Pelancaran Safi Youth Gold Retinol, Produk Penjagaan Wajah Anti-Penuaan Terbaik - Kita sebagai wanita, mesti nak sentiasa nampak cantik dan muda. Tapi semakin menganjak usia ni, nak kekalkan raut wajah sentiasa nampak ‘remaja’ memang susah. Korang tau tak, setiap wanita akan melalui proses penuaan kulit yang berbeza. Baru nad tau, dalam penjagaan wajah kita perlu masukkan Retinol dalam rutin harian kita supaya kulit sentiasa anjal. Semalam, nad hadiri pelancaran SAFI YOUTH GOLD RETINOL produk terbaru Safi yang merupakan produk penjagaan wajah anti-penuaan terbaik untuk semua wanita.

Produk Safi dah lama di pasaran. Safi sentiasa memahami para wanita di luar sana yang inginkan kecantikan. Wanita dan kecantikan berpisah tiada, ia adalah kunci keyakinan seseorang. SAFI YOUTH GOLD RETINOL adalah jawapan untuk para wanita sentiasa nampak muda remaja. 

Pelancaran Safi Youth Gold Retinol, Produk Penjagaan Wajah Anti-Penuaan Terbaik


SAFI peneraju jenama nombor 1 peniagaan Kulit Halal Malaysia mengorak evolusi baharu penjagaan kulit dengan melancarkan SAFI YOUTH GOLD RETINOL, Produk Penjaagan Wajah Anti-Penuaan Terbaikdan perkenalkan duta SAFI YOUTH GOLD RETINOL iaitu Siti Nordiana. 

SAFI YOUTH GOLD RETINOL merupakan rangkaian penjagaan kulit yang dapat memulihkan masalah penuaan dan diperhebat dengan kombinasi bahan terunggul. 

Kombinasi 3X Kuasa Retinol, 98% Peptida Emas dan Saualane terbukti secara secara klinikal dapat memperbaharui, mengembalikan keanjalan dan mengurangkan tanda penuaan kulit dalam masa 14 hari.


Selalunya kita dengar produk yang mengandungi Retinol harganya mahal, tapi SAFI YOUTH GOLD RETINOL menawarkan rangkaian penjagaan kulit dengan bahan utama Retinol berkualiti tinggi pada harga berpatutan dan mampu milik. SAFI YOUTH GOLD RETINOL mengungguli rangkaian produk SAFI yang merangkumi produk pelindung matahari retinol yang pertama di Malaysia, serum, "esen ajaib" dan pelembap retinol.


"Kehebatan manfaat kecantikan dengan menggunakan Retinol tidak dapat dinafikan dan menjadi antara bahan pilihan utama dalam produk penjagaan anti- penuaan kulit masa kini. Tetapi, ianya lebih terkenal di dalam perawatan kecantikan klinikal dengan prosedur, formulasi tertentu dan perlu dipantau oleh pakar yang membuatkan prosedur ni terlalu mahal dan kurang mampu milik. SAFI bersama-sama para Saintis di dalam penyelidikan dan Teknologi Sains kecantikan melalui rangkaian SAFI YOUTH GOLD RETINOL

"The Gold Standard of Retinol" produk penjagaan kulit wajah anti - penuaan - yang menggabungkan kombinasi 3 bahan terunggul kecantikan masa kini - 3x Kuasa Retinol, 98% Peptida Emas, Squalane yang terbukti secara klinikal dapat memperbaharui, mengembalikan keanjalan dan mengurangkan tanda penuaan kulit dalam masa 14 hari* membuatkannya senang didapati kerana dijual di cawangan watsons di seluruh malaysia dengan harga mampu milik supaya semua wanita boleh mendapatkan manfaat retinol dengan mudah. Ujar Pakar Jenama & Tinjauan Maklumat SAFI Kazlina Mohd Kassim.

Tambah beliau lagi, "Inovasi kecantikan SAFI YOUTH GOLD RETINOL dari SAFI RESEARCH INSTITUTE - Makmal Penyelidikan dan Pembangunan Kecantikan HALAL bertaraf Antarabangsa terbesar dengan lebih 40 tahun kepakaran di Asia menzahirkan impian setiap wanita untuk memiliki raut wajah Kekal Remaja Tak Kira Usia dengan sebuah rangkaian produk yang dapat memulikan tanda penuaan kulit yang berkualiti tinggi, efektif, selamat untuk penggurnaan harian siang dan malam dan dipasarkan pada harga berpatutan serta diperakui Halal".


Majlis pelancaran SAFI YOUTH GOLD RETINOL turut menjemput Dr Syairah Nadia Mohamad, Pakar Estetik dan Anti Penuaan yang telah berkongsi secara ringkas tentang faktor penuaan kulit serta menyangkal mitos tentang Retinol. "Masalah penuaan kulit jika tidak dicegah dari awal akan mula menampakan garis halus, hiperpigmentasi, kedutan, dan bintik-bintik penuaan yang dalam, 

Retinol adalah jawapannya. Kehebatan manfaat bahan terunggul Retinol ini digunakan dalam formulasi yang betul di dalam rangkaian SAFI YOUTH GOLD RETINOL yang selamat digunakan untuk semua jenis kulit serta sesuai untuk rutin penjagaan kulit siang dan malam dan tidak akan menyebabkan kesan sampingan ke atas kulit.

Hasilnya?

100% Bersetuju Terbukti secara Klinikal Kulit Lebih Cerah, Kedutan Mendalam dan Garis Halus berkurang dalam 14 hari
92% menganjal dan menegangkan kulit
75% Kulit lebih cerah berseri dengan serta merta
72% Garis Halus dan Kedutan Berkurang
71% bersetuju kulit lebih licin dan lembut dalam 7 hari
Tona Kulit lebih Cerah dalam 1 minggu
Hiperpigmentasi berkurangan dalam 3 hari

Duta SAFI YOUTH GOLD RETINOL


Pada hari pelancaran, kemunculan duta SAFI YOUTH GOLD RETINOL Siti Nordiana. Figura seni hiburan tersebut adalah pilihan tepat kerana beliau adalah personafikasi "Wanita Safi" - Mempesona dengan raut wajah penuh keremajaan serta aura keyakinan bakat tersendiri, beliau adalah inspirasi wanita seusia dalam menggalas komitmen sebagai anak seni dan jiwa raga sebagai seorang ibu.

Manis dan cantik sahaja Siti Nordiana ni bila tengok depan-depan. Sangat peramah dengan peminatnya ya. Memang sesuai jadi duta SAFI YOUTH GOLD RETINOL.

"Ini adalah sebuah penghargaan bagi saya kerana dipilih untuk mewakili SAFI sebuah jenama produk penjagaan kulit berkualiti yang dipercayai ramai. Perjalanan kecantikan saya menemukan saya dengan Rangkaian SAFI YOUTH GOLD RETINOL. Faktor usia, gaya kidup kesibukan kerjaya saya serta sentiasa bersolek membuatkan kulit lebih mudah terdedah kepada masalah penuaan. Saya juga amat teruja untuk berkongsi kepada para wanita tentang keberkesanan produk ini dalam memulihkan masalah penuaan kulit serta kepentingan untuk memulakan langkah kecantikan anti-penuaan dari awal agar raut wajah tetap kekal remaja tak kira usia dengan SAFI YOUTH GOLD RETINOL." Jelas duta SAFI YOUTH GOLD RETINOL itu.

Berbicara perihal penampilan dan kecantikan, Siti Nordiana turut berkongsi lebih lanjut tentang kecantikan SAFI YOUTH GOLD RETINOL beliau "Dalam masa 14 hari saya mula merasakan perubahan pada raut wajah. Perubahan ketara yang saya rasakan adalah kulit lebih anjal, garisan halus & hiperpigmentasi berkurang, kelihatan bermaya, cerah sekaligus memperlihatkan raut wajah remaja, serta kelembapan kulit juga dapat dirasakan".

5 Produk Rangkaian SAFI YOUTH GOLD RETINOL


Rangkaian SAFI YOUTH Gold retinol merangkumi 5 jenis produk yang selamat digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif kerana telah diuji secara dermatologi, dan boleh digunakan setiap hari tanpa menyebabkan sebarang kesan sampingan ke atas kulit


Formulasi kombinasi bahan terunggul rangkaian SAFI YOUTH GOLD RETINOL
3 x Kuasa Retinol - memperbaharui sel kulit denagn cepat, mencerahkan kulit, mengurnagkan pigmentasi, kedutan dan garis halus
Squalane - menjadikan kulit lembap dan sihat semulajadi, memperbaiki dan menghaluskan tekstur kulit
98% Peptide Emas - menganjalkan kulit, memperbaiki tekstur kulit, menguatkan lapisan kulit dan menghasilkan kolagen.

Rangkaian SAFI YOUTH GOLD RETINOL merangkumi 5 jenis produk penjagaan kulit iaitu :-


SAFI YOUTH GOLD RETINOL Pembersih Wajah Skin Renewing Radiance (100g / RM 19.90)


SAFI YOUTH GOLD RETINOL Esen Skin Refining Light Miracle (100ml / RM49.90)


SAFI YOUTH GOLD RETINOL Serum Ampoule Skin Regenerate (15ml / RM30.90)


SAFI YOUTH GOLD RETINOL Pelembap Serum Skin Repairing (40g / RM39.90) 


SAFI YOUTH GOLD RETINOL 3x Perlindungan Matahari SPF50+ PA++++  (25g, RM25.90).

Dapatkan rangkaian SAFI YOUTH GOLD RETINOL secara eksklusif di kedai-kedai WATSONS seluruh Negara. 

Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini dari SAFI, sila layari :-
Website:  www.safi.com.my
SHARE 2 comments

Add your comment

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS
#toc 2