hai assalammualaikum

Menu Berbuka Puasa ke 10,Sup Tulang, Daging Goreng Kunyit dan Sayur Kailan - Kali ni takda resepi sebab puasa ke 10,nad buat task job, shoot video. Jadi shoot dari tengaahri sampai petang dalam pukul 5 petang macam tu. Memang tak sempat masak la, pulak tu dah penat dengan shoot. Jawabnya kita beli jela.

Kalau beli lauk memang tak pergi ke bazar sebab takut tak tahan sampai sahur, selalu beli kat kedai makan. Haritu teringin nak makan sup, jadi belila sup tulang, daging goreng kunyit dan sayur kailan. 



Menu Berbuka Puasa ke 10, Sup Tulang, Daging Goreng Kunyit dan Sayur Kailan




Sup tulang ni rajinnya buat sendiri masa Hari Raya Korban je, sebab masa tu banyak daging tulang dapat. Bila hari biasa kita beli kat kedai Thailand jela.. Hehehee. Sup tulang feveret sekeluarga. Hirup-hirup sup nya.. Aummm. Daging pun lembut. 


Daging goreng kunyit kegemaran suami. Dia memang suka sangat, nasib dagingnya lembut je. Senang nak gigit. Kalau keras, hilang selera nak makan. 



Wajib ada sayur.. Ehhehe. Macam biasa sayur kailan ikan masin. 

Itu je menu berbuka puasa untuk hari ke 10.
SHARE 1 comment

Add your comment

  1. Sedap daging goreng Kunyit, dan sup tulang. lepas ini, dah ada idea menu berbuka daging goreng kunyit

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS