hai assalammualaikum

Tutorial Ambil Link Post Status Di Facebook - hah ramai yang tak tau macam mana nak ambil link yang korang post tu dekat facebook..ramai yang blur termasukla nad..hahaa..cara ni nad guna semasa contest Pak John Steamboat yang nad sertai. Juri nak tengok link post kita, letak atau tak dekat mana-mana, sennag nak judge, bukan sorang peserta tapi ramai peserta. Selain itu kadang-kadang company suruh korang buat status pasal produk mereka dan nak tengok link yang korang post berkenaan produk mereka..jadi bila tekan link post status ni hanya keluar pasal produk mereka sahaja..takdelah diaorang nak scroll memanjang untuk cari korang post pasal produk mereka..

INGAT!!! INI BUKAN LINK FACEBOOK KORANG TAU.. ini link POST STATUS korang..

Meh tengok tutorial ni

1) korang buat status berkenaan sesuatu produk seperti dalam gambar


2) Tekan masa bawah nama tu..


3) lepas tu die keluar gambar besar ni..atas tu baru link post sebenar untuk post itu sahaja.


Senang dan mudah kan. Cara ni memudahkan company untuk melihat anda buat post atau tidak berkenaan produk mereka atau status contest yang dijalankan. Takdela company tu duk scroll sampai ke bawah sebab benda yang di post akan ke bawah..tak ke penat diaorang nak tekan..kaan..hehe..selamat mencuba..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours