Articles by "blogger"
Showing posts with label blogger. Show all posts
hai assalammualaikum


Aku Jiran dengan Blogger Hebat - Nad pun tak sangka boleh berjiran dengan blogegr ni. Kenal denagn blogger ni pun lepas nad kawin dan pindah ke Kuala Lumpur. Tu pun lepas kawan dia dekat facebook. Nad ni memang jenis pemalu nak berkawan dengan blogger lelaki..hahahaha. Ntah tak ingat, nad add dia atau dia add nad..hahaha..lupa lah..

Masa tu pulak dia ada post kot dekat facebook, pasal siapa nak masuk dalam group whatsup. Kita pun beria la nak komen cakap nak..hahaha. Lepas tu dia massage dekat facebook tak silap. Lepas tu entah macam mana sebut pasal tempat tingal..ok semua dah lupa..hahaha. lepas sebut nama tempat dan taman, dia cakap rumah dia dekat belakang je..hahaa..gitu rupanya


hah!!, ni la orangnya..Kenal takk...hahaha. Feroz owner jiwarosak..rosak betul jiwa dia..hahaha. Seorang teruna..sedang mencari kekasih..hahaha..Hari-hari status nak bini..hah, den promote sekali..hahaa.

Walaupun tinggal berjiran, nad takdalah jumpa dia selalu. Oii nad dah bini orang. Lainla single, boleh hari-hari pergi rumah dia..hahaa. Baik hati sangat dia ni, kalau nad nak tau pasal macam mana nak dapat duit dengan blog dia la ajar. Ajar dengan whatsup jela. Macam-macam la dia ajar. Hoii!!..jangan puji lebih-lebih, kembang semangku dia nanti. Dahla mok..hahaha..

Kitaorang jarang pergi event sama. Tak pernah kot. yang gambar tu jela satu gambar event bersama. Dia pun memang jarang pergi event, busy dengan kerja..huhuhu..

Rumah kitaorang kat Pandan Jaya..Taman..takyahla bagitau..ahaha..k bai..selamat malam.
hai assalammualaikum

Blogger Zaza Iman Melawat Baby Fariza - Semua blogger tau kan, sabtu lepas ada event Sepetang Bersama Blogger ( SBB ). Event yang menghimpunkan para blogger untuk berjumpa dan berkongsi ilmu tentang blog. Tahun lepas nad dapat join, tapi tak dapat bermain sebab tengah sarat mengandung. Tahun lepas buat outdoor. Entry ada dekat SINI

Tahun ni buat indoor dalam dewan. Dah memang excited nak pergi, tapi member pulak cakap tak boleh bawak kanak-kanak bawah 12 tahun. Nad pulak dah ada baby fariza, jadi tak dapatla pergi. Fariza memang nad akan angkut ke mana sahaja, sebab dia nyusu badan. Kalau mr mafia ada susu badan, lama dah tinggalkan dengan daddynya..hahahha..terkilan juga sebab baru ingat nak jumpa blogger yang belum pernah jumpa, tapi takpela, takde rezeki.


Tapi akhirnya dapat jumpa salah seorang blogger ni yang nad dah lama kenal dan nak jumpa. Sebelum ni blogger ni duduk pahang, lepas tu sekrang dia dah bekerja dekat seremban. Nak jumpa susah sebab jauh, bila dia datang Sepetang Bersama Blogger, dapat jumpa jugakla sebab majlis tu buat dekat Kuala Lumpur. Nad kan tinggal dekat Kuala Lumpur. Jadi bila dia cakap nak jumpa, teruja jap..hehhe. 

Hari sabtu tu memang nak balik kampung sebab ahad majlis cukur jambul baby fariza. Tapi nasib baik tak gerak lagi ke kampung. Jadi sempatla nak jumpa blogger ni. Punyala bagi location, tapi biasalah kalau tak sesat tak sah..hahha..kesian diaorang pusing-pusing cari rumah. Last sekali nak memudahkan diaorang, jumpa dekat Tesco Ampang. Kalau tau, takyah share location rumah, bagitau je jumpa dekat Tesco, takdelah terpusing-pusing cari rumah..hahaha..sebab driver tu tau Tesco Ampang dekat mana..lorr..kesian dekat diaorang..


Tak sabar nak jumpa dah sampai Tesco ampang, tercari-cari, manalah. Sekali Akmal hakim blogger katak comel, pernah dengar nama dia..hahha..sapa nad..heyy..akhirnya jumpa jugak katak ni..hahaha..tercari-cari blogger lagi sorang..main nyorok-nyorok pulak..hehee..lepas tu dia keluar je, argghh rasa nak jerit. Blogger Zaza Iman, akhirnya jumpa jugak. 



Pastu ajak makan dekat Tesco Ampang tu, sebab kesian diaorang pusing-pusing cari rumah..hehehe..lepas makan ajak la datang rumah..borak sakan la. 

Dekat 9.30 malam baru diaorang gerak balik. Terima kasih korang akmal hakim dan zaza iman datang jenguk baby fariza. Maaf kalau ada yang terkurang. Nanti kalau ada masa nad datang seremban pulak ye. 
hai assalammualaikum

Bila Seorang Pemain Malaysia Mirip Seorang Blogger -Tamat sudah perlawanan antara Malaysia dan Vietnam. Nad memang jarang layan bola tapi disebabkan jejaka mafia, nad pun sekarang dah terjebak..hahaa..Malam ni perlawanan semi final antara Malaysia dan Vietnam yang dibuat di Stadium Shah Alam. Habis semua tiket dijual. Semangat orang Malaysia menyokong pasukan Malaysia. nad tengok dekat rumah jele..hhhee..layan TV9 tadi..

Masa pertama , Malaysia menjaringkan gol yang pertama. Semua bersorak kegembiraan, tapi Vietnam pun masuk gol jugak. Jadi masa tu nak tengok pun dah tak semangat ..Permainan tadi memang dasyat..banyak main tolak-tolak..Pemain Vietnam pun lincah dan tangkas.. . Tapi tiap kali Malaysia dekat pintu gol Vietnam, masa tu tengok..bila tak gol..haishh..tak tengok pulak..hahaha..Masa kedua pulak, Vietnam golkan satu lagi gol.. kemenagan berpihak kepada Vietnam..takpela..Malaysia dah buat yang terbaik.ape-ape pun tahniah Malaysia.. Keputusan korang dah tau kan.. Malaysia 1 Vietnam 2.

Bila nad tengok seorang pemain Malaysia ni mirip seorang blogger..hahaa..Pemain Malaysia Safee Sali. Kalau dari jauh la mirip blogger ni..hahhaa..kalau dekat Safee sali lagi hensem..kihkihkih.. NAk tau siapa blogger tu..korang klik SINI.. hahhaa..pe pendapat korang...sama ke idak..


Nama penuh Mohd Safee bin Mohd Sali
Tarikh lahir 28 Januari 1984 (30 tahun)
Tempat lahir Kajang, Selangor, Malaysia
Tinggi 1.71 m (5 ka 7516 in)
Posisi permainan Penyerang