hai assalammualaikum

Mata dah ngantuk tapi gagahkan diri untuk menaip..Harini nad menghabiskan masa dengan keluarga nad pergi ke Putrajaya. Harini merupakan hari terakhir Karnival Usahawan Desa di Putrajaya Presint 2. Dalam niat memang nak pergi, sebab nak jumpa member yang join sekali karnival ni dan nak tengok ada apa yang dijual disana selain kuih muih tradisional. Sampai di Putrajaya perkara pertama yang memeningkan adalah parking..haha..hari terakhir pun ramai lagi yang datang. Tapi alhamdulillah masuk je tempat parking ada orang nak keluar.terus masuk parking. masuk je dekat kawasan die memang penuh dengan manusia..kira karnival ni mendapat sambutan orang ramai.


Pelbagai booth telah dibuka..apa yang nad nampak booth makanan, barang-barang antik dan tradisional, pakaian dan pertunjukan kereta. Kawan nad ade gak join karnival ni. Die tolong pakcik die jual durian crepe dan air kopi. boleh tahan gak lakunyer. Nad beli durian crepe dekat die, sedap marbelous. depan kedai die merupakan booth media prima..syok habis..nad tak sempat nak tangkap gambar. Sepanjang karnival die nampak artis kat booth tu..haha..untung booth die dekat dengan booth media prima. satu lagi booth hiburan nad pergi ialah TV Alhijrah..masa tu nampak pelakon Munir je..anak buah suruh amik gambar tapi disebabkan ramai orang tak dapat nak amik..

 Ni pulak pertunjukan kereta yang paling awesome..2 kereta ni menrik minat nad..tengokla pintunyer tu..untungla awek dapat pakwa pakai kereta mcam ni..hahhaa..Nad dalam mimpi jele dapat kereta macam ni..kalau suh si jejaka mafia tukar kereta macam ni mau makan megi jele..tak pun makan dauh..hahaa..masa ni memang panas..panas-panas pun hantam jele..nak tengok kereta kan..



Yang ni pulak pelbagai jenis makanan dari semua negeri. Sarawak pun ada..mau makan apa..cakap je..tapi masa ni nad makan char keuw teow je..haha..penat..taknak makan berat-berat.

ni la kalau dah bawak budak-budak..tak lain nak belon je..linkup duit makcik korang ni blanja korang..tak dapat nangis..adeh..nak taknak belikan jele..

sebelum balik..rehatkan diri mendengar lagu orang asli..hehhee..best jugak tengok diaorang main..orang asli sekarang semakin maju..so jangan pandang rendah dekat diaorang ok..pandai main muzik..pandai menyanyai..pandai berjoget..ade lagu rancak ade lagu slow..bila penat dah hilang mulalah kitaorang gerak nak balik..fuhh..memang penat tapi enjoyy..






Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Bestnya...akk nak pegi smlm pun x sempat pegi lain kali la jwbnya...

    ReplyDelete
  2. booth makanan KElantan tu best! hahaha~

    ReplyDelete
  3. ini karnival yg dlm iklan zizan tu kan nad..haha

    ReplyDelete
  4. Untunglah, dapat pergi karnival. Kena OT that weekend, so missed it!

    ReplyDelete
  5. pehh..macam-macam kereta kena cat nih..

    ReplyDelete