hai assalammualaikum

dah dua hari kita berpuasa kan..macam ni rasanya berpuasa time kerja..sangat memenatkan walaupun keje dalam opis..dahla dalam opis nad cume nad seorang melayu dalam opis..opis lagi satu pun ade sorang melayu..dekat store pun ade sorang melayu..dan sorang lagi laki melayu despatch dan sorang lagi melayu driver lori ..so kami berlima je melayu..sebenarnya company and jual minyak shell dan petron..bukan minyak macam dekat stesen tu tapi minyak pelincir..company and distributor sah ok.. ..company nad jual minyak pelincir shell dan petron..bagus untuk kenderaan dan industri..nak tau lebih lanjut boleh ke KAIFAH SDN BHD

see..tiga-tiga merah..kami buddies..kami takkan terpisah..hahaha..ayat poyo.. nila kami budak opis dan warehouse.. nad admin untuk minyak Shell, John tengah jaga warehouse dan lina admin untuk Petron

keje admin pun bukannya senang tau..pasti ada je kejenya..keje admin kat sini bukan hanya tau filing dan berkomputer je..tapi kene tau semua..bagus kan..semua kita dapat belajar..dari situlah kita akan dapat lebih  banyak pengalaman dan pengetahuan..dekat sini nad diajar tau macam mana tengok harga..buat D.O dan Invoice, dan lagi satu jawab panggilan telefon..benda yang and tak suka..hahaha..tapi last2 dah kene menjdai rutin harian nad..sebab ape??..

setiap pembelian minyak kitaorang ade terms untuk bayarannya..ada gak yang boleh bayar cash kalau masa tu ada duitla..kalo takde tempoh yang diberikan 30 days..ataupun C.O.D. terms..so yang dua terms nila nad kene telefon company dan chase payment tu..kalau tak macam mana company nad nak ade duit kan..duit tu la gaji nad..hahaha..chase ni bukan seorang dua customer..tapi ramai customer..company nad ade 5 orang sales..ce bayangkan sorang sales ade ramai customer..tak ke jenuh..haishh..sabor jela..

nad akan start chase dari pukul 10- 11.30..yela 12 ofkos waktu lunch..pastu sambung kul 2- 4 petang..suara yang halus dan sedap dan manja nila yang diaorang akan dengar..nak chase payment kene cakap elok2..tapi kadang-kadang dah cakap elok pun kene marah jugak..haishh..sadisnya la..kalau ada yang baik, baik sangat customer tu..kalau ada yang jenis naik angin..hah makannya kene bising pastu letak telefon macam nak bagi pecah je telefon diaorang..ade nad kisah..yang penting nad dah jalankan tanggungjawab..pastu kalau dah chase man cheque dah ready kene inform kepada sales..pastu kene taip kat system sebab akaun nak tengok..inilah keje namanyer..bersabor jela..ok teruskan keje..petang-petang ni kurang keje sikit..

alamat perut dah bekeroncong..menu apa nak berbuka ni erk..hoho..selamat berbuka u alls


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Assalamualaikum nad, susah gak kerja nad kan. heee sabar ye yanggg. cari rezeki halal bukan mudah, dan bukan susah juga. selamat berbuka nad :)

    ReplyDelete
  2. hehe..didiey plak selalu tggu invoice n DO dr supplier. selalu kol supplier mntk quotation. dan confirmkan payment term dgn diorg..lebih kurang je keje kita kan? ada kaitan

    ReplyDelete