hai assalammualaikum

Anugerah Yang Diberi Allah - Alhamdulillah..setelah 8 bulan pernikahan nad dan mr mafia, Allah bagi kami rezeki untuk mendapat zuriat. Doa yang tak putus-putus dengan usaha untuk merasa kegembiraan ni. Bila dapat tau, lagi-lagi buat pertama kalinya, mesti teruja kan nak scan, nak tau betul ke ade dalam perut ni. Kenapa perut ni tak membesar..macam tak percaya je..jadi nak bagi caya mestilah nak scan kan. Nak tengok baby tu dalam perut..

Macam nad, sebenarnya taknak scan dulu, tapi masa tu nad rasa macam sakit je dekat perut, adakah sebab banyak berjalan masa pergi Farm In The City. Yela masa tu tak merasa lagi alahan, lagipun masa tu baru je tau pregnant sebulan..so kita pun wat dek jele..balik tu ajak suami pergi scan dekat klinik swasta. Selama ni tak pernah tau macam mana scan, tak pernah rasa kan. Ni kali pertama rasa..huhuhu.. Pertama kali scan, dia suruh baring lepas tu turunkan sikit kain..malu weii..hahaha..nasib doktor perempuan.. Lepas tu dia letak gel..sejuk je gel tu..dan scan. Nak tau nampak ape??.. Masa tu nampak kantung je..doktor cakap " sepatutnya dah nampak".. Alahai kita yang risau..tapi tanya orang kalau baru-baru memang nampak kantung je..ok..kita sedapkan hati..kita pikir baby awok sihat dan membesar dengan baik yee..


Dalam sebulan lebih..nad ajak mr mafia scan lagi..kali ni klinik swasta lain pulak..selagi tak nampak, selagi tu rasa macam, sedih jee..kali kedua scan, alhamdulillah...nampak dah..membesar dengan baik baby..masa dah nampak tu, nad memang senyum je. Nak nangis takkan depan doktor pulak. Senyum memanjang je.. Mr mafia, masa tu duduk dekat kerusi dalam bilik scan tu jugak, nad panggil dia suruh tengok scan tu..dia sebenarnya teruja tapi taknak tunjuk..konon mafia kan..nak sentiasa tenang jele..padahal..dalam hati mesti awok nak melompat kan masa tengok..hahaha...masa tu doktor cakap kandungan dah 13 minggu..so dah 3 bulan..baby 1cm ke  1 inchi..nad pun lupa..


Lepas tu, doktor besarkan screen tu..lahai..tersenyum mummy tengok awok baby..lagi teruja bila dengar denyutan jantung awok tu baby..harap baby membesar dengan baik ye sayang...mummy dan daddy jaga kamu..terima kasih Ya Allah untuk ini..sentiasa doakan nad dengan baby sihat dan baik-baik aje..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Tahniah sis! Semoga perjalanan kandungan sis dipermudahkan sehingga bersalin nanti.. <3

    Jaga kesihatan & pemakanan elok-elok ye.. ambil vitamin yg secukupnya untuk ibu & baby.. (^_^)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah kak nad, tahniah..jaga diri baik2, moga baby dan kak nad sihat sokmo =)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dan tahniah nad..jaga kesihatan nad n baby.. xsabar menunggu kelahiran..jgn lupa share nti :)

    ReplyDelete
  4. Bestnye dpt tau awal2.. yoorin dulu 12w baru nampak kantung..lg 2 mggu scan if x nampaknbaby means x jd.. sedih sgt rasa .. 16w baru nmpk..huhu..teruja sgt.. 4 kali tu pegi scan dr 4w dpt tau pr3ggy...

    ReplyDelete
  5. Tahniah...Bestkan tgk baby dlm tummy..Dah 6 bulan ke atas nnt lg rasa nak intai-intai baby dlm perut selalu..Teringin merasa detik tu lg..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah . semoga anak dan ibu terus sihat ...

    ReplyDelete
  7. tahniah. moga dikurniakan anak yg soleh solehah.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mad...alhamdullilah x lama lagi nad bakal bergelar ibu kan..:)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. Jga bby lek lok ye nad.. Tetiba rindu saat pregnantkn zara..

    ReplyDelete