hai assalammualaikum

Hamba Allah Datang Membantu - korang pekabo sihat..haishh lama tak berblogwalking ni..maaf nad tengah sibuk sangat ni haishh..sana-sini nak uruskan..bila penat mata pulak cepat menagntuk..adakah gara-gara Ephyra..hehehe..yela die suruh jaga kecantikan..tidur awal kan bagus..hehee..lagi sembilan hari je lagi..masa berlalu dengan cepat..macam-macam yang berlaku..satu-satu dugaan datang..tapi nad dapat tempuh dengan sabar..sebab setiap kesabaran kita itu akan memberi kita ketenangan.

Kita bersabar bukan sebab kita lemah, tapi kita ingin menjadi lebih kuat. kesabaran bukan bererti diam tak bergerak saat ditimpa musibah. Tapi sabar adalah aktif bergerak mencari kebaikan saat musibah datang dan dalam kesabaran anda akan menemukan indahnya kehidupan. Sesungguhnya kesedihan hanya datang pada orang-orang yang tak bersabar dan setiap orang yang bersabar adalah orang-orang yang lulus dari ujian kehidupan. Ujian pasti datang, dan kesabaran kita menentukan kualitas nilai kita saat ujian itu datang.




Nad bersyukur sangat dikelilingi kawan-kawan yang baik hati. Kesibukan nad dalam membuat persiapan ada insan yang sudi membantu nad ketika dalam kesusahan. Allahuakbar, kawan yang dah lama tak jumpa kira-kira dalam 9 tahun, tiba-tiba menegur kita..Nad memang taku nak tegur die sebab masa sekolah dulu tak penah tegur dia pun walaupun satu kelas..hahaha Nad pun membalas la teguran dia dan kami rancak berborak. Kelainan sikap dia membuatkan nad rasa tergelak..hahaa..kenapa nad gelak..sebab sikapnya yang dulu macam poyo, nakal dan kerek tu la telah bertukar menjadi seorang yang gagah dan.....huish takleh cakap la..wakakaka...hensem tetap hensem..haahha...Sedang dugaan datang, dia datang membantu nad. Memang tak disangka, kawan yang lama tak jumpa datang tolog kita macam ni..huissh terharu siottt..sobosbosb....


Seorang lagi sahabat nad baru kenal tahun ni. Sahabat alam maya yang ku temui, yang banyak dengar masalah diriku..hahahaa...Sahabat yang tak pernah jemu memberi nasihat..Kita tak akan sangka sahabat macam ni akan ada dengan kita..sahabat yang tak pernah berjumpa tapi terlalu baik sampai tak terkata apa-apa. Pertolongan dalam membuat sedikit persiapan dalam majlis ku nanti..Bila nad cakap macam ni, dia bagi idea macam ni..see hebat kan..terharu bila dia tolong buat benda yang kita tak sempat buat...



Sahabat study yang sering menceriakan hatiku..sahabat Universiti Utara Malaysia...love you laa..tak sabar nak jumpa korang semua..terharu korang semua datang dari jauh...sobsobsob...
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. semua orang ada their own sets of friends yang bersama tak kira susah ataupun senang...me too... bersyukur kan ada kawan2 macam ni..

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan nad..tqvm sudi menyinggah ke blog lya.seronok kan ada sahabat..tringat lagu najwa sahabat

    ReplyDelete
  3. Biasa lah dik.
    Berkawan biar seribu.
    Janji hati saling merindu.
    Walaupun jauh beribu batu.
    Pastikan kita bertemu.

    Carilah kawan yang sentiasa bersama saat susah dan senang

    ReplyDelete
  4. Lucky you have sahabat di kala susah dan senang...bkn senang tau nak dapat..(^_^)

    ReplyDelete
  5. Yup bkwn la ngan siapa skalipon..tp nk cari yg ssuh senang bersama tu ygs susah kan nad

    ReplyDelete
  6. susah nak jumpa kwn yg sentiasa membantu

    ReplyDelete