hai assalammualaikum..

oooo tadi baru je citer pasl ZURIAT MAYA...tbe2 terpikir nak buat tips bile berkawan dengan kawan alam maya ni..ala kawan yang kite kenal dari internet.x kishla facebook..twitter..bbm..myspace..oo ape2 la..banyak kes dah jadi kan..so nak wat tips..klo x setuju ngn tips miszrockers xpe..orr ade penmbhn tips..leh dikemukan..hehe..


kalo xnk jadi mcm tajuk ats ni..so korang kne bc tips ini...tau..tau..tau..(dah mcm upin dan ipin)

1) SELIDIK DAHULU
    perkara penting bila berkawan dengan kenalan maya ni..selidik dulu sape yang anda kawan tu..asl dr mn..tinggal dgn spe..umur berp..perkerjaan mereka..kadg2 x smua yang jujur dalam internt tu..so berwaspada..kenal dgn kawan maya ni lebih lam..mksdnyer kawan dalam masa setahun..lebih pun lagi bagus..tgk cara diaorng berborak dengan anda..yela..mayb dengn berborak kita tau mcm ne orng tu..mksdnyer ape yang mereka suka borakkn..kdg2 ade yang suke citer pasl sensored...oo tu mmg kne reject..ahahahhaa..

2) JANGAN JATUH CINTA
     hah ni la yang terjadi..hahhaha...bile dah kenai lama..mula jatuh hati..sebb tgk die ni mcm baik je..haishh..jgn terpedaya wahai anda-anda semua..walaupun dah kenai lama dalam internt x semestinyer die tu jujur 100%...dan anda-anda semua jangan cept jatuh cinta dengan kata-kata manis yang diberikan..lagi2 mereka yang xde pkwa atau awek..mereka mesti amik peluang ini untuk bercinta...walaupun anda dah jatuh hati dengan kenalan maya anda..tggu dahulu..jgn ucpkan I LOVE U atau SAYA SAYANG AWAK...tggu sehingga berjumpa..atau face to face..

3) BAWAK KAWAN
     yes..dah kenal lama..mesti nak jumpa kan...yela dah jatuh hati..yela kot2 dalam hati die ni ok..x jahat..kalo nk jumpe knln maya mesti bawk member sekali..jgn sesekali p sorang-sorang..kdg2 dalam internt je tunjuk baik..bile dh jumpe mulala nak wat sesuatu...mesti bwk member tuk temankan anda pergi jumpe kenalan maya anda tu...sekurang-kurangnyer die xdela nak wat sesuatu..dan anda terasa selamat..

4) TEMPAT YANG TERBUKA
    important part bile dah berjumpe..jgn berjumpa di tempat yang tersembunyi-tersembunyi...hahaha..mksdnyer kurang ramai orang..tempt mcm tu mmg romantik tapi nnt akibatnyer lu tanggung la sndiri kaannnn....klo rs nk jumpe p tempt shoping complex...tempat yang penuh ramai orang...yang kenalan maya anda xleh wat sesuatu yang x diingini...

5) JANGAN DENGAR PUJUK RAYU
    haishh klo bab2 mengayat..mmg pandai..jaga-jaga..ade kenalan maya anda yang buat tu..hahaa..jangan degr ckp diaorng..kadg2 diaorng nak mintk temnkn p umh sewa bujang diaorng..so jgn ikut..kdg2 mintk duit..so jgn bagi..sebb anda akan tertipu...kalo diaorng ckp mcm tu KATAKAN TIDAK (mcm ikln merokok plak)...tu pntgnyer bwk kawan...huhuhuhu..

rasanyer tu je kot..ke ada lagi..kongsi2...

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. sejujurnya, kalau contohnya nadia belum kawen lagi la kann, nadia boleh dikatakan, 80% nadia tak kan pilih dari alam maya. mungkin nadia lebih prefer yang kita tau asal usul keluarga dia. sebab kalau alam maya ni, rasanya risiko dia tinggi sikit la. tapi terpulang pada keberanian masing2 la kan. :)

    ReplyDelete
  2. stuju komen nadia kat atas ni..hihi..

    tp yui kenal dia dr alam maya gak..myspace - kol - berbulan lepas tu baru jumpa..hihi..


    yg penting kenal mak dan ayah dlu.

    ReplyDelete
  3. nadia..seeloknyer mmg begitu..sebb kalo real ni kita tau ape die wat..keluarga die..tp klo intrnt kite cume tau sikit je..hehee..tp x slh pun nk berkenln cume jgn terlbih2 smpai memudaratkan dan memalukan diri

    ReplyDelete
  4. yui..nad pun knl bakal tunang memlaui facebook..tapi nad ikut ape yang nad bg tips ni..hahahahaa...yela jumpe org strangers ni menakutkan

    ReplyDelete
  5. Salam… saya just nak bagitahu yang saya dah tukar link.. ni link blog saya... terima kasih.. kalau boleh unfollow blog saya yang lama, then follow semula ye... terima kasih sekali lagi.. dan minta maaf banyak banyak sebab menyusahkan erk..

    link lama : azmengs.blogspot.com
    Link baru : www.papablogger.com

    ReplyDelete
  6. papa blogger..bile sy buka azmengs.blogspot still ade lg..bile buka papablogger.com..yang keluar lain la..

    ReplyDelete
  7. nice sharing sis..Kalau boleh elakkan brkwan or jtuh cinta dalam alam maya kan..may Allah bless u.. :)

    ReplyDelete
  8. seneorita..welcome..sharing is caring..=)

    ReplyDelete