hai assalammualaikum

Isteri Orang Dianggap Anak Dara - hahahha..lucu tengok tajuk entry nad kali ni..kisah seorang isteri comel yang, kecik molek, yang kuruih keding dianggap anak dara orang yang masih bersekolah..hahaha...apa nak buat..dengan saiz badan dan ketinggian serta berat tidak menampakkan isteri orang ni seperti sudah dewasa..kihkihkih..Siapa pernah mengalaminya..mesti ramai kann..yela kadang-kadang orang tu dah jaga kecantikan sejak azali supaya nak nampak muda, kadang-kadang dah semulajadi..takleh wat pa dah..melainkan die dah melahirkan anak..tapi dah ada anak pun kadang-kadang nampak masih macam anak dara..


Ceritanya bila Orang tak dikenali mula berborak di media sosial tak kira di wechat, atau facebook. Kadang-kadang aku ni malas nak layan. Setiap hari ade je yang chat, tapi aku tak balas...biarkan je..yela kebanyakannya kadang-kadang 18xxx..giler tak..sapa nak layan macam tu..kadang-kadang nad saje balas.. lepas je orang tu bagi salam, nad pun jawabla salam, biasalah orang akan tanya umur berapa, tinggal mana,..nad pun balasla ala kadar..umur 30..kadang-kadang letak 35..hahaa..diaorang cakap nampak mudala..macam masih sekolah..itula inilah..blablabal...padahal baru 26..ehhee...

Bila cakap tinggal mana..kadang-kadang nad jawab" tinggal dekat atas tanah bawah langit".."tinggal dekat rumah"..kadang-kadang kejam sangat terus cakap "tinggal dengan suami"...orang tu terus matikan perbualan..ahhaa..ade tu cakap study ke keje..nad terus cakap "dah kawin"..ni ha suami kat sebelah..wakakaka..terus senyap..kihkih..watpe nak menipu..kalau dah kawin baik cakap dah kawin tak kira la laki stranger tu hensem ka..berduit ka..ada kereta besa ka..suami is number one..ececehh..


lagi satu pulak cerita sedara jiran yang dah lama tak datang dekat kawsan ni, yang mengenali keluarga suami. Tengah nad siram pokok bunga, abe tu cakap dekat jiran nad, "anak sapa tu?"..comey je..die dah jeling macam nak mengorat..wakakkaka.sampai die tanya nad " dah kawin dah"?..hahaa..nad pun cakapla.."dahh".jiran duk ketawa berdekah-dekah.."tu bininya anak Cik Timah"..Abe tu cakap "yang mana si angah ke"?..wakaka..angah dah kawin bang oiii...ni isterinya abang long kawasan..hahaa..sam namanya..abe tu muka dah terkjut..patutla comeyy..bini sam erk..kirim salam erk dekat sam..hahaha..muka die menampakkan sangat la blur..

banyak lagi peristiwa yang nad alami..hehehe...tak kisahla orang nak cakap ape, yang penting suami ku nombor satu..hehhehhee...
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Untunglah. Eh umur 26 tahun. Boleh panggil akak la cani.

    ReplyDelete
  2. serius macam belasan tahun lah..hehe

    ReplyDelete
  3. Jia rizaira..mesti awok lagi muda kan...adehhh..ingat awok lagi tua dri den..hehehe

    Siti zawiah..hahaha...tau takpe..kecik je nad ni

    ReplyDelete
  4. lbh baik berterus terang . media sosial ni menyeramkan ... ehem , saiz kita sama la ... heh heh heh

    ReplyDelete
  5. Bagus Nad bila kita berterus terang ni..Hehehee lawak pon ada bila bca story Nad nie..Bini abang long kawasan upernyer hahaha

    ReplyDelete
  6. habis laa dah prasan dahh.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. Umur 26 ke..ingat dah 62..sebab nampak tua..hehe..gurau je..mmg nampak muda dari usia..

    ReplyDelete
  8. samala..pnah lalui situasi ni..msa umur 26/27 org ingat bdak skolah..bdak skolah pun nk ngorat..hehe..pdahal dh ada ank pun..skrg dh 30an..org ingat awl 20an..yg umur 18 pun ada nk kwan..huhu..sy dh ada ank bsar dr sy dh skrg...tp sy suka terus terang jgak..x baik tipu...

    ReplyDelete
  9. heheehhe, tu la yg terjadi kepada kita yg kecik comey ni kan. Aima ni pun skg ni bila perut dah start kedepan org pulak xpercaya. kecik sgt budaknya. xsangka dah kawin dan dah carry baby dalam perut pun.

    ReplyDelete
  10. hahahaha, akak sama mcm sy. suka buat cmtu kalau malas nak layan.

    ReplyDelete