Articles by "Penginapan"
Showing posts with label Penginapan. Show all posts
hai assalammualaikum

Hotel Travelodge City Centre, Penginapan Di Tengah Bandar, Menjanjikan Keselesaan Apabila Bercuti Di Kuala Lumpur - Cuti-cuti Kuala Lumpur!, yeahh..siapa kata Kuala Lumpur biasa je, banyak tau tempat menarik di Kuala Lumpur ni. Disebabkan minggu lepas banyak masa terluang, kitaorang pun dah lama tak merehatkan badan, dah lama tak tidur hotel, jadi, nad dengan suami, buat plan untuk menginap di hotel Kuala Lumpur. Plan cari hotel yang betul-betul tengah bandar, selesa dan pergi mana-mana tempat jalan kaki sahaja.Cari punya cari, jumpa hotel Travelodge City Centre, memang sesuai sangat dan menetapi apa yang kitaorang nak.


Hotel Travelodge City Centre, Penginapan Di Tengah Bandar, Menjanjikan Keselesaan Apabila Bercuti Di Kuala Lumpur

Hari Jumaat check in pukul 2 petang, kitaorang waze je Travelodge City Centre Jalan Hang Kasturi, terus sampai. Tempatnya sebelah sahaja dengan MRT Pasar seni. Memang bagusla, dahla tengah bandar, lepas tu, dekat dengan public transport, memang mudah.


Travelodge City Centre hotel bertaraf 4 bintang ini menawarkan fasilitis yang pasti memudahkan korang untuk bergerak ke tempat menarik disekitar ibu kota. dekat sini juga ada disediakan parking kereta dan bayaran RM10 untuk satu malam.



Masuk lobi je, terus terpegun dengan perabot dekat situ..heehe. Selesa sangat untuk menunggu. Staff dekat situ pun friendly dan mesra je.


Bahagian reception ni operasi 24 jam, so takde masalah nak apa-apa pertolongan.

Dekat sini SOP terjaga, masa masuk macam biasa la, scan semua tu.

Ok jom masuk bilik..hehee.

Bilik Hotel Travelodge City Centre Luas Dan Selesa

Lawa gila ok bilik dia, sangat luas dan selesa. Nad punya bilik Family room, dengan dua katil. Dekorasi bilik dengan gaya kontemperori, lukisan Wau di dinding, katil yang menarik, memang sangat selesa dan santai bila duduk hotel ni.









Kemudahan yang ada di bilik
- Wifi percuma
- Lengkap toiletries
- Peti simpanan
- Peti ais
- Minuman tea dan kopi
- Desk
- TV
- Snack
- Charger USB & Plug


Suka dengan cermin dalam bilik ni, besar, cantik..hahaaha..Pantang nampak cermin ye, mesti nak berselfie.



Bilik nad ni ada ada dua jenis, satu Family room dua katil, macam nad punya, satu lagi tiga katil. Boleh pilih salah satu. Antara bilik ni ada pintu, connection room. Jadi, kalau korang datang dengan keluarga yang ramai, boleh ambil dua bilik bersambung ni.

Bilik dekat sini memang luas sangat. Dekat hotel Travelodge ni ada pelbagai jenis bilik yang korang boleh pilih. Meh nad tunjuk bilik selain Family Room.


Superior Room Queen Katil


Superior Room Twin Katil



Superior Room dengan balkoni. Hah, bilik ni siap ada balkoni untuk santai.



Suite Room, bilik paling luas. Untuk yang nak sambut hari istimewa tu, bolehla pilih bilik ni. Siap dekorasi angsa dekat katil tu..hehee.

Perkhidmatan Dobi Dan Ironing Layan Diri 24 jam

Dekat hotel ni juga ada menyediakan khidmat dobi dan ironing layan diri 24 Jam. Bilik laundry ni terletak di tingkat 1, dekat dengan bilik nad..hehee..senang. Ada washer dan dryer sekali. Jadi sebelum balik, boleh basuh baju dulu. Oh nak pakai laundry ni ada bayaran, hanya RM 10




Antipodean Coffee

Selain itu, korang juga boleh mendapatkan perkhidmatan sarapan sepanjang hari di Antipodean Coffee, yang menyajikan pelbagai hidangan yang diilhami oleh bahan-bahan segar dan budaya makan siang di New Zealand. Ini adalah tempat yang tepat untuk bersantai atau bersosial dengan secawan kopi. Buat masa sekarang cafe ni ditutup disebabkan pandemik covid ni.


Kemudahan Lain 
- 24 hours store ( ada kedai mynews )
- 24 hours security
- Currency exchange
- Luggage storage service
- Non smoking hotel
- Photocopying service

Kawasan Sekitar Kuala Lumpur Berdekatan Hotel Travelodge City Centre

Hah, percutian kali ni, nad jalan-jalan sekitar Kuala Lumpur. Kuala Lumpur dah sinonim dengan bandar yang sibuk dengan kemajuan kota yang mana antara tempat kunjungan tumpuan para pelawat dan pelancong adalah pematu tarikan utama Malaysia KLCC dan juga KL Tower. Kali ni nad pun jadila pelancong..hehee. Kuala Lumpur ni banyak tempat menarik sebenarnya, sebab tu kene teroka.

Antara tempat menarik yang ada


- Central Market. 

Tempat ni paling dekat dengan hotel, berada berhadapan hotel Travelodge sahaja. Tapi buat masa sekarang Central Market tutup untuk renovation. Sedih sangat, sebab tempat ni memang jadi tumpuan. Ia akan dibuka akhir bulan ni. Tapi takpe, ada tempat lain lagi.




- Kwai Chang Ho
Tempat ni dibahagian Chinatown. Tempat ni menarik sebab dekat sini ada mural di dinding. Kalau kreatif boleh la pose gaya apa pun. Kitaorang memang suka mural-mural ni..hehehe.


- Kedai makan sedap
Berdekatan dengan Kwai Chang Ho, ada satu kedai makan yang nad pernah cuba iaitu Luckin Kopi, Beryls Chocolate. Memang sedap makanan dekat sini. Haritu nak pergi penuh orang, jadi kita cari kedai makan lain la. Jalan punya jalan terjumpa kedai aiskrim Urban Artisan ni.

Unik pulak tengok aiskrim berlingkar macam tu, dengan warna warni. Apa algi cuba la rasa bagi hilangkan dahaga tekak ni. Not bad, sedap. Ada banyak lagi kedai makan yang santai, rare dan unik ni. Kene survey banyak lagi.



- Masjid Jamek
Ni pertama kali nad datang tengok River Of Life. Ya, jangan terkejut..hahaa. Bila sampai sini jadi macam jakun sekejap..hahaa. Tengok dia keluar asap dengan lampu, nampak biasa tapi yang eprtama kali datang, teruja sikit..ehehe.

Dengan mural di dinding bangunan sangat cantik dan kreatif.

- Dataran Merdeka


- Petaling Street
Malam nad sambung jalan-jalan lagi, lalu ke Petaling Street. Saje tengok..Kuala Lumpur kan..hehee.

Tempat lain yang boleh pergi, Bukit Bintang, KLCC, boleh je naik MRT, senang dan mudah. Tak perlu fikir parking kereta semua. Bagus kan.




Harga Promosi Hotel Travelodge City Centre

Siapa yang nak bercuti ke Kuala Lumpur, Travelodge City Center menjanjikan keselesaan, dan kemudahan dengan harga yang berpatutan serta bernilai untuk pengalaman, menjadikan hotel ini pilihan terbaik sama ada korang  berada di KL untuk bekerja atau bercuti bersama tersayang atau kawan-kawan.

Promosi Reopening

Tengok bilik, tengok service, tengok sekitar berdekatan hotel, mesti korang tertarik kan. Hah, dengan semua kemudahan ni, harga hotel ni pun sangatla murah. Sekarang promosi dengan harga bermula RM88 untuk menginap di hotel Travelodge City Centre ni. Yes!!, RM88 .. Untuk booking boleh klik https://bit.ly/TravelodgeCityCentre. Promo sah bermula sekarang sehingga 30hb Sept 2020.

Tribute To Frontliner Heroes Package

Speselnya hotel ini ada promosi untuk Fronliners bagi menghargai mereka. Pakej penghormatan kepada wira barisan hadapan denga special offer, superior room RM68 dan family room RM108 dengan syarat penginapan mininum selama 2 malam. Boleh daftar keluar lewat sehingga pukul 4 petang.


Long Stay Package

Ada lagi, untuk mereka yang bekerja di Kuala Lumpur, yang nak stay lama, boleh pilih hotel Travelodge ni sebagao lokasi untuk menginap. Dapatkan tawaran terbaik dengan harga
- RM 700 NETT Mingguan,
- RM 1,260 NETT untuk 14 malam menginap
- RM 2,400 NETT Harga Bulanan

Bagi yang stay lama ni, korang akan dapat bilik dengan Balkoni Bakul makanan ringan percuma (Pengisian mingguan), Bar mini percuma (Penambahan mingguan), 1 token percuma untuk dobi & pengering setiap minggu, Kad TouchnGo Percuma (Kad bernilai RM10net) atau tempat letak kenderaan percuma untuk satu kereta sepanjang penginapan anda.


Stay 3 Pay 2 Untuk Mastercard Package

Promosi utk Mastercard, Travelodge Hotels Asia & Mastercard menawarkan Stay 3 Pay 2, bayar dulu, travel kemudian. Stay 3 hari tapi bayar untuk 2 hari je. Booking boleh buat di Travelodge Asia website. Booking dari 1 July sehingga 31 Dec 2020 dan boleh stay dari 1 July 2020 sehingga 30 June 2021. Untuk maklumat lebih lanjut berkenan Mastercard ni boleh layari https://cutt.ly/EfazguT

Kod Promosi: STAY3 . Untuk tau lebih lanjut berkenaan Mastercard Promosi ni, boleh contact (66) 65724 9454 | E-mel: sa.pornthip@travelodgehotels.asia

Terma & Syarat 
- Tawaran tersedia untuk pemegang kad Mastercard semasa membuat tempahan, untuk penginapan yang dipesan menggunakan Mastercard yang sah .
- Pemegang kad Mastercard yang berjaya menempah tawaran ini akan diminta untuk menunjukkan Mastercard mereka semasa daftar masuk.
- Nikmati malam ke-3 secara percuma apabila anda menempah penginapan tiga malam berturut-turut, berdasarkan Harga Terbaik yang Tersedia.
- Tempahan mesti dibuat melalui Travelodgehotels.asia secara langsung semasa tempoh tempahan.
- Harga dikenakan bayaran perkhidmatan dan cukai kerajaan yang ada.
- Tempahan tertakluk pada ketersediaan.
- Pindaan atau pembatalan mesti dibuat 14 hari sebelum tarikh ketibaan untuk mengelakkan caj pembatalan satu malam.
- Tawaran tidak sah untuk digunakan bersama dengan promosi, tawaran dan harga ahli TravelodgeR yang lain.
- Travelodge Hotels Asia berhak untuk mengubah terma dan syarat tawaran tanpa pemberitahuan terlebih dahulu.


Untuk pertanyaan lebih lanjut mengenai kemudahan acara yang terdapat di hotel Travelodge City Center Hotel, Boleh layari
Website : https://www.travelodgehotels.asia/
Instagram : https://www.instagram.com/travelodgeasia/
Facebook: https://www.facebook.com/TravelodgeHotelsAsia/

Travelodge City Centre
Address: No.7, Jalan Hang Kasturi, 50050 Kuala Lumpur, Malaysia
D: +603-2032 2288 W : www.travelodgehotels.asia
hai assalammualaikum

Percutian Yang Menyeronokkan Di Best Western I-City, Dapat Unlimited Masuk Percuma Ke I-City Waterworld - Bila ada hari dapat rehatkan diri, terus cadangkan suami, jomla kita pergi bercuti, dekat pun takpe, asalkan dapat rehat minda dan tenangkan hati ni. Anak-anak pun dah tepu duduk dalam rumah je. Kalau keluar pun pergi tempat sama je..hahaa. Jadi, kali ni kita pergi duduk hotel dan mandi manda. Lama tak main air ni. Jadi, percutian kali ni, memang dekat je, tapi seronok sebab tempat nad pilih berdekatan dengan Waterworld dan Theme Park. Pilihan staycation kali ni, nad pilih Best Western I-City Shah Alam selama 3 hari 2 malam.


Percutian Yang Menyeronokkan Di Best Western I-City, Dapat Unlimited Masuk Percuma Ke I-City Waterworld

Kenapa nad pilih Best Western I-City?
Salah satu sebab nad pilih Best Western I-City untuk staycation kali ni, sebab dapat masuk secara percuma ke I-City Waterworld. Dahla masuk percuma, unlimited pulak tu..hehee..Tiket pulak untuk dua orang dewasa dan dua orang kanak-kanak. Itula sebabnya. Lagipun dah lama nad dengan anak-anak tak main air ni. Jadi ni la masa dia.

Lepas tu, berdekatan pula denagn I-City Theme Park. Ada permainan, lampu yang cantik, dan macam-macam lagi yang buat anak-anak seronok. Hanya beberapa minit sahaja dari Best Western boleh ke shopping mall di I-City Mall. Nampak tak kalau stay dekat Best Western ni memnag takkan jemu..hehee..Semua ada..lengkap.

Lagipun, Best Western ni pun harganya murah sahaja. Parking pun mudah.


My Stay Is My Way
Selalunya, hotel tetapkan waktu untuk kita check in dan check out kan. Tapi Best Western korang boleh check in atau check out mengikut waktu korang. Tapi perlu tambah RM60 je..Yela mana tau travel jauh, sampai tak tentu masa. Hotel mana nak pergi area Shah Alam ni. Jadi Best western ada..hehee..


Asalkan ianya dalam masa 24 jam, korang boleh adjust timing korang sendiri. Contohnya kalau check-in pukul 5 petang ni, boleh laa check-out kul 5 petang esok.





Masuk sini, terus ke lobi. Menarik tengok lobi dia dengan karpet yang warna warni, dekorasi yang menarik. Siap ada biskut untuk dimakan secara percuma.


Jom tengok bilik..
Ada banyak jenis bilik dekat sini, antaranya Superior Room, Deluxe Room dan I-suite Room. Untuk staycation kali ni, nad dapat Deluxe Room dekat tingkat 13. Tak pasti Best Western ni sampai tingkat berapa, tak perasan pulak. Mungkin sampai tingkat 18..



Taraaa..ni la bilik kitaorang. Ada satu king katil dan satu katil kecil diletak sebelah katil besar. Okla, cukup untuk kami 4 beranak tidur..hehee.

Ada TV, alarm pun ada..hehee..




Ada meja makeup besar dan tempat santai. Semestinya ada tempat bancuh coffee / tea dan air kosong, dan peti ais.

Almari dan peti keselamatan pun ada untuk simpan barang.


Bilik air pun cun, siap semua lengkap, tuala, berus gigi, alat mandian dan pengering rambut.

Memang best. Anak-anak sampai terus naik katil dan melompat. Nampak wajah gembira mereka. alahai kita yang gembira habis sebab tengok diaorang.



Kalau korang nak apa-apa, macam iron dan ironing board, nak babycot, extra bed, prayer mat atau apa-apa masalah, korang boleh bgtau dekat front dest atau dial je..Cepat je staff akan datang bagi apa yang korang nak.

Dekat sini pun ada laundry service tau..tu kene bayar lain la..Mana tau nak basuh baju apa-apa kan..ehhee..Ada juga printing service..Macam-macam ada.



Pemandangan luar dari dalam bilik , pada waktu siang dan  malam..


Wifi Laju Betul!!
Penting bila datang hotel, lagi syok bila ada wifi..hehee..Dekat sini, wifi memang laju. Tak tersekat ke apa..hehee..



Hanya Hari Jumaat Sahaja, All You Can Eat Seafood BBQ, 
Haritu, nad check in pada hari Jumaat pukul 3 petang. Nad tengok promosi, setiap hari Jumaat ada Seafood BBQ di The View Cafe tingkat 5 bermula pukul 7 petang sehingga 10 malam. Pergh, memang tak lepaskan peluang nak merasai semua seafood bbq yang disediakan. Harga untuk All You Can Eat Seafood BBQ hanya RM75 per adult dan RM 52.50 untuk kanak-kanak dan Senior citizen termasuk satu botol mocktail. Special untuk yang stay dekat Best Western, potongan 20%  dari harga asal.




Memang kami sekeluarga makan sampai kenyang..hehee..Yela siang tadi makan awal, perut kebulur. Bila ada hidangan seafood kepah, tiram, udang, ketam ikan dan macam-macam lagi, kerjanya memang makan je. Dari petang sampai la ke malam..hahaa. Seafood dia pun nampak segar semuanya..


Pilih seafood, dan bagi chef untuk di BBQ..




Ada juga salad, makanan bergoreng, spageti, kek dan aiskrim. Malam tu memnag kenyang.


Suasana pun cantik dengan pemandangan yang menarik.

Dekat cafe ni ada surau. Jadi boleh solat dulu kemudian sambung makan..ehheheh


Sarapan Pagi Di The View Cafe Tingkat 5
Stay dekat Best Western, termasuk sekali dengan sarapan pagi. Jadi, memang takkan lepaskan waktu sarapan pagi dekat sini dengan view yang menyegarkan. Tempat sama nad makan untuk Seafood BBQ iaitu di The View Cafe tingkat 5. Pagi-pagi memang perlu sarapan ye, sebab nak sambung buat aktiviti lepas tu..hehee..






Sedap semua makanan sarapan pagi dekat sini. Semua ada..Sebab tu suka duduk hotel..hehee..Makanan lengkap, dah sedia ada.


Mandi Manda di I-City Water World, Masuk Secara Percuma dan Unlimited Access Apabila Stay di Best Western
Hah!!, ni yang ditunggu-tunggu sebenarnya untuk anak-anak. Eh mommy pun tak sabar..hahaa..Yeah masa untuk mandi manda. Lama betul tak main air. Bila tau stay dekat Best Western akan dapat masuk secarara percuma ke I-City Water World, Unlimited access pulak tu, apa lagi memnag terus grab. Tiket masuk sini hanya untuk 2 tiket dewasa. Kalau lebih dari tu kena bayar. Kami memang 4 sekeluarga, memang elok sangat la..hehee..Percuma semua..Tak sia-sia ok. Jalan kaki je, kemudian naik lif turun ke B2, terus sampai ke kaunter I-City Water World. Fariza dah nampak air, terus cakap " mommy ite mandi ya "..mommy cakap ' iyee..mandi puas-puas "..Terus dia " yeahhhh"...

Kalau diikutkan nad tengok masuk sini RM25 dewasa RM20 kanak-kanak. Tapi sebab stay dekat Best Western, kita dapat masuk secara percuma.




Sebelum datang sini, korang kene bawak siap-siap kunci bilik dan kad pengenalan. Sebab memang syaratnya macam tu kalau nak masuk sini. Menunjukkan korang duduk di Best Western, kira buktila. Bawak pakaian dan tuala bersih siap-siap. Kang dah habis mandi manda, takkan nak basah ke hotel kan..

Dah selesai semua bolehla masuk..yeahhh..masa untuk mandi..




Pertama kali datang ke I-City Water World, menarik juga. Banyak tempat mandi yang disediakan, sesuai sangat untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Fariza pertama kali masuk sini terus pandai tenggelamkan muka dalam air..Padahal dah lama betul tak pergi mandi manda.


Ada beberapa slide dekat sini. Best gila..


Yang ni slide paling menakutkan..Tornado ride. hahaaa..Nad tak naik sebab takda geng nak naik..hehee..Kalau tak memang teringin nak naik.





Enjoy sangat masuk sini. memang mandi puas-puas. Masuk pukul 1 lebih, keluar pukul 5.30 petang..hehee..ala balik dekat je bilik hotel..gitu..


Dekat sini ada loker untuk simpan barang. Elokla ambil lokar, cuma RM10 je. Simpan barang berharga.


Makanan luar tak boleh bawa masuk sini. Dalam ni ada jual kedai makanan. Kalau lapar boleh beli makanan dalam ni.

Tiket masuk sini untuk sekali masuk je. Kalau korang nak keluar, lepas tu masuk semula, kene buat tiket baru. Kalau tak pasti, korang boleh tanya dekat kaunter staff I-City Water World yang jaga situ. atau pun boleh tanya staff best Western.



Jangan lupa, diingatkan, kalau korang stay Best Western, datang sini bawak kad kunci bilik dan kad pengenalan ye.

Order Online Guna QR Code
Malam tu memang penat sangat, sebab dah puas mandi manda di siang hari. Anak-anak balik dari I-City Water World terus tidur sampai ke malam. Sudahnya memang tak keluar bilik. Tapi, perut lapar pulak.


Jadi, kitaorang order makanan dalam bilik je, guna QR Code yang disediakan di dalam bilik. Boleh tengok QR Code tu dekat meja makeup, ada ditampal dekat situ. Senang je nak order. Scan je imbasan tu, nanti dia terus ke menu yang disediakan.




Malam tu memang lapar gila, jadi order la lebih..hehee. Budak-budak tu bangun terus dah ada makanan..hehee

Makanan ni boleh di bayar secara cash atau online.


Go Beyond Signature Menu dan New Beverage Menu
Makan tengahari, pula, kitaorang mencuba makan Go Beyond Signature Menu dan New Beverage Menu yang disediakan di Best Western cafe. Tengok nama menu diapun unik dan fusion sungguh ye..hehee.. Macam rare je..lain daripada yang lain. Jadi yang nama unik tu la nad order..hehee..



Nad order Coffe lamb, Satay Burger, Cincalok Beef, dan Salmon Noodles


Coffee Lamb ni nad order sebab kuahnya dibuat dari kopi. Tapi takdela bau kopi kuat sangat. Sedap. Dagingnya pun lembut.


Satay Burger, daging satay dibuat burger. Not bad juga la.


Lama tak makan cincalok. Tu sebab order Cincalok beef ni. Sambal cincalok memnag kena dengan daging dan dimakan bersama nasi.


Lagi satu Salmon Noodles. Rasa macam lemak-lemak macam tu. Pertama kali makan noodles unik macam ni dengan salmon.



Air pulak, nad order Slishy Mania (fresh watermelon cube line juice, sugar syrup) , Masam Manis ( calamansi juice,asam boi, soda water, sugar syrup) Fizz dan Lime Ginger Nojito (sliced ginger, lime, mint leaves, sugar syrup )..Nad minum air ni semua, segar sanagt tekak..sedap..


Korang kalau stay sini, kene makan menu ni semua. Ada macam-macam menu lagi ada, korang boleh tengok order di gambar.


Sunday Hi-Tea 
Sebelum check out, nad makan dulu dekat sini. Sunday Hi-Tea dekat sini cuma RM45 untuk dewasa dan 50% untuk kanak-kanak dan orang tua. Makanan dekat sini, nama je hi-tea tapi macam-macam jenis makanan ada..Memang bagi perut kenyang sebelum balik. Takut rindu..hehee.











Masa tengah makan dipersembahkan pulak dengan badut yang menceriakan anak-anak. Seronok anak-anak.


Lokasi Berdekatan Best Western
Jalan-Jalan I-City Theme Park 
Dari hotel ini hanya berjalan kaki santai je ke Taman Tema I-City atau I-City Theme Park. Lama dah tak datang sini. Banyak dah benda baru yang ada. Banyak permainan untuk anak-anak. Fariza la kalau boleh semua nak main.






Puas main, bawak tengok lampu yang menerangi kawasan ni.


Kalau nak merasai musim salji, korang boleh masuk ke Snowalk. Nad pernah masuk, boleh baca entry dekat SINI. Best sangat. Sejuk macam betul-betul dekat luar negara..hehee..


I-City Mall
Hanya beberapa minit sahaja, boleh pergi ke I-City Shopping mall. Banyak la benda boleh buat kan.



Dah nak cuti sekolah ni, mak ayah boleh bawak anak-anak ke sini. Bercuti bersama kawan pun boleh..Mesti seronok sangat. Nad tengok muka anak-anak gembira, nad pun gembira. Rasa bahagia sebab akhirnya dapat bawak diaorang bercuti. Korang patut grab promosi ni selagi ada. Tak kata pulak promosi ni sampai bila. Selagi ada, selagi tu la boleh grab..ehhee



Maklumat Lanjut:
Website: https://www.bestwestern-icity.my/
Facebook: https://www.facebook.com/bwicity/
Instagram: https://www.instagram.com/bwicity/
Telefon: 03-55219000