hai assalammualaikum

Azomis Skincare : Empat Langkah Mudah Penjagaan Kulit Muka - Sejak duduk rumah ni, nad makin rajin nak jaga kulit muka. Dulu zero pasal kecantikan ni, main belasah je pakai tanpa lihat kulit sendiri, sudahnya habis rosak muka dan berjerawat. Paling rajin pun cuci muka je, lain tak pakai. Bila dah banyak baca tentang penjagaan kulit muka ni, dan kita ikut langkah yang betul, alhamdulillah, lama-lama kulit pun jadi sihat dan cantik.

Nak kulit wajah yang cantik, sebenarnya tak perlu banyak step pun, buat yang basic pun je pun dah ok. Antaranya, cuci muka dua kali sehari. Selepas itu apply toner, serum, moisturizer dan sunscreen. Tambahan, pakai mask 2 kali seminggu. Buat ni pun dah mencukupi untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik.


AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

Cara ni la yang nad buat sekarang untuk penjagan kulit muka dengan menggunakan Azomis Skincare. Salah satu poduk Azomis Skincare dah ada yang all in 1, jadi hanya empat langkah mudah sahaja untuk dapatkan kulit muka yang cantik dan sihat. 

Nad dapat tau produk Azomis Skincare ni pun daripada kawan. Baca pengalaman dia menggunakan Azomis buat nad tertarik nak cuba. Lagi satu sebab Azomis Skincare menekankan penjagaan yang minimal tapi berkesan untuk merawat kulit.

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

Simple je Penggunaan Azomis Skincare untuk siang dan malam
Siang : Cleansing Mousse, serum dan Tone Up Cream
Malam : Cleansing Mousse dan serum
Oxygen Mask : Pakai 1-2 kali seminggu

Azomis Skincare : Empat Langkah Mudah Penjagaan Kulit Muka


Kalau nak guna sesuatu produk, mestila nak tau bahan apa dalam produk tu, sesuai tak dengan kulit kita kan. Ni nad terangkan satu-satu produk Azomis Skincare ni. Bagi nad, bahan yang digunakan memang sangat bagus untuk kulit.

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

1) Azomis Cleansing Mousse
Dalam penjagaan kulit muka, pertama sekali perlu kita buat mestila cuci muka. Wajib ye bersihkan muka dari segala kekotoran. Cleansing Mousse Azomis Skincare ni nad suka sangat sebab pencuci ni berbentuk foam. Teksturnya sangat lembut dan membersih secara mendalam.

Kandungan dalam Azomis Cleansing Mousse adalah :
Ekstrak Aloe Vera - yang bersifat menenangkan dan memulihkan kulit selain kaya dengan sumber antioksidan serta memberi kelembapan berpanjangan.⁣
Ekstrak Daun Teh Hijau - yang antibakteria serta memperbaiki tekstur kulit dan mengekalkan kelembapan⁣
Disodium Cocoamphodiacetate - yang sangat sesuai untuk kulit sensitif⁣

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

Antara fungsi cleansing mousse ni adalah : 
- Membersihkan kulit muka dengan mendalam⁣
- Menenangkan & menyembuhkan kulit⁣
-  Anti kemerahan & anti radang⁣
-  Anti oksidan⁣
- Melembapkan kulit

Cara penggunaan
- Pamkan cleansing mousse di pada tangan dan ratakan di muka dan cuci dengan bersih. 

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA


2) Azomis All In One Serum
Serum ni sangat penting untuk kulit wajah. Sifatnya yang menyerap terus ke dalam kulit dan memberikan kulit wajah yang sihat dan cantik. Rasa tak lengkap bila tak pakai serum ni. Suka dengan Azomis All In One Serum ni, sebab ia beri kelembapan pada kulit wajah nad dan mengurangkan kedutan dan jearwat pada wajah. Teksturnya yang ringan, tidak melekit dan mempunyai 9 kebaikan dalam serum ni.

Kandungan dalam Azomis All-In-One Serum adalah :
Hydroviton Plus - untuk kelembapan sehingga 48 jam ⁣⁣
Acetyl Hexapeptide-8 - untuk mengurangkan garis-garis halus dan kedutan ⁣⁣
Sodium Hyaluronate - yang mampu menghilangkan kedutan dan garis halus⁣⁣
Ekstrak Aloe Vera - yang bertindak menenangkan dan menyembuhkan kulit ⁣

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

9 Kebaikan All In One serum
- Kelembapan sehingga 48 jam
- Mencerahkan kulit
- Mengawal pegeluaran minyak
- Membuatkan kulit lebih halus dan licin
- Mengecilkan liang roma
- Melindungi kulit dari sinar UV
- Mengurangkan bintik hitam dn jerawat
- Anti radang
- Tahan lebih lama

Cara penggunaan
All in One Serum ni dipakai selepas mencuci muka. Pamkan sedikit dan ratakan pada seluruh wajah. Urut sedikit pada wajah 

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA


3) Azomis Tone Up cream
Korang tau tak, pentingnya kita pakai sunscreen ni untuk lindungi kulit kita dari sinaran uv. Dulu nad langsung tak pakai sunscreen ni tau, sebab tu dulu muka nad teruk sangat. Bila dah tau sunscreen tu wajib pakai, bukan dekat luar rumah je nad pakai, tapi dalam rumah pun nad pakai. Ya, dalam rumah pun kita terdedah banyak cahaya macam lampu tu.

Azomis Tone Up Cream diperbuat daripada ekstrak bengkoang yang terkenal dengan kandungan vitamin c yang tinggi, yang membantu mencerahkan kulit dan meningkatkan keanjalan kulit.

Tekstur cream yang sangat ringan dibuat untuk kesan pelembab sehingga 48 jam dan pemutihan tambahan pada kulit malah berfungsi sebagai foundation. tengok warna dia brown macam foundation. Mempunyai 𝐒𝐏𝐅 𝟏𝟓 mampu melindungi kulit dari sinaran UV yang merbahaya.⁣⁣ Azomis Tone Up Cream ni  tidak membuatkan kulit melekit atau berminyak. 

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

Kandungan dalam Azomis Tone Up Cream adalah :
Niacinamide - membantu membina protein kulit dan mengunci kelembapan yang berkekalan.⁣
Witch Hazel - membantu mengecilkan liang pori dan mempercepatkan penyembuhan jerawat.⁣
Ekstrak Bengkoang - bagi membantu mencerahkan kulit⁣
Hydroviton Plus - untuk kulit lebih sihat.⁣
SPF 15 - bagi melindungi kulit dari panahan sinar UV yang merosakkan kulit

Cara penggunaa
Picit sedikit dan apukann pada muka. Pakai pada waktu siang sahaja.

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

4) Azomis Oxygen Mask
Selalu kita pakai mask sekeping-sekeping tu kan. Berlainan dengan Azomis Oxygen Mask ni, bila korang sapu dekat muka, dalam beberapa saat dia akan bertukar kepada buih. Oxygen mask ni membantu menyegarkan dan menghilangkan kekotoran di wajah.

Kandungan dalam Azomis Oxygen Mask adalah :
Sorbitol - Yang merupakan agen kelembapan semulajadi dari buah beri dan dia bertindak sebagai antiseptik yang berkesan serta mengekalkan kelembapan pada kulit⁣⁣
Ekstrak Aloe Vera - yang bertindak menenangkan serta menyembuhkan kulit⁣⁣
Sodium Hyaluronate - bagi mengekalkan struktur kulit agar ia terus anjal ⁣⁣
Vitamin C - yang sememangnya terkenal untuk mencerahkan kulit, antioksidan, mengurangkan cela kulit dan membuatkan kulit lebih cantik dn berseri.⁣

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

Mask ni bukan tekan terus buih, tapi dia dalam keadaan cream seperti dalam gambar. 

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

Kemudian bertukar kepada buih sabun. Masa dia bertukar tu rasa geli pun ada, best pun ya..ehhee. Dalam 5-10 minit dah boleh bilas muka tu. Lepas pakai, nad rasa kulit jadi lebih anjal da lembut ye, suka gila.

Pakai oxygen mask ni bukan selalu, dalam semiggu sekali atau dua kali sahaja.

Nampak kan, mudah sangat nak dapatkan kulit yang sihat dan cantik dengan Azomis Skincare. Nad dah guna dekat seminggu lebih, memang suka gila dan akan konsisten pakai. Dengan 4 langkah, pakai secara konsisten, dapatla kulit sihat dan cantik.

AZOMIS SKINCARE : EMPAT LANGKAH MUDAH PENJAGAAN KULIT MUKA

Korang kalau nak boleh dapatkan Azomis Skincare ni boleh klik link di bawah :

Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai produk Azomis Skincare boleh rujuk link di bawah. 
Website : www.azomis.com
SHARE 10 comments

Add your comment

  1. Menarik pula tengok oxygen mask tu. Macam teringin pula nak try. Harga produk pun berpatutan. Boleh try nie

    ReplyDelete
  2. Best jugak pakai style mousse ni. Terus berbuih je bila pakai.

    ReplyDelete
  3. Ohh I can't wait to try Azomis Skincare especially the fash wash that's my favourite type!

    ReplyDelete
  4. packaging cantik... tak banyak step ni boleh la masuk list, sebab tak berapa rajin kalau banyak nau step untuk skincare haha

    ReplyDelete
  5. lengkap dah bila ada set ni.. set rawatan penjagaan kecantikan wajah

    ReplyDelete
  6. cantik rekaan dan packagingnya. memang lengkap set ni, beli satu set dah cukup untuk penjagaan wajah :)

    ReplyDelete
  7. Sama ngan kite Nad, sejak pkp makin pandai pula belajar pasal skincare. Penting nak cantik untuk usia lanjut nanti.

    ReplyDelete
  8. Memang ya kan Nad, nak nampak kulit sihat muda, tak perlu modal besar sampai nak laser, guna aje produk yang di yakini.. Sis suka plak dengan Tone up dia tu.. tak payah selet fundation ek..

    ReplyDelete
  9. patutlah kulit nad cantik sangat !! suka akak tengok.. tak makan dek usia.. hee~

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS