Articles by "Educational toys"
Showing posts with label Educational toys. Show all posts
 hai assalammualaikum
 
Menarik Sangat Mainan Drill Ni! Macam Drill Betul, Buat Anak-Anak Fokus - PKP dilanjutkan, mestila tepu nak bagi anak-anak buat aktiviti kan. Mana yang kene PDPR berjalan seperti biasa, habis PDPR tak tau nak buat apa. Mesti nak bagi anak-anak buat sesuatu biar tak jemu dekat rumah tu. Ni nad nak kongsi permainan yang sangat menarik, yang anak-anak boleh buat. Permainan yang sesuai untuk anak lelaki dan perempuan iaitu permainan drill. Nama je drill tapi lelaki perempuan boleh main..hehee.

Permainan Drill Yang Selamat Untuk Anak-Anak

Nah ni la dia mainan Drill and Design Create and Play. Tengok gambar pun dah menarik kan. Gambar budak memegang drill dan bentuk-bentuk yang boleh anak-anak buat. 
 


Banyak kelebihan bermain yang memberi manfaat kepada kanak-kanak termasuk membantu perkembangan fizikal seperti kemahiran motor kasar, motor halus, keseimbangan, merangsang derianya dan membantu perkembangan emosi mereka.
 
Lagi budak-budak ni suka benda yang bewarna warni. Nampak mainan drill ni pun memang sangat menyeronokkan.


 
Dalamnya satu box, ada satu drill, menggunakan bateri. Bentuk seperti drill betul, dan berjalan seperti drill, pasti membuatkan anak-anak teruja bila dapat memegang drill ini. Selain dill, ada screw dan pelbagai warna board. Juga ada buku panduan untuk membuat bentuk.
 
Bagus sangat, sebab anak-anak boleh berkreatif dengan buat pelbagai bentuk, seperti bentuk bunga, robot, rumah dan macam-macam lagi.



Ni contoh video mainan Drill And Design Create n Play.

Harga RM48 sahaja.

Mesti anak-anak suka, yela, mana tau, dari kecik biasa pegang drill mainan, besar pegang drill sebenar..hehhee.





Satu lagi mainan drill yang korang boleh dapatkan untuk anak-anak ialah Drill Dinasour.
 
Mana anak yang sukakan Dinasour, bolehla dapatkan permainan Drill ni. Cara bermain, anak-anak perlu memasang sendiri dengan skru setiap tempat sehingga terbentuk Dinasour. 

Mainan pembinaan bangunan untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan meningkatkan kemahiran motorik halus, logik, dan kemahiran menyelesaikan masalah.




 
Dalamnya ada satu pemutar skru, skru dan baut kecil dan badan Dinasour.
 
Pemutar skru yang selamat dan licin sesuai untuk tangan kecil kanak-kanak. Dengan skru dan baut kecil, merupakan mainan yang dapat meningkatkan koordinasi mata-tangan.



 
Oh, kalau dah siap dipasang, tangan, kaki dan kepala, Dinasour ni boleh digerakkan tau. Anak-anak boleh menggerakkan bahagian ini untuk membuat bentuk yang berbeza. Menarik kan.
 
Harga Drill Dinasour RM46.

Dua mainan educational ni mainan paling hot tau. Sangat sesuai dijadikan hadiah untuk anak-anak, larikan diaorang dari bermain gajet. Lagi waktu PKP ni, kita bagi toys yang boleh develop imagination, kreativiti dan tingkatkan motor skills anak-anak. 

Bukan setakat mainan je ada, buku pun ada. Sesuai dari 0-12 tahun.

Berminat dengan dua mainan ni, korang boleh