hai assalammualaikum

Mudahnya Masak Daging Gulai Kawah Dengan Homemade Pes Gulai Kawah - Harini dok terfikir nak masak ape, yang mudah dan cepat..hahaha..walaupun banyak bahan-bahan dekat dapur tu, tapi arini rasa nak masak benda yang campak-campak je terus siap..apa benda la selain sardin..haha..takkan sardin lagi..muak..tetiba datang "ting".. Idea nak masak ape..

Haritu kawan jejaka mafia ada bagi tiga botol pes homemade gulai kawah...uiittt..lama dah tak makan gulai kawah ni..dulu makan gulai kawah ni dekat Kedah je masa study..memang sedap gulai kawah ni..masak guna kawah..hah dah ada pes ni memang mudahla nak masak..main campak-campak je..


Ni la rupa Homemade Pes Gulai Kawah..boleh digunakan untuk daging atau ayam. Harini nad nak masak daging Gulai Kawah...aummm..caranya mudah sahaja, sesimple abc..
- amik 2 atau 3 sudu besar pes gulai kawah ke dalam kuali. Bagi tumis sikit.
- masukkan segelas air
- masukkan daging atau ayam yang telah direbus. Air rebusan tadi boleh digunakan sedikit.
- masak dengan api sederhana selama 5 minit
- siap untuk dihidang..pastikan ayam dan daging masak secukupnya ye..


Ni la hasil masakan daging gulai kawah nad..aummm..sedappp. Makanan macam ni sesuai untuk orang yang bekerja atau malas nak kupas-kupas bawang segala..hahhaa..suami pun puji masakan gue sedap..bahhahahha...

Boleh contact
Norliza di gulaikawahliza@gmail.com atau facebook Paste Gulai Kawah..atau pergi terus ke owner pembuat gulai kawah ni kak Norliza Ismail..cuba jangan tak cuba..memang sedappp..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. kalau kat rumah takde kawah macam mana?
    hehe

    ReplyDelete
  2. Boleh pakai periuk besar kan Nad?hehehe...mana nak beli pes ni..

    ReplyDelete
  3. Uncle gedek guna pes ni je..terus siap..hahah..takyah jawah2

    Kak amanda..bawah tu ade nama owner die norliza ..boleh order dengan die..cakap akk nampak dekat blog nadia isteri sam..hahha..die kenal suami saya

    ReplyDelete
  4. dapat yang kow2 mmg besr nie.
    cicah pulak dgn roti..
    huuuuuuu~
    meleleh air liur :)

    ReplyDelete
  5. sedapnya terliur kak mieja tgk:)

    ReplyDelete
  6. dari dekat IG lagi dah terliur tengok. huwaaa ^^

    ReplyDelete
  7. dari dekat IG lagi dah terliur tengok. huwaaa ^^

    ReplyDelete
  8. dah ada pes segera jadi senang lah kan . sis mmg x tahu resepi gulai kawah ni ...

    ReplyDelete
  9. wah muda nak buat gulai kawah

    ReplyDelete
  10. wahhh! gulai kawah pun boleh buat mcm tu ye... mesti sedap kan...

    ReplyDelete