hai assalammualaikum

Vanila Aiskrim Kegemaran Kami - Aiskrim memang menjadi kepujaan semua orang dari peringkat budak-budak sampailah orang tua..aiskrim ni manis dan mempunyai pelbagai perisa. Bila cuaca panas, aiskrimla kadang-kadang yang dicari untuk menyejukkan tekak. Kadang-kadang sesuai untuk buat dessert kan..takpun beli dekat pasaraya, siap beli yang dalam mangkuk besar..simpan dekat rumah..


Dalam banyak-banyak perisa, vanila yang menjadi kegemaran nad. Tak tau kenapa..mungkin vanila rasanya tak berapa pekat atau sedang-sedang bila masuk tekak..kalau beli aiskrim cornetto mesti perisa vanila..kalau beli aiskrim batang, mesti beli yang warna hijau dalamnya vanila..nampaknya bukan nad sorang je suka aiskrim vanila..mr mafia pun suka..kami kongsi perisa yangbsama..senang la beli aiskrim perisa yang sama kan..hehehe

Nad penah baca yang aiskrim vanila ni boleh hilangkan selsema..makan aiskrim vanila ni,insyallah baik..ermm tak tau la kan keberkasanannya..tapi macam kakak nad cakap, die nurse, kalau budak demam kene mandikan biar panas dalam badan tu kurang..kene cubala nanti..kalau selsema makan aiskrim vanila..ehehehe..

Macam nad sekarang suka aiskrim vanila plus dengan oreo..dulu selalu beli dekat Macdonald..aiskrim Mcflurry tu..tapi sejak boikot dah tak beli dah..tapi serach google tadi..banyak resepi nak buat aiskrim vanila..wahh senangla lepas ni buat dekat rumah je..tapi nak kene ade barang-barang pemutar nak buat kek tu..baru boleh beli bahan-bahan buat aiskrim..mudah rupanya..ermm..k layan makan aiskrim vanila dulu..hehehe
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Sedap aiskrim nii!!!! Time batuk ni la selera kat aiskrim menjadi2.. time elok tak nak la pula

    ReplyDelete
  2. Dapnye kalau boleh makan ais krim time ni huhu

    ReplyDelete
  3. kapit dengan roti,perghhhhhhhhhhhhh! berkeping2 roti jawab dia,hehe

    ReplyDelete
  4. Cik akak masuk je apa dik.tapi vanila cik akak memang suka

    ReplyDelete
  5. nani pulak kurang sikit vanilla. lebih suka coklat. heheh ^^

    ReplyDelete
  6. Bru leps buat air soda dan eskrem vanila.

    ReplyDelete
  7. fd jarang mkn aiskrim :D ada time je rasa mcm nak mkn

    ReplyDelete
  8. akak suka aiskerim perisa durian atau jagung...selera orang kampung betul..ehheheh

    ReplyDelete
  9. ola.. alamak.. tambah wipping cream sekotak 2 + cekerim ni and blend. Tabur lagi oreo dust. superb.. jadi vanilla shake oreo..

    ReplyDelete
  10. Memohon Pinjaman segera dan Gadai janji, telah anda pernah ditolak terus-menerus oleh bank-bank dan institusi kewangan lain, Kami di Tawaran COVENTRYLETON PINJAMAN SYARIKAT pinjaman daripada 1,000 hingga 100,000.000.000 anda perlu 18years dan ke atas untuk memohon, membalas kini melalui e-mel coventryletonloancoperation@gmail.com untuk maklumat lanjut.

    KAMI MENAWARKAN jenis-jenis JUMLAH PINJAMAN:
    * Pinjaman Penyatuan Hutang
    * Pinjaman Perniagaan
    *Pinjaman peribadi
    * Pinjaman Perumahan
    * Kewangan Kereta
    * Pinjaman Commercial
    * Pinjaman Pelaburan
    NOTA: Kami memberikan anda pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 3% dan pinjaman jangka masa 1 hingga 25 tahun untuk membayar balik pinjaman. kenalan e-mel:
    coventryletonloancoperation@gmail.com Jika anda mempunyai mana-mana masalah di atas, hubungi kami sekarang untuk mendapatkan bantuan

    ReplyDelete
  11. We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.

    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+2%

    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    PRICE = 32%+2%
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M

    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly
    renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.

    Contact: Name: WARREN GARY

    Email: inquiry.barkerfinancial@gmail.com

    ReplyDelete
  12. We are specialized in Bank Guarantee {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft {CBD} as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed.

    We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description.

    The procedure is very simple; the instrument will be reserved on euro clear to be verified by your bank, after verification an arrangement will be made for necessary bank documents and stock testing expenses, the cost of the Bank Guarantee will be paid after the delivery of the MT760.

    DESCRIPTION OF INSTRUMENT:
    Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC).
    Total Face Value: Minimum of 1M Eur/USD (One Million Eur/USD) to Maximum of 5B Euro/USD(Five Billion Eur/USD).
    Issuing Bank: HSBC London, Barclays Bank, Deutsche Bank Frankfurt, Hong Kong, Any AA rated Bank in Europe or any Top 25 WEB.
    Age: One Year, One Day
    Leasing Price: 4% of Face Value plus 1% commission fees to brokers.
    Delivery: Bank to Bank SWIFT.
    Payment: MT-760.
    Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days.

    All relevant business information will be provided upon request plus our terms and
    procedures.

    Contact name: David Verney

    Email : davidverney18@gmail.com

    skype davidverney18@gmail.com

    ReplyDelete