hai assalammualaikum

Handphone Asus Zenfone 5 - Nad ni nak review telephone idokla pandai sangat..tapi nak cerita telefon baru nad ni..hehehhe..Handphone smartphone ni satu keperluan..sekarang semua nak urusan mudah dan senang dekat telefon. Lagi-lagi whatssup..Dan sebagi blogger kamera itu penting untuk mendapat gambar yang menarik..Kira kesemuanya pentingla..Lepas je handphone Sony Xperia J nad dah tak berapa nak betul, install tak boleh, kamera tak cantik, pastu asyik hang je..semua kerja jadi lambat..betapa susahnya nak buat kerja..haishh..

Masa tu mulala memujuk mr mafia suruh beli telefon baru. Mulanya nak beli Handphone Xiomi, tapi tak jadi adalah sebab-sebabnya..akhirnya pilihan nad Handphone Asus Zenfone 5..sebelum beli nad ade survey dekat google..dekat youtube berkenaan dengan Asus Zenfone 5 ni..tengok macam semua ok..sebab nad perlukan telefon smartphone ni dengan cepat..sebab senang buat kerja nanti.
 

Akhirnya nad beli Asus Zenfone 5 ni dengan harga RM580. Nak tau ape bestnya..hehee..ni la yang ditunggu saat ni..apakah dia..Yesss!! akhirnya nad dapat handphone yang berkaler biru..hahahhaa...suka giler kau..kihkihkih...Asus Zenfone 5 ni popular dengan dua simkad..jadi boleh masukkan dua nombor dalam satu phone..


Pertama sekali tengok handphone  mestilah tengok kameranya..kalau nak diikutkan, kamera Asus Zenfone 5 tidaklah sehebat mana, tapi lebih elok dari Sony Xperia J nad sebelum ni..hahaha.. Nilah gambar pertama nad amik guna kamera ni..amik gambar dekat luar..Kamera Asus ni belakang ialah 8MP dan depan ialah 2MP..memang untuk selfie tak berapa la..tapi ok la dari sony nad sebelum ni..ahhaha..

Ciri-ciri kamera


Macam-macam ada dah dekat Asus Zenfone 5 ni..bestnya dalam ni dah ade movie video dan mini movie..so nak buat video dah senang..macam nad pemalas..haha..takde edit-edit dah..main masuk je..hehe



Dan menariknya Asus ni ade Mirror..hahaha..so nak makeup guna cermin dalam phone je..hahaha..


Serba sedikit tentang Asus Zenfone 5


Sekarang semua kerja jadi mudah..takde hang..takde risau pasal gambar dan semuanya..sound pun ok..hehee..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. menarik gak nie...cik akak guna nokia xl je dik..dah tu tak boleh screenshot..hihi..

    ReplyDelete
  2. best giler enpon ni..
    rase nyesal plak beli lenovo..
    T_____T

    ReplyDelete
  3. saye pon baru jer update pasal asus zenfone 6 . hee . yeayy kite geng ! hehe .. hari tu pon ad survey gak zenfone 5 tapi disbbkan inch dy kecik kite amek yg 6 .. heheeh ... sbb biase gune yg 6inch .. tapi kaler biru ! cantek lahh . sye wane hitam .

    ReplyDelete
  4. sis sdg tunggu zenfone 2 . dah masuk pasaran ke blm ...

    ReplyDelete
  5. hari tu ada jugak tengok henpon ni. tapi hati nak jugak beli jenama samsung. hehe ^^

    ReplyDelete
  6. henpon sama.... best asus 5 nie. sebab saving batery pastu ringan je.

    ReplyDelete
  7. Pernah godek2 hp ni..boleh tahan jga function yg ada :)

    ReplyDelete