hai assalammualaikum

Brim Kemasukan Kedua Dah Masuk  - sebelum ni memang dah dibagitau yang BRIM masuk secara berperingkat. Yang berkeluarga akan dapat berperingkat,manakala yang bujang dapat sekali je. Nad ni kategori yang dah berkeluarga la..hehee..BRIM yang pertama masuk haritu January haritu, entry ada dekat SINI. Manakala kemasukan yang kedua masuk bulan Mei ni. dan cek dalam maybank aritu dah masuk..alhamdulillah..


Pemohon yang layak akan menerima Bayaran BR1M 2015 tiga (3) kali setahun. Bayaran kali pertama akan dibuat pada Januari. Bayaran kali kedua pada bulan Mei dan bayaran kali ketiga pada bulan September.

Bayaran BR1M 2015

Bayaran RM950.00 berkeluarga kepada pemohon berpendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
  1. Januari RM300
  2. Mei RM300
  3. September RM350
Bayaran RM750.00 berkeluarga kepada pemohon berpendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 – RM4,000.
  1. Januari RM200
  2. Mei RM200
  3. September RM350
Duit yang dapat nad akan simpan. Lagi-lagi untuk baby sekarang. Semuanya untuk baby la sekarang ni..hahaa..mummy daddy dah tak boleh boros..hahaa..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. tahniah dear.. :) dah ada baby mmg semua utk baby je la kan? hihihi.

    ReplyDelete
  2. biasa laa bil ada baby, akan lebih kat baby laa..

    ReplyDelete
  3. Tahniah dah dapat BR1M dan Alhamduillah rezeki baby

    ReplyDelete
  4. hihi...kite pun simpan duit brim ni untk pblnjaan anak je nti

    ReplyDelete
  5. kawan sy blom dpr lagi brim kedua ni.. agak-agak kenapa eh.. ke dia bagi berperingkat?

    ReplyDelete
  6. assalam..
    lama x singgah.alhandulillah
    tahniah..
    nad dah pregnant ye :)
    jaga diri ye...

    ReplyDelete
  7. Ada rezeki untuk baby...shopping la nampak nya..heheheh

    ReplyDelete
  8. yes!! boleh tak nak mintak belanja ni? hahahaha

    ReplyDelete
  9. untunglah.. kita takde BR1M.. :(

    ReplyDelete
  10. untung dapat kan....simpan untuk persediaan baby nanti...

    ReplyDelete
  11. Wahh dapat Br1m ehh ... hmm bagus dapat time gini, leh la buat belanja keperluan apa yang patut kan .

    ReplyDelete
  12. Tahniah Nad, bila gamaknya kami nak merasa BRIM?

    ReplyDelete
  13. tahniah dapat brimm.. hehe

    ReplyDelete