mainan macam ni

    ReplyDelete
  19. Wahhh bestnya produk ni.. boleh train the kids punya creativity at the same time.. good one.. boleh dapatkan ni untuk my anak2 buah juga la nanti..

    ReplyDelete
  20. wow...agreeing that this is really a nice toy for kids, am gonna explore & check this out for my little niece to keep her occupy at home :D cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  21. this looks like such a great toy to help children with their kemahiran hidup skills! it's so colourful and exciting pulak tu.

    ReplyDelete
  22. aduhai menarik betul lah mainan ni, nak beli lah . anak huda suka sangat dinosaur

    ReplyDelete
  23. Baca pertama kalu drill kanak-kanak terkejut juga kita rupanya memang mainan khas dibuat untuk membentuk jati diri kanak-kanak dari kecil menjadi seorang yang kreatif dan juga inovatif hurmmm bagus jangan nak asyik main phone jer kan...

    ReplyDelete